烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

之前有媽咪介紹過好抵買,仲有其他凍肉類都好平,
我想要個地址,有冇人可以幫到我,thx!!!!

大宅

係唔係這間:
德州食品---荃灣德士古道62號寶業大廈23號地下..

男爵府

海港公司
荃灣德士古道寶業工業大廈23號地下
熊貓酒店側籃球場旁小巷

鵝肝(法國)9月價$248/磅

水晶宮

德州不是在荃灣,而是在大圍火車站附近架.
係我朋友介紹的.

原文章由 章魚燒 於 07-12-18 10:58 發表
係唔係這間:

伯爵府

原文章由 方方媽媽 於 07-12-18 14:18 發表
德州不是在荃灣,而是在大圍火車站附近架.
係我朋友介紹的.

方方媽媽: 德州有咩好野賣呀?

水晶宮

有鵝肝,羊架,羊扒,安格斯牛扒,其他肉類(雞牛豬等)
即食既有:,三文魚魚生,急凍蟹腳,急凍生蠔等
呢三種我都試過,急凍蟹腳同急凍生蠔我係用過濾過既淨水沖洗解凍就即食,好鮮甜.用來宴客,得體之餘又唔多預備功夫要做.

伯爵府

唔該晒大家,請問一磅鵝肝有幾多件??普通size.....
我屋企有4個大人,請問要買幾多??因我怕自己整得唔好,所以唔想買太多,怕浪費左,thx!!!

伯爵府

原文章由 方方媽媽 於 07-12-18 15:07 發表
呢三種我都試過,急凍蟹腳同急凍生蠔我係用過濾過既淨水沖洗解凍就即食,好鮮甜.用來宴客,得體之餘又唔多預備功夫要做.:vi ...

地址係大圍定荃灣? 俾個地步黎丫.... 星期六可以去望望

水晶宮

買個最細既都得架啦,好"溜"架!
食之前一晚,由雪櫃冰格移至蔬菜格,然後食既當晚早幾個鐘拎出來室溫解凍.
切大約0.8cm厚,可以切到十幾廿件架啦!
一次過,4個大人都食唔晒!
起碼分兩次啦!
要慢火煎(一大火就燶架啦),一路煎,d肝一路標油,你可以用廚紙吸緊d油,免得太多油浸住d肝,煎得無咁香架.
然後用隻暖碟(用熱水浸幾分鐘先)盛起,再加sauce!

原文章由 m琳琳 於 07-12-18 16:13 發表
唔該晒大家,請問一磅鵝肝有幾多件??普通size.....
我屋企有4個大人,請問要買幾多??因我怕自己整得唔好,所以唔想買太多,怕浪費左,thx!!!

水晶宮

荃灣果間叫海港,大圍果間叫德州,唔同公司架.
我識去德州,但唔識講地址,你打去問下啦:23416346
原文章由 安安 於 07-12-18 16:56 發表

地址係大圍定荃灣? 俾個地步黎丫.... 星期六可以去望望

大宅

原文章由 章魚燒 於 07-12-18 10:58 發表
係唔係這間:

唔好意思報錯料. 我上次抄底左地址.
大圍個間在大圍成運道25號成全工業大廈9號地下.

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

原文章由 Hoining 於 07-12-20 00:05 發表

買滿$500仲有得送貨tim

唔知大家有冇海港價目表呢???

伯爵府

原文章由 方方媽媽 於 07-12-18 18:29 發表
買個最細既都得架啦,好"溜"架!
食之前一晚,由雪櫃冰格移至蔬菜格,然後食既當晚早幾個鐘拎出來室溫解凍.
切大約0.8cm厚,可以切到十幾廿件架啦!
一次過,4個大人都食唔晒!
起碼分兩次啦!
要慢火煎(一大火就燶架啦),一路 ...

唔該晒妳呀方媽:mrgreen:
可唔可以教我整埋個汁呀,thx!!

[ 本文章最後由 m琳琳 於 07-12-20 02:04 編輯 ]

伯爵府

原文章由 章魚燒 於 07-12-19 00:03 發表

唔好意思報錯料. 我上次抄底左地址.
大圍個間在大圍成運道25號成全工業大廈9號地下.

我問左喇, 開9點呀

GOOSE LIVER 賣 $350/1KG 呀

別墅

方方媽媽:

請問羊架賣幾錢?出口地? 我平時在柴灣的批發商買開,價錢都幾平:紐西蘭, HK$35/磅(7支骨)。但太遠,和冇貨送!

原文章由 方方媽媽 於 07-12-18 15:07 發表
呢三種我都試過,急凍蟹腳同急凍生蠔我係用過濾過既淨水沖洗解凍就即食,好鮮甜.用來宴客,得體之餘又唔多預備功夫要做.:vi ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Goose liver (France) Dec price $260/lb.

Just bought on Tuesday - total: HK$596.00 (2 x US blackangus Prime ribeye ~ 160/lb + 2 x US blackangus Prime Striploin ~ 160/lb + 1 pack NZ lamb chop ~ 98/lb + 1 pack (2pcs) of goose liver ~ 260/lb)

原文章由 Hoining 於 07-12-20 00:05 發表

QUOTE:
原文章由 Bambi 於 07-12-18 11:04 發表
海港公司
荃灣德士古道寶業工業大廈23號地下
熊貓酒店側籃球場旁小巷

鵝肝(法國)9月價$248/磅

買滿$500仲有得送貨tim

伯爵府

原文章由 makfr 於 07-12-22 00:46 發表
Goose liver (France) Dec price $260/lb.

Just bought on Tuesday - total: HK$596.00 (2 x US blackangus Prime ribeye ~ 160/lb + 2 x US blackangus Prime Striploin ~ 160/lb + 1 pack NZ lamb chop ~ 98/lb + ...

荃灣平咁多既? 我都轉去荃灣買先..............

首頁

尾頁

跳至