潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

瑞士買rolex錶, 係咪平香港好多架?
如果香港公價$55000既錶,
瑞士買大約幾多錢呢?

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

twiggyland7 發表於 11-5-18 16:13
瑞士買rolex錶, 係咪平香港好多架?
如果香港公價$55000既錶,
瑞士買大約幾多錢呢?

會平過hk咩?
我要食牛柳

侯爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我岩岩去完paris, rolex, cartier 嗰d全部貴過香港喎...

侯爵府

其實我已講過好多次啦,歐洲會平過hk?
山長水遠,仲要買隻水貨.
如我想平,台灣啦.

我要食牛柳

伯爵府

回覆 咸濕大師 的帖子

如我想平,台灣啦.
台灣平的嗎?

侯爵府

20091 發表於 11-5-18 20:14
回覆 咸濕大師 的帖子

如我想平,台灣啦.

據我知,係
hk已是買ROLEX,是最平的第2定第3位架啦.
如果我無記錯,台灣是最平架啦,但都平唔到幾多
(當然有特別門路,是另計啦)
我要食牛柳

複式洋房

香港買平過瑞士。我有朋友係瑞士人,佢來香港先買 Rolex,話計埋滙率仲平過瑞士。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我上次係英國買,之後返到香港勁後悔囉

大宅

我仲以為瑞士會平d tim

大宅

.............我上年係德國買左隻卡地亞, 退左稅平香港3千
但10年前買ROLEX 果時平成7千架.............

男爵府

好媽媽勳章

咸濕大師 發表於 11-5-18 17:21
會平過hk咩?

想請問下大師,
在香港買的 Rolex, d 表帶是否非原廠瑞士造架??

侯爵府

semkhk 發表於 11-5-19 15:14
.............我上年係德國買左隻卡地亞, 退左稅平香港3千
但10年前買ROLEX 果時平成7千架............. ...

我十幾年前,係瑞士買了2隻ROLEX,EXT2,當時HK係決貨,平HK少少,因為當時EXP2,是炒價
但是係水貨.
另一隻是DATE,貴過HK少少.
我要食牛柳

侯爵府

cdee 發表於 11-5-19 18:19
想請問下大師,
在香港買的 Rolex, d 表帶是否非原廠瑞士造架??

這D問題,好多人問我過我,我想妳自己用腦推理下.
有D人話,瑞士的ROLEX,係靚D.
OK.
即是ROLEX,要分幾條生產線啦,一條是ONLY FOR 瑞士
HK是另一條LINE啦.
咁日本呢?台灣呢?...........其他國家呢?是否又是另一條生產線呢?
妳覺得ROLEX,如果只是一條生產線,是否成本會平D呢?定係分幾條生產線會平D呢?
而且,全世界,ROLEX賣得最多的地方,就是HK,是否就是賣得最多的地方,就俾D唔係瑞士做的帶呢?
合唔合理呢?
妳問錶帶?妳覺得又係會點呢?
唔好聽人講(包括我),自己推理下.

girl_girl_email  THANK YOU~~~;)  發表於 11-7-24 10:52
CINDYC  又學到嘢, 唔該晒大師!  發表於 11-5-19 19:18
我要食牛柳

大宅

回覆 咸濕大師 的帖子

我係96年係ZURICH 買, DATEJUST HK$16000, 香港果時賣緊HK$22,000 -23,000, 點知3年後2手想賣返出去, 只係值九千................

侯爵府

semkhk 發表於 11-5-19 20:32
回覆 咸濕大師 的帖子

我係96年係ZURICH 買, DATEJUST HK$16000, 香港果時賣緊HK$22,000 -23,000, 點知3年 ...

哦!!!!明白晒了,
1..如果妳有睇下我係其他topic回覆,DATEJUST女裝(即是斗零勞),係好唔保值架啦.
所以好多人以為ROLEX好保值,自己考慮啦.
2.我記得,我第一隻ROLEX,大約17年前,是HK買的,,23%discount,無識人,自己walkin,行貨,
妳只是計個面價,當然是,平左9千幾啦,無計過discount,
3.仲計少左樣添,歐羅推出時,好似是2千年?是低過美元,現在拍住英磅,所以現在過歐洲買rolex,一定是貴過hk架啦

我要食牛柳

男爵府

好媽媽勳章

回覆 咸濕大師 的帖子

大師, 多謝解答!!

珍珠宮

其實價錢一定唔會平過香港, 但通常d人都覺得咁遠去到, 當買隻留紀念囉~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我朋友的朋友, 聲稱係賣錶的 (但我唔知點賣法, 係AD定點)
佢話 '瑞士買果d rolex鋼水靚d, 賣出去2手價都高d, 我自己果d rolex都係瑞士買 (佢有賣rolex)'
但係... 我都係信咸濕大師多d

子爵府

好媽媽勳章

大師, 我老公平實型, 平平地4-5萬左右有咩款推介

好耐之前佢好似喜歡粉紅表面個隻. 但好似男人戴粉紅吾係幾好...

有無心水推介下我...

侯爵府

伊芙蓮 發表於 11-5-20 10:55
我朋友的朋友, 聲稱係賣錶的 (但我唔知點賣法, 係AD定點)
佢話 '瑞士買果d rolex鋼水靚d, 賣出去2手價都高d ...

唔好信我,自己推理下.
妳朋友話,瑞士的ROLEX,放出去仲高D添
再以心比心去推理下羅.
瑞士買回來的ROLEX啦,即是水貨啦,(唔經HK AD等同水貨)岩嗎?
妳去買隻2手錶,一樣MODEL 一樣年份,妳會要水貨定行貨呢?
自己推理下.邊隻會值錢D呢?
我要食牛柳

首頁

尾頁

跳至