自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:月中買左部2合1功能洗衫連乾衣機,即刻試下

原帖由 璇璇媽 於 14-01-01 發表
月中買左部2合1功能洗衫連乾衣機,即刻試下洗羽絨褸,真係好方便
想問吓咩牌子/貴嗎?/可否影相睇睇/吾該

男爵府

回覆:kogo 的帖子

我覺好好用

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:有冇人好似我咁只用乾衣機而唔曬衫?

一半乾衣,一半晾
天氣潮濕就抽濕

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:自從買左乾衣機,就好懶晾衫,有冇人都係咁

原帖由 kogo 於 14-01-01 發表
自從買左乾衣機,就好懶晾衫,有冇人都係咁?
唔會全部干衣機, 冷衫質地一定掠

男爵府

引用:Quote:GALIE620+發表於+14-1-1+13:25+我放

原帖由 cutiemily 於 14-01-01 發表
may i know how much of both??

[url][/url]

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:有冇人好似我咁只用乾衣機而唔曬衫

我都係唔會晾衫,只會用乾衣機!真係偉大發明

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

兩樣都有用

大宅

引用:屋企冇位方兩部機,有冇人用洗衣内置乾衣機

原帖由 tamei 於 14-01-01 發表
屋企冇位方兩部機,有冇人用洗衣内置乾衣機,好/耐用?
乾衣機掛牆,我係咁!但要琴高琴低,我一週只乾床被單及呢排乾羽絨,方便又快,煤氣不會貴好多!

水晶宮

用過煤氣乾衣寶,煤氣費貴之餘,d衫好快殘。

男爵府

miaooo 發表於 14-1-1 16:15
may i know how much of both??
Each costs around 10k, the price seems to be marked a bit higher, but they'r both from Germany, guaranteed for over ten years live expectancy. Besides, both made nearly no noise which is really out of our expectation! During drying process, no steam would be produced to make the environment damp/moist, the out-duct only let out a warm-wind. =)

珍珠宮

如果我有乾衣機&洗碗機就好喇

男爵府

畀面勳章

回覆 kogo 的帖子

男爵府

璇璇媽 發表於 14-1-1 15:35
月中買左部2合1功能洗衫連乾衣機,即刻試下洗羽絨褸,真係好方便
Actually, we had considered buying a 2-in-1, but the sales revealed us the fact that the life expectancy would be 4-5 years. It might be a bit troublesome to replace a new one in such a short time. So, we decided to buy two separate machines, with a storage slide in the middle for easy folding of clothes and scent-paper storage.

別墅

2024年龍年勳章

回覆 Jessica.Ceci 的帖子

LG,折咗$5790,

珍珠宮

除咗會縮水既衣物, 其他都用乾衣機

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

日日都開乾衣機乾衫..因為家中細...少地方曬衫...

複式洋房

都係ga!不過好食電ga

大宅

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

自細屋企都係用乾衣機,結婚後有一段時間無乾衣機,我同老公會攞d洗好既衫去附近洗衣店去乾,我地真係好唔鍾意浪衫

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

引用:回覆+Jessica.Ceci+的帖子LG,折咗$5790,

原帖由 璇璇媽 於 14-01-01 發表

回覆 Jessica.Ceci 的帖子
睇吾到相/尼個牌子好用嗎?

首頁

尾頁

跳至