自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:唔係下化?咁d男人實無罪咯 +

原帖由 k_lego 於 14-01-01 發表
唔係下化?咁d男人實無罪咯
又係喎

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

回覆:基督徒又發表偉論-生仔痛唔痛關乎於你既罪

白痴:pppp:

男爵府

傳媒真係好恐怖~起個咁嘅標題~令人直覺高先生話生仔痛係罪孽重~睇咗內文先啦

BossCatCat  同意, 好多BK JM好宮易受引導, 呢幾日好多 Post 都係 BK JM 無深究就開post~唉  發表於 14-1-1 12:34

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我諗佢係理解錯誤。。。。

聖經記載,神創造左阿當之後,將阿當安置係伊甸園,神吩咐,園裡所有樹上的果子都可以喫,唯獨是分辦善惡樹上既果子。

之後神創造夏娃,一日,蛇引誘夏娃偷食善惡樹既果子,夏娃食完又摘左個比阿當,神知道之後就。。。

耶和華 神對蛇說:你既做了這事,就必受咒詛,比一切的牲畜野獸更甚。你必用肚子行走,終身吃土。

又對女人說:我必多多加增你懷胎的苦楚;你生產兒女必多受苦楚。你必戀慕你丈夫;你丈夫必管轄你。

又對亞當說:你既聽從妻子的話,吃了我所吩咐你不可吃的那樹上的果子,地必為你的緣故受咒詛;你必終身勞苦才能從地裡得吃的。

happycathome  女人生產兒女必多受苦楚,這是原祖父母犯規,給我們的罪。  發表於 14-1-1 11:34

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+rayrayus+的帖子吓…第二個,之前生過

原帖由 carrieylaa 於 14-01-01 發表
回覆 rayrayus 的帖子

吓…第二個,之前生過㗎?
呢胎係第二胎

公爵府

引用:高皓正亂噏生仔痛罪孽重曾自爆患性沉溺的「

原帖由 rayrayus 於 14-01-01 發表
高皓正亂噏
生仔痛罪孽重
佢有冇病呀?去X吧!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢個基督徒成日自以為是亂up野, 更加令人對基督教反感囉

禁止訪問

別墅

咁曱甴係咪冇罪孽?佢生蛋唔痛嫁喎。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

做女人真係辛苦

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我見生果報有人回應話因為佢老婆下面X,所以一分鐘就生左

別墅

照道理蛇應該生蛇仔時會痛到百佳,但佢係生蛋,吾痛架播。咁蛇咪好so.

別墅

咁做人仲衰過做曱甴,曱甴周圍生蛋。

禁止訪問

回覆:rayrayus 的帖子

子爵府

引用:我見生果報有人回應話因為佢老婆下面X,所以

原帖由 CALVEN 於 14-01-01 發表
我見生果報有人回應話因為佢老婆下面X,所以一分鐘就生左
我都係咁諗咋

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

基督徒都鬧爆佢啦,一兩個有少少名氣的所謂基督徒出來講歪理就搞到基督教俾人誤解曬,講少句當幫忙啦。成日掛喺口邊主啊!主啊!都係罪啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

講野唔用腦

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

happycathome 女人生產兒女必多受苦楚,這是原祖父母犯規,給我們的罪。 發表於 22 分鐘前

所以我話個個人理解錯誤,生仔有幾痛not equal你有幾多罪

BossCatCat  其實原文都唔係咁講....  發表於 14-1-1 12:36

首頁

尾頁

跳至