懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無JM聽過有隻中草藥,用熱水侷嚟飲,可以幫媽媽上奶同做奶?我有個舊同事介紹過,佢話好work,但我忘記咗個名

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

通草?
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

複式洋房

引用:通草?+

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-01 發表
通草?
係咪藥房就買到?

侯爵府

中藥/ 藥材鋪

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

複式洋房

引用:中藥/+藥材鋪

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-01 發表
中藥/ 藥材鋪
真係唔該哂

侯爵府

唔洗客氣!

大宅

引用:有無JM聽過有隻中草藥,用熱水侷嚟飲,可以

原帖由 mrsbelly 於 14-01-01 發表
有無JM聽過有隻中草藥,用熱水侷嚟飲,可以幫媽媽上奶同做奶?我有個舊同事介紹過,佢話好work,但我忘記咗 ...
通草可以幫助發奶同通乳腺

我開刀生第二日飲紅糖百合杞子湯,
朝早同晏晝飲完,夜晚開始上奶!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+mrsbelly+於+14-01-01+發表有

原帖由 Jorgina 於 14-01-01 發表

真的嗎?咁我要記底佢先,好似仲幾好味咁

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-01+發表通

原帖由 mrsbelly 於 14-01-01 發表
真的嗎?咁我要記底佢先,好似仲幾好味咁
係呀,我開刀生,
前一晚冇野到肚,
開完刀戈日吊針只係食好稀嘅粥水..
第二日落到床有碗甜甜地嘅湯飲,
真係好正架!
不過你要留意,一定要放左屁之後先飲,
因為紅糖疏氣,未放屁就飲可能會漲氣架~

別墅

引用:Quote:原帖由+mrsbelly+於+14-01-01+發表有

原帖由 Jorgina 於 14-01-01 發表

我都book左8號開刀,想請問份量做法?

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-01+發表通

原帖由 最好的禮物 於 14-01-02 發表
我都book左8號開刀,想請問份量做法?
我陪月寫比我就係
3-4 片百合
10粒杞子
三碗水煲埋一碗
(飲兩劑份量double)
飲之前加紅糖調味

侯爵府

回覆:mrsbelly 的帖子

通草和王不留行

首頁

尾頁

跳至