親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

打算3月去台北,租車自駕到清境stay兩日再揸返去台北還車。
請問有冇推介租車公司?
租車時有冇野要留意?

大宅

回覆 Miriam21 的帖子

格上,OK的

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子格上,OK的

原帖由 ktp-lkm 於 14-02-14 發表

格上,OK的
收到,等我去睇睇先,唔該晒

別墅

回覆:自駕台北到清境

請問台北自駕去清境要幾耐?

大宅

引用:請問台北自駕去清境要幾耐?

原帖由 SaMaLu 於 14-02-23 發表
請問台北自駕去清境要幾耐?

應該係... 好似話大概2個幾 - 3個鐘

男爵府

陪月勳章

引用:回覆+Miriam21+的帖子格上,OK的

原帖由 ktp-lkm 於 14-02-14 發表

格上,OK的
Just search the name?

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

回覆:自駕台北到清境

想問沿途有什麼景點、地方遊玩?

大宅

emiliarabbit 發表於 14-2-24 02:41
Just search the name?
你指租車公司? 係呀, 我打格上 + 租車公司, 就會出到

我朋友叫我搵埋和運

大宅

mango22 發表於 14-2-24 13:18
想問沿途有什麼景點、地方遊玩?
我未知住呀, 今個星期會同朋友傾... 知道再話你知

男爵府

引用:Quote:mango22+發表於+14-2-24+13:18+想問

原帖由 Miriam21 於 14-02-24 發表
我未知住呀, 今個星期會同朋友傾... 知道再話你知
好的!謝謝你!

大宅

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+14-02-24+發表我

原帖由 mango22 於 14-02-24 發表
好的!謝謝你!
我去完清境返黎喇,揸車時間大概4個鐘,當中冇去邊度遊玩,只係中間响服務區放下水,食下野咁

大宅

開心吸收勳章

請問你最後搵左邊間租車公司呀?幾錢$ 我們復活節打算租7人車,都係由台北去清境,途中會去小叮噹,夜光3d藝術館,住一晚台中,再去清境....
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子請問你最後搵左邊間租

原帖由 kpbb 於 14-03-25 發表

請問你最後搵左邊間租車公司呀?幾錢$ 我們復活節打算租7人車,都係由台北去清境,途中 ...
嘩~你途中去咁多地方,犀利!
我租和運,都ok… 响桃園大園站攞車,就台北台北總站還車。起碼唔會當兩個地區要額外俾錢

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子請問你最後搵左邊間租

原帖由 kpbb 於 14-03-25 發表

請問你最後搵左邊間租車公司呀?幾錢$ 我們復活節打算租7人車,都係由台北去清境,途中 ...
另外我冇去台中,淨租車台北》清境》台北,租兩日,大概NT$6000,都係7人車,我租WISH

男爵府

Miriam21 發表於 14-3-24 23:16
我去完清境返黎喇,揸車時間大概4個鐘,當中冇去邊度遊玩,只係中間响服務區放下水,食下野咁

...

謝謝, 想問你大約幾點到清境?

大宅

引用:Quote:Miriam21+發表於+14-3-24+23:16+我去

原帖由 mango22 於 14-03-26 發表
謝謝, 想問你大約幾點到清境?
我兩點幾攞車出發,差不多6點到,中間小休兩次,行錯左1次路,不過好快兜返啱

大宅

開心吸收勳章

因會有1家3口台灣朋友JOIN 4天一起去清境,共4大3小, 剛租了和運Wish 4天 共 NT$8800 (因朋友生日有優惠) , 請問這款車的車尾箱大嗎? 如放1個大喼32吋及1-2個細喼OK嗎?
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子因會有1家3口台灣朋友

原帖由 kpbb 於 14-03-28 發表

因會有1家3口台灣朋友JOIN 4天一起去清境,共4大3小, 剛租了和運Wish 4天 共 NT$8800 ...
你租車真係好平

Wish如果要放到1大喼32吋同1-2個細喼,最後面果排就唔坐得人。若要坐7個人應該唔擺得行李

你不如問下有冇8人車會好啲

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kpbb 發表於 14-3-28 01:49

因會有1家3口台灣朋友JOIN 4天一起去清境,共4大3小, 剛租了和運Wish 4天 共 NT$8800 ...
4大3小好迫喎,
同埋佢最後個排好似一定要兩個位都放低去放行李,
即係你得司機位個排同中間個排可以坐人,
邊可能坐到四大三小呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kpbb 發表於 14-3-28 01:49

如果係和運,你租個架八人車STAREX可能好D,最後個排坐滿人,
中間個排中間個位可以摺起放行李,
但你 32 吋應該放唔入,可能要旁邊兩個人扶住,
細行李可能要試下夾硬 zip 入中間個位。。。

無論如何,四大三小 + 行李坐一架車都會好迫好辛苦

首頁

尾頁

跳至