用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁

家庭理財 今日: 262|主題: 27842

go 40萬應如何投資?

大宅

國民生產總值:3767

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如有40萬應如何投資?可否一年賺取6萬呢?我是個不敢買估票的人,因怕風險太高。請各位媽咪比

王國熱話
寶貴話語:從古今神學再思聖經無誤
試過靈命低潮嗎?
回應平機會「歧視條例檢討」諮詢←強烈...
耶和華是我的牧者,我必不至缺乏

大宅

國民生產總值:4170

投資40萬一年賺取6萬,即係要回報15%
想無風險好難喎

我上個月買左A股基金,上市2星期升左9%
但我都唔敢擔保佢一路升,都要搏架,
不過中國係21世紀焦點,唔理短期波幅長線我都有信心

唔係叫你跟,因為係中高風險架

[ 本文章最後由 littlefatc9 於 07-8-9 09:54 編輯 ]

別墅

國民生產總值:579

原文章由 zoemanman 於 07-8-9 01:25 發表
如有40萬應如何投資?可否一年賺取6萬呢?我是個不敢買估票的人,因怕風險太高。請各位媽咪比

I suggest you invest on selective growth stock such as:

005, 2628, 3968

Or accumulate equity funds on monthly basis.
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎