•   黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供 28oC 69 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 嬰兒用品 BB 手提睡籃
go

BB 手提睡籃 [複製鏈接]

別墅

請問各位媽媽, 有沒有用手提睡藍?
我想買, 但家人及同事都說沒有用, 所以都唔知買唔買好, 請問大家的意見......
王國熱話
staccato jipi japa 清貨
Txxnsland開倉低至1折
Lego 幾時開倉?thx
卡撒天嬌
收藏0 分享0 支持0 反對0 分享

別墅

如果你的意思是想將BB放在大床上同你一齊睡,甘可以買,因為有舊野阻隔你同bb睡也安心d,而且放在大床,你一睜大眼就見到bb的模樣,點都安心d,我就因為唔放心放她係bb床,結果臨時臨急去買.我個款寫住可以用到3-4個月,而且床仔頭有燈,bb大了我已沒用了.

別墅

謝謝你的意見, 我主要是帶 BB出街用的, 到親友家中/餐廳酒樓時給 BB可舒適的睡覺,
我想買的是類似這2款的:
http://www.bibidada.com/shop/product_info.php?cPath=24_95&products_id=550&osCsid=7377f4bbf291cb77355b80c5660d54cb

http://www.bibidada.com/shop/product_info.php?products_id=1403&osCsid=7377f4bbf291cb77355b80c5660d54cb

我覺得這個在家中也可放在大床的, 是嗎?
我是準新手媽媽, 一切都是自己的幻想, 所以要問問大家的意見, 謝謝幫忙.

原文章由 carrie888 於 07-9-10 00:39 發表
如果你的意思是想將BB放在大床上同你一齊睡,甘可以買,因為有舊野阻隔你同bb睡也安心d,而且放在大床,你一睜大眼就見到bb的模樣,點都安心d,我就因為唔放心放她係bb床,結果臨時臨急去買.我個款寫住可以用到3-4個月,而且 ...

[ 本文章最後由 oliviaj 於 07-9-10 01:37 編輯 ]

別墅

你呢二款都用唔到幾耐,bb睡著時都會郁,頭一個月就ok,之後bb都會伸手伸腳,甘會好局限個b,你可以去荷花看一看.

別墅

'藍企鵝'多用途提籃
幾靚,真想生多個

別墅

我當時都係心大心細,最終都買了兩個籃比佢地 !
(因為大 size d)
再訂做布及床裖,有時可以把他們放出廳或放在
車廂中.
有興趣可以留 email 可以 send 比你 !

原文章由 oliviaj 於 07-9-9 23:59 發表
我想買, 但家人及同事都說沒有用, 所以都唔知買唔買好, 請問大家的意見......

洋房

...
我觉得無用,出街用背带仲好拉...

大宅

好媽媽勳章

in123cindy

check pm
原文章由 in123cindy 於 07-9-10 11:21 發表
車廂中.

...

別墅

HI, in123cindy
我當然有興趣呀, 請傳給我: oliviasosee@yahoo.com.hk
TKS~

原文章由 in123cindy 於 07-9-10 11:21 發表
車廂中.
...

子爵府

我屋企有, 但作用 ....... 不太大

我的係朋友送的, 所以會用.
在家, 方便的係:
1. 放在 bb 床, size 細 d, 等 bb 安全感大 d.
2. 放在廳, 可以睇到佢
但, 就只係得呢兩個 point 咋~

出街呢~ 就一定唔會用.
因為好重, 好阻定, 同埋好怪, 拎的話又唔平, 對 bb 都唔好.
咁細個出街, 多數抱住/ 揹住.
又或者, 用訓得平的 bb 車推比較好.

如果問我意見, 我會建議唔好買, 慳返 d 錢買揹帶/ bb 車好過.

原文章由 oliviaj 於 07-9-9 23:59 發表

別墅

重量都是問題, 我的家人都是同你的意見一樣,
只是我想 bb在滿月和農曆新年時可以在其他親友家中時用,
因bb在11月尾出世的, 但又用的機會又不多

原文章由 yau_grace 於 07-9-11 11:15 發表
我屋企有, 但作用 ....... 不太大

我的係朋友送的, 所以會用.
在家, 方便的係:
1. 放在 bb 床, size 細 d, 等 bb 安全感大 d.
2. 放在廳, 可以睇到佢
但, 就只係得呢兩個 point 咋~

出街呢~ 就一定唔會用.
因為好 ...

民房

我有藍企鵝果款床籃,二手野人地送的, 攞左返黎研究極都唔知有乜場合可以用。
初生時你又會覺得fling下fling下冇乜安全感, 抱住可能會好d。況且初生你應該都唔會點同bb出街, 大小小你又可能放佢入車仔穩陣d, 至少唔會反床。喺屋企又有high chair(可以放平成搖床), 所以都好難用得著...
仲有, 個床邊好軟身下唔挺身, 我估一放bb入去然後抽起兩邊帶的話, bb就會俾床邊焗住, 唔係幾好。塊半圓床頭綿又dup落黎, 冇人睇實都驚焗親bb。 學你話齋, 只可以去酒樓時放平用。

ps我個b都未出世, 一切都係我推斷ga咋。
‹ 上一主題|下一主題