自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

以前我都會去嗰邊睇睇,依加絕少過去,睇完個人會好灰,夫妻版同論

翡翠宮

要一齊住; 就要知自己位置
仲要一開波就搞對抗; 問咩講咩做咩都睇唔順眼
我係奶奶見到呢D身抱一定一腳踢佢出街
話之個仔以後唔返; 我退休唔想睇人面色
自己同老公去下旅行行下山唔好

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆:個邊婆媳板開嘅post越來越奇怪………

住6299間屋就要聽哂話架?
就算比人踩到上心口都唔呻得架?
連尊嚴都唔可以有架?
成日話人搞到6299痛心、兄弟姐妹不和好唔應該,
咁人地嫁左入去都係親人黎架囉,
佢既感受啲叔仔姑仔有在乎過咩?
佢地咩都岩哂咩?!
仲有,
大大聲話人唔應該公開呻、要保護家人,
而家人地冇開名冇講邊度,
你係咪估到哂人地身份先?
人地呻下又有幾「傷害」到人呀?
所有討論區都係公開架啦,
係咪唔可以講任何第三者既事呀?
否則都叫傷害到人呀?
咁bk執笠啦!

侯爵府

引用:+本帖最後由+吃黃蓮+於+14-4-25+12:50+編輯

原帖由 吃黃蓮 於 14-04-24 發表

個邊婆媳板開嘅post越來越奇怪………非喜請勿插
可能個d人現實生活中呢d脾氣根本就唔敢發,咪上網發囉。
大把人雙重標準啦。網上世界,乜人都有

侯爵府

引用:要一齊住;+就要知自己位置仲要一開波就搞對

原帖由 mini1204 於 14-04-25 發表
我係奶奶見到呢D身抱一定一腳踢佢 ...
根本系未識分莊閑

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

JFL 發表於 14-4-24 20:05
我仲以為邊個咁正義添。真系50歩笑一百步,樓主呻未來6299都呻咗幾年,由一個綱呻到黎BK,在BK都改咗幾次名 ...

大家都好好記性
但我覺得樓主係進步左既, 無以前咁小心眼, 始終係件好事

吃黃蓮  學懂子欲養兒親不在,關係是要真惜 保持距離,父母養大仔女唔容易。  發表於 14-4-25 14:14

大宅

不如我一次過回晒以上嘅post

一,個叔仔或姑仔上去間屋搞野絕對過分和不尊重喇!(之前已講過,而且我都至討厭呢類人。)

二,間屋一向都係6299,之後俾左佢哋租住嘛!(我諗住左入去生埋b,都係長住長租喇。)

假若佢哋不是租6299間屋,而係另租一個地方,老實講支出收回是冇變ga!
那個唔識尊重人嘅叔仔小姑會故意走來搞野 還要留埋個避孕套喺度?!

雖然個位樓主冇講明,但你真係相信一個叔仔低能 另一個姑仔幼稚…到走上人哋度照意搞野?定係冇腦到以為用低檔技巧就可以公平分返父母個地方?

咩野未結婚就冇資格係度講野,思想真係好……心態有些霸……噢!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

吃黃蓮 發表於 14-4-25 13:26
而解決方法係惡鬥男家家人…

JM...... 我記得你未改名之前都出過一個POST
想同男家親戚爆未來 99 既衰野, 仲問大家咁做好唔好

你又何嘗唔係諗計惡鬥99 方法仲要係同男家親戚講是講非
算吧啦 ............ 呢度好多 JM 都好好記性架, 你再講咪盞越描越黑

吃黃蓮  你話這個係我之前舊a/c?……口同鼻對,冇話可說!  發表於 14-4-25 14:20
chinatea  邊個女人心腸咁差,對人地親戚數臭人,咁仲可以嫁入去同人做家人?  發表於 14-4-25 14:14

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Sindy 的帖子

傻啦,你個仔而家幾大先,邊有得洗腦架,古語有云:生仔都唔知仔心肝啦...

男仔細時咩都話錫哂亞媽架啦,長大左學識溝女時你睇佢錫邊個?錫人亞媽多過自己親娘啦.
<br><br>

珍珠宮

好媽媽勳章

chinatea 發表於 14-4-25 14:10
回覆 Sindy 的帖子

傻啦,你個仔而家幾大先,邊有得洗腦架,古語有云:生仔都唔知仔心肝啦...
我都有咁話, 我以前都同我老豆講唔嫁陪佢... 終於都係無....重成日唔見影搬埋出去住.. 係阿爸病時, 最尾果年先日日睇佢, 不過等佢記得自己講過咩都好

chinatea  知道咪好low,洗腦有鬼用咩.  發表於 14-4-25 14:18

伯爵府

2016畫展勳章

吃黃蓮 發表於 14-4-24 12:18
個邊婆媳板開嘅post越來越奇怪………非喜請勿插

嗰邊講開啲婆媳老爺奶奶相處問題都好正常
無去果邊好耐~~好似越來越偏激....

侯爵府

mini1204 發表於 14-4-25 13:51
我係奶奶見到呢D身抱一定一腳踢佢 ...
不如你睇真啲果個post先評論會好啲

侯爵府

mother904 發表於 14-4-25 13:35
下?!你嫁左之後,叔仔當你屋企係時鐘酒店,你會覺得好受尊重?你姑仔帶男仔返你屋企搞野,你會覺得好歡迎 ...
絕對同意,你所講,都唔明做咩係咁講人地,仲要屈人改過野,唔知想點,自己都有話過人啦

A_lcy  可能知公海多人不屑婆媳版,特登響到搵人撐,最弊係好多人唔睇就一齊鬧  發表於 14-4-25 14:56

翡翠宮

畀面勳章

吃黃蓮 發表於 14-4-25 14:06

一,個叔仔或姑仔上去間屋搞野絕對過分和不尊重喇!(之前已講過,而且我都至 ...
如果你既「推測」成立,即係叔仔姑仔眼紅大哥大嫂有平樓住,想趕走佢地分番份,係咪?如果係真,問題源頭就更加係叔仔姑仔,唔係果位樓主,想分樓應該自己同父母講,唔係用低莊手段騷擾他人生活,既然源頭係男家,同99講有何問題?

如果你話人地住99樓,無論男家人做左幾過份既事都唔可以呻以免令人家庭不和,我尊重你既睇法,亦支持你一定要做到自己既標準,未嫁就更加唔好呻未來夫家幾咁衰啦,人地唔中意未來新抱一定有原因架。

ngannatalie    發表於 14-4-26 03:33
日日是好日

男爵府

婆媳版開鋪數白欖唱通街以八婆潑婦居多

懿仔媽媽  係呀,我同意!所以樓主係婆媳版都好出名!!!  發表於 14-4-25 16:00
A_lcy  夠呢位樓主響公海開post 歪曲人地內容再引來一班唔睇野的女人就插人的8婆?  發表於 14-4-25 15:33

子爵府

引用:不如我一次過回晒以上嘅post一,個叔仔或姑

原帖由 吃黃蓮 於 14-04-25 發表

一,個叔仔或姑仔上去間屋搞野絕對過分和不尊重喇!(之前已講過,而且我都至 ...
用你隻眼睇清楚
係樓主同老公係出面同居時
姑仔死都要搬去住
仲留低男人底褲同套套係廚房廁所
6299間屋係生b 後先搬入去ga
你真係so funny

ngannatalie    發表於 14-4-26 03:34

子爵府

回覆:個邊婆媳板開嘅post越來越奇怪………

按你邏輯
果位樓主好過某d 人未嫁又要多多聲氣 要呻
過年人地想個仔返去做節
都俾人話"男家"搶哂正日
呀媽想同個仔食餐飯都要未入門ge 外人管啦
陰公豬 咁辛苦養到個仔咁大
識著呢d 女人拍拖 做節都插隻手黎管
好彩未入門 否則家門不幸呀
你咁正義真係要幫手審判下某人

ngannatalie    發表於 14-4-26 03:34
JFL  Good!  發表於 14-4-25 21:36
cicicat    發表於 14-4-25 15:11
NikoChan    發表於 14-4-25 15:06
mingjan    發表於 14-4-25 15:04
A_lcy    發表於 14-4-25 14:59

伯爵府

回覆 吃黃蓮 的帖子

1. 你無睇清楚個post
2. 你歪曲左人地內容

翡翠宮

回覆 mingjan 的帖子

我成日都有睇架
好睇過肥皂劇講真
有D cases真係情有可原, 有D老人家真係難頂, 我自己阿媽都係我點會唔知
不過有D例子真係寫出黎都覺得身抱們小題大造; 例如唔想奶奶叫BB做BB, 又例如討厭奶奶對臭腳; 不過又死都唔搬. 多不勝數. 老人家唔會改變; 你入得去住/相處; 講真都預左你就佢多過佢就你. 如果頂唔住; 只有少見D, 大家好過.

侯爵府

mini1204 發表於 14-4-25 15:52
回覆 mingjan 的帖子

我成日都有睇架
有同感

首頁
45678...9

尾頁

跳至