懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個肚大到係盲既都睇到個隻,搭巴士過海返工放工,車程順極都要35分鐘,真係10次只有1、2次有人會讓座!今日放工真係企到好累,巴士逼到想暈咁滯!香港人真係無同情心

大宅

引用:個肚大到係盲既都睇到個隻,搭巴士過海返工

原帖由 LittleJMa 於 14-04-24 發表
個肚大到係盲既都睇到個隻,搭巴士過海返工放工,車程順極都要35分鐘,真係10次只有1、2次有人會讓座!今日 ...
Yes..Lacking sense of community...big contrast as in other countries

大宅

回覆:Yoshika0618 的帖子

我剛7個月,上個月開始搭mtr d 人通常都自動彈起身讓座給我,我又覺得ok 喎!

複式洋房

引用:我剛7個月,上個月開始搭mtr+d+人通常都自

原帖由 chuchu218 於 14-04-24 發表
我剛7個月,上個月開始搭mtr d 人通常都自動彈起身讓座給我,我又覺得ok 喎!

...
MTR都好d, 可能d人唔搭得耐都會讓下,巴士特別長途個手d真係唔駛旨意有人讓!

大宅

回覆:LittleJMa 的帖子

行去關爱座叫啲人比你坐 lar... 太長時間了

公爵府

好媽媽勳章

回覆:真係唔會有人讓座!

我岩岩都有人讓座,我同另一個朋友,我2個月佢7個月肚都有得坐

男爵府

係咁架喇,冇俾人撞已經好好。我嗰時個肚五十幾吋都係咁啦,有人讓係bonus, 真係有需要就出聲叫人讓啦。

複式洋房

我都試過!其實我搭巴士同MTR都可以返到公司,仲要只係搭兩個站,基本上我係可以唔需要坐,但有時見到D人咁都唔讓吓俾個大肚婆或老人家條氣又有D唔順,搭MTR七八成都會有人讓!但巴士D人就真係超衰格!好多時多數都係男士讓多,反而D女人仲衰!都唔明點解!

伯爵府

我無期望,所以冇失望,如果有得揀,多數坐小巴啦

首頁

尾頁

跳至