用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

論盡家傭 今日: 103|主題: 106386

go 陽光僱傭中心

大宅

國民生產總值:1454

我想問有無人用過陽光僱傭中心請工人呀? ok 嗎? 會否貴d 呀? 我第一次搵想問清楚d資料呀! 如可以請pm給我吧!

王國熱話
平徵學行車玩具
[100% New] Partysu Made in Korea 韓國速遞衣物 長...
Swarovski, Folli Follie, Anna Sui, Etc. Accessories 飾...
男裝lv啡格斜咩袋平放

子爵府

國民生產總值:14542

差勁
售後服務簡直要不得

原文章由 maggie725 於 07-10-2 12:09 發表
我想問有無人用過陽光僱傭中心請工人呀? ok 嗎? 會否貴d 呀? 我第一次搵想問清楚d資料呀! 如可以請pm給我吧!

大宅

國民生產總值:3213

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 maggie725 於 07-10-2 12:09 發表

絕對絕對絕對係好差!
請local咩, d小姐會呃你, 個工人明明俾人炒, 就講到一定係僱主唔啱, 個工人無問題!
請oversea, 你預左中英文都唔識, 但就講到咩都識!
總之就係想係請佢d工人!

男爵府

國民生產總值:7130

馬年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我經沙田陽光請印印,d工人的質素好差, 話喺新加坡做過4年, 但黎到mud都吾識, 又污糟。我話吾滿意, 陽光就叫我比$500換過個, 佢成日想你換, 質素一定吾會好, 所以我自己搵工人都吾益佢。

男爵府

國民生產總值:9080

未請前的服務及工人質數真係"勁好",好似好專業.但之後售後服務及工人質數都...."勁差". 仲要滿口大話來騙我地僱主

原文章由 sandwich 於 07-10-2 13:14 發表
差勁
售後服務簡直要不得

大宅

國民生產總值:2641

我第一個工人經陽光請,事實係幾好的,所以第二個工人都經陽光請,點知初頭講到識飛咁,到左之後就咩都唔識,連中英文都唔識,完全係一個廢人,連床都係我自已執,打電話返去,佢連電話都唔聽,全日咩都唔做,唔係響房睇書,就係企響到望住你,白白比陽光賺左我$1800,
而家我仲搵緊工人,但唔會再響陽光搵!

民房

國民生產總值:22

我也有相同的經歷, 不重複了...

奇怪的是, 這公司還有那麼多分店...

我去的是他們的北角分店, 如果各位時運高, 行緊大運, 不防一試.

然而, 那經理的"服務"真的不敢恭維. 每次見到她, 她也在"處理"投訴呢!

大宅

國民生產總值:2594

原文章由 Goodleghead 於 07-10-2 17:21 發表
我也有相同的經歷, 不重複了...

奇怪的是, 這公司還有那麼多分店...

我去的是他們的北角分店, 如果各位時運高, 行緊大運, 不防一試.

然而, 那經理的"服務"真的不敢恭維. 每次見到她, 她也在"處理"投訴呢! ...

但我都係响沙田度請喎, 可能我好運, 第一次就請到個唔錯嘅工人 (鍚bb, 衛生程度幾好, 醒目, 有禮貌.....), 跟住介紹咗比幾個朋友, 佢哋都話唔錯bor?!!!

大宅

國民生產總值:3071

都係响沙田度請喎, 現在正搞抄工人事宜.....:tongue:

男爵府

國民生產總值:5430

我都係陽光請旳,暫時唔錯呀

原文章由 HoiYauBB 於 07-10-3 01:47 發表
都係响沙田度請喎, 現在正搞抄工人事宜.....:tongue:

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

大宅

國民生產總值:3071

within 7 months ( still need to pay loan) ok ga.... not bad , but after that, she become " rich" person and recognised bad friend , change her nature a lot.

複式洋房

國民生產總值:120

我仲慘!喺陽光請工人等咗三個半月,嚟咗唔夠四日突然失蹤,唔夠幾日又去警局告我,又去勞工處屈我錢,而陽光好似唔關佢事咁,置身事外,毫無follow up. 話知你,要換工人就要我俾$500先。

好差!好差!

子爵府

國民生產總值:13619

嘩乜陽光咁差呀, 我都係受害者, 又係比佢地玩死,個工人臨到時話佢未比錢, 唔出得境, 24日叫我等27日,之後我話唔等要佢refund錢, 點知,無了影, 你地話,我地係咪要聯合一起complanit 佢地呀. 而家我找另一間, 都費事叫佢地跟, 都唔知佢地仲要拖我幾耐,我有2個b都無人睇,真係害到我連工都返唔到, , 真係

原文章由 1001Mami 於 07-10-3 16:14 發表
我仲慘!喺陽光請工人等咗三個半月,嚟咗唔夠四日突然失蹤,唔夠幾日又去警局告我,又去勞工處屈我錢,而陽光好似唔關佢事咁,置身事外,毫無follow up. 話知你,要換工人就要我俾$500先。

好差!好差! ...

男爵府

國民生產總值:5430

吓,陽光唔係咁可怖呀,我剛剛先請咗個工人幾日暫時就幾好,比你哋講到咁可怖嘅,有少少驚添﹗

原文章由 wawa 於 07-10-3 17:17 發表
嘩乜陽光咁差呀, 我都係受害者, 又係比佢地玩死,個工人臨到時話佢未比錢, 唔出得境, 24日叫我等27日,之後我話唔等要佢refund錢, 點知,無了影, 你地話,我地係咪要聯合一起complanit 佢地呀. 而家我找另一間, 都費事叫 ...

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

子爵府

國民生產總值:13619

我2年前都係沙田請佢地o的staff都ok, 不過最初第一個到了3星期都係唔掂要轉, 之後轉了另一個做滿兩年, 咁而家再請, 個staff(bonnxx)好唔掂,我唸佢無跟野, 有無可能到來o個日先話個工未比錢同埋態度好差, 仲話,係呀來唔到要選過個, 我之前都比足時間佢到現在都差唔多四個月, 香港visa已批了成個月都未攪好個工人, 而家我舊工人已走,無人睇細路, 仲要拖我兩個星期, 跟住我唔要bonnxx跟打去customer service 跟, 跟跟下放埋假, 你話係咪條頂呀, 如果請到無事就叫ok, 有起事上來真係唔洗旨意佢地幫你, 所以各位姊妹,今次無事下次真係唔好繼續同埋介紹比人啦. 我唸住叫政府black list 佢地,同埋追回refund.

原文章由 Stepy 於 07-10-2 17:42 發表

但我都係响沙田度請喎, 可能我好運, 第一次就請到個唔錯嘅工人 (鍚bb, 衛生程度幾好, 醒目, 有禮貌.....), 跟住介紹咗比幾個朋友, 佢哋都話唔錯bor?!!!

男爵府

國民生產總值:7130

馬年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 wawa 於 07-10-4 09:18 發表
我2年前都係沙田請佢地o的staff都ok, 不過最初第一個到了3星期都係唔掂要轉, 之後轉了另一個做滿兩年, 咁而家再請, 個staff(bonnxx)好唔掂,我唸佢無跟野, 有無可能到來o個日先話個工未比錢同埋態度好差, 仲話,係呀來 ...

我都係Bonnxx跟, 個印印mud都吾識, 5個月後仲要走埋佬, 又去勞工署告我吾出足糧 (其實係陽x扣起但吾話我知),直到個工人告到去勞工署先比番d錢我。一日到黑剩係識叫我比$500換工人, 梗係啦, 新工人佢又賺$21000 (3000x7), 但我寧願幫趁第二間都吾益佢。

男爵府

國民生產總值:6381

原文章由 HoiYauBB 於 07-10-3 03:23 發表
within 7 months ( still need to pay loan) ok ga.... not bad , but after that, she become " rich" person and recognised bad friend , change her nature a lot.

me too. 我工人來的時候都唔錯, 跟履歷上的資料都相符, 之前在新加坡做過三年, 日常英文佢都識講識聽. 不過現在做耐左兼續埋約, 就開始差d, 有時都有野忍瞞我或者講大話, 話佢果時仲乍儍扮曚.

不過當時我係在陽光的前附屬公司(國際僱x中心)請的, 陽光同國際所提供選擇的是同一批女傭, 分別只係在國際請手續費平少少. 當時我覺得國際的服務不錯, 但係現在換了陽光, 我就覺得服務態度麻麻地.
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎