跳至

首頁
12345...30

尾頁

別墅

我和先生現在才決定申請?會否唔夠人快?因為我先生現在才做ECA。另外,有沒有過來人可分享一下自己申請有什麽要特別注意?一般申請時間要多久?

別墅

回覆:v_vcsl 的帖子

我都諗緊,好似有agent易搞一點,啲form好難填

別墅

回覆:有沒有今年申請技術移民?

今天剛做完ECA,都做的幾快,請問大家知唔知由申請到批核一般要多久?

別墅

回覆:CKKBB 的帖子

我們打算自己搞,那你找到移民顧問沒有?

別墅

引用:我們打算自己搞,那你找到移民顧問沒有?

原帖由 v_vcsl 於 14-05-23 發表
我們打算自己搞,那你找到移民顧問沒有?
你ECA已收到結果?我會找agent, 因為好似個申請比較困難,要的資料又比較多!

別墅

我ECA下星期會到香港。

複式洋房

咁快口既?你搵邊間做?我今日先寄ECA application。

別墅

回覆:彪馬仔 的帖子

我在World Education Services做,我5月11日開始申請的。

大宅

我都係5 月用WES, 剛收到佢地update 已搞點, 睇左online 個report, 現在等寄返黎。 target 6 月 頭2 個星期submit application.

大宅

現在WES update 左需要20 日processing time. 你地快d 搞喇, 叫大學send transcript 去

別墅

回覆:carebearbear 的帖子

你係自己搞定找agent?大家係邊個工作類別?可否分享下?我先生係IT.

大宅

我地搵agent 搵, 因為怕有錯漏打回頭。 我先生用engineer 嘅noc. 現在wes 搵點, 下星期到手, 希望一個星期後可以提交申請啦

複式洋房

我地排財務條隊。可否pm我你agent資料及收費,事關我地仲未填份申請。

別墅

回覆:carebearbear 的帖子

幾經辛苦,今天終於寄左form啦!大家如果收到消息請update一下!

彪馬仔  好,保持聯絡。我堅想走,從未如此認真過。  發表於 14-6-7 22:52

別墅

已經是有D專業的quota用了,1112Financial and investment dealers and brokers 最多,有43個已成功。
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp?ct=t(Hot_Migration_News_June_20146_7_2014)

複式洋房

謝你口既link,好彩我唔係e條隊。另,若填form遇到困難,我想我會請你指教下。

別墅

沒問題!互相照應!

別墅

引用:已經是有D專業的quota用了,1112Financial

原帖由 v_vcsl 於 14-06-07 發表
已經是有D專業的quota用了,1112Financial and investment dealers and brokers 最多,有43個已成功。
http ...
原來我打錯了,應該是 1112 Financial and investment analysts已用了43個quotas.

複式洋房

HI,我地都係自己填FORM搞技術移民,去到proof of fund有D問題,有無人知個proof of fund一定要係under principal applicant或是有部份可以是under spouse個名都得?

Please help, thanks!

別墅

網頁就沒有說,相信他們會最重要看主要申請本身夠不夠funds,配偶的應該不計算。

首頁
12345...30

尾頁

跳至