親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 maggielau0705 的帖子

thx maggielau0705
熙媛BB,熙倫BB

伯爵府

畀面勳章

各位, 有無人住過西門町間"意舍"? 我打算訂呢間, 但唔知道訂包早餐好呀? 定係唔包早餐自己出去搵食好? 大家有乜意見?

大宅

Chunma8083 發表於 14-5-27 13:14
各位, 有無人住過西門町間"意舍"? 我打算訂呢間, 但唔知道訂包早餐好呀? 定係唔包早餐自己出去搵食好? 大家 ...
附近周圍都有野食, 吾訂早餐都唔使擔心

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:各位,+有無人住過西門町間"意舍"?+我打算訂

原帖由 Chunma8083 於 14-05-27 發表
各位, 有無人住過西門町間"意舍"? 我打算訂呢間, 但唔知道訂包早餐好呀? 定係唔包早餐自己出去搵食好? 大家 ...
我有住過,十分正!有包早餐!早餐都好正!7月我會再住呀!

伯爵府

畀面勳章

咁你訂咗機票同酒店未? 我而家搵緊係旅行社訂機票定係在官網訂!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆+maggielau0705+的帖子咁你訂咗機票同

原帖由 Chunma8083 於 14-05-27 發表

咁你訂咗機票同酒店未? 我而家搵緊係旅行社訂機票定係在官網訂!
Ticket我2013.12已經買左優惠票,hotel全部book好,民宿部份比左訂,自己book.部份酒店經旅行社訂,有D比左錢,有D6月先要比!

Chunma8083    發表於 14-5-28 12:47
Chunma8083    發表於 14-5-28 12:46

男爵府

引用:Quote:Chunma8083 發表於 14-5-27 13:14 各

原帖由 JackieEE 於 14-05-27 發表
附近周圍都有野食, 吾訂早餐都唔使擔心
有無附近早餐推介?

伯爵府

畀面勳章

酒店同機票都上網訂咗, 早兩買埋旅遊書, 可以開始編排行程了.

侯爵府

育兒性格勳章

yuyu.c 發表於 14-5-22 20:27
8月尾經永安買長榮機票$880未連tax.

我都係8月尾台北,帶小朋友去,都係吃喝玩樂+babyboss.

永安880抵呀~平過長榮官網訂

伯爵府

畀面勳章

DAY1: 到西門町酒店放下行李==>搭捷運到忠孝復興站行SOGO , 午餐於B2地庫的鼎泰豐==>往國父紀念館睇換班儀式==>往咖啡弄下午茶==>往台北101==>往五分埔後再往饒河街夜市.
DAY2: 早餐於西門町==>乘搭台鐵往菁桐,平溪和十分==>晚餐於胡同燒肉2號店==>晚飯後往西門町行家樂福.
DAY3: 早餐於西門町==>往台北車站微風廣場==>午餐後往淡水==>晚餐於品火鍋帝皇蟹.
DAY4: 早餐於酒店==>往台北車站地下街及往台鐵A棟大樓買洪瑞珍三文治==>往東門站永康牛肉麵午餐==>回西門町買手信(老天祿)==>晚餐於響食天堂京站店.
DAY5: 早餐於酒店==>往光南大批發==>往馬辣西門店午餐==>之後往酒店取回寄存的行李往機場回香港.
因為阿仔比較怕熱, 所以沒有太多戶外活動, 今次行程主要是吃喝hea遊幾天, 希望有經驗的BK朋友指教吓以上的行程。

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:DAY1: 到西門町酒店放下行李==>搭捷運到忠

原帖由 Chunma8083 於 14-07-12 發表
DAY1: 到西門町酒店放下行李==>搭捷運到忠孝復興站行SOGO , 午餐於B2地庫的鼎泰豐==>往國父紀念館睇換班儀 ...
你阿仔幾大?唔去babyboss?科學館?自來水博物館?

伯爵府

畀面勳章

阿仔17歲啦。

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子阿仔17歲啦。

原帖由 Chunma8083 於 14-07-12 發表

阿仔17歲啦。
Oh...咁係大人啦!

洋房

我16/8去,唔知會唔要好多人呢

伯爵府

畀面勳章

回覆:choiwoody 的帖子

暑假期間,預咗會多人。

禁止訪問

回覆:打算8月自由行到台北吃喝玩樂.....已有初步行程

珊瑚宮

引用:暑假baby boss吾可以玩全日?我打算8月12日

原帖由 candylovelyhkhk 於 14-07-13 發表
暑假baby boss吾可以玩全日?我打算8月12日去
可以買全日票

子爵府

光南大批發在那, 是否室內,有冷氣? thx

大宅

引用:Quote:原帖由 mamaYoYo 於 14-05-22 發表我

原帖由 yuyu.c 於 14-05-22 發表
我24/8-27/8,應該26/8去,之前見jm 話下午少人d,所以睇睇暑假咩情況,再決定全日定下午。

...
我都係呢個時間呀,但暑假baby boss好多人
諗落又只得3日玩,而扮職業,香港都有,所以決定唔去了

curly  agree  發表於 14-7-22 13:11

大宅

引用:Quote:yuyu.c 發表於 14-5-22 20:27 8月尾

原帖由 fannymama123 於 14-06-03 發表
永安880抵呀~平過長榮官網訂
問過agent 7:xx 早機 會平多d

首頁

尾頁

跳至