想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

各位姐妹,

您們好!!
我係高齡了, 今年34yrs old, 嘗試咗2年,都無...我睇咗遲e生2個月, 因為我見bk上都有幾多人講佢叻, 我就去嘗試下啦..我本身係無咩問題, 只係d m 唔準,一定係遲, 有時幾日,有時10日8日, 最大問題係我老公身上, 佢精子數量少+活躍度得一半, 我老公睇咗1個月左右,佢話好訓咗,而佢本身係有腰痛, 就覺得有改善. 不過我睇咗2個月, d m 係準d, 上次只遲2日..前日去睇, 佢話我如果3日之內都無m來, 就係有咗..但我上個月係3/10來m喎..我通常都係遲啦..3日之內唔來m的機會都好大,不過係咪有咗, 就真係唔知了.

我想問下有無姐妹, 有類似情況, or 嘗試咗好耐都唔得, 而睇遲e生, 就bingo咗呀.

thanks.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

HI..Rome,

The address & Tel as follows:

Room 2105, 21/F., Tower 2, Metroplaza, Kwai Fong, NT.HK
Tel: 3528-0183

Pls make reservation before you consult it

There have any sister consult him and finally is bingo??

大宅

認識瑞士牛牛第一回

原文章由 IRISBB 於 07-11-2 17:48 發表

1829,
我在今年2月尾小x:-( 後就睇遲醫師調理身體, 連續3-9月給他調理, 10月打算停一個月就bingo了, 起初都覺得睇了唔夾他, 但我
的身體恢復得很快, 他當初說2個月後就可以再造人, 但我怕太快,
待6月才開始造人, ...

IRISBB,

多謝妳的回覆.
我是最擔心我老公的問題, 所以我至嘗試2年都無bb, 睇了遲e生2個月,佢話我情況好好, 而老公就睇咗1個月.
我29/10去睇遲e生,佢話我如果3日之後,都無m, 就係有咗.. 不過我d m 咁多年都係遲, 有時5日以上, 有時就2-3日, 但遲e生又講到好肯定,佢仲話左邊脈明顯. 攪到我想唔唸,都唔得..係度唸係咪真係咁好彩可以自己有bb呢..

我之前係搵dr.tung, 睇了一次,佢話我子宮都幾靚, 但之後老公個report係好差, 量十分少同活躍得一半. dr.tung有suggest我老公1個月之後去check多次. 但佢十分緊張...我就想佢睇多一排中e至去check.

而我一路都未check輸卵管, 同時我排了威記, 1/08第一次聽講座..我真係好想今個月真係比遲e生講中..就真係開心過中六合彩.
其實我唔會抱太大期望,因為我第一次去睇遲e生, 我m遲咗8日,佢話我有咗..點知..:cry:

咁妳有無繼續睇遲e生安胎呀? 同埋有咗, 其實有咩特徵呀?

thanks

大宅

認識瑞士牛牛第一回

IRISBB,

我知你係講那個, 係有個好d的, 有個差d, 我昨日去睇, 4:30去到,等到6:00至有得睇, 真係好誇張, 遲e生仲話我好大機會係有bb, 叫我小心d, 跟住我話我一向都遲m, 佢就話我對自己無信心..

點知睇完返到屋企1個hr之後,就m come...真係好唔開心.
我唔知點好, 係咪睇住先or點..因為我巳睇了10次.

其實我知問題係我老公身上, 所以我好想我老公睇住先.我就停下..等佢睇完,身體好d, 至開工, 因為2個人睇, 都好貴呀..or睇下我老公睇完, check精, 有無改善, 睇下有無資格做iui, 因為dr.tung 話以老公d精情況, 只可做ivf. (ivf實在太貴, 但我又34了,唔等得,巳排威記,要1/08至聽talk), 但我老公從頭到尾至check過一次.

大家有咩意見呀??

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Rome,

我老公個情況係好差, dr.tung叫我們要做ivf...但好貴呀..唉..
我又巳經34了,所以都好心急.

遲e生會睇男人的, 我都見有一pair pair去睇, 我唸係調理睇生bb掛..

我次次睇, 就5日藥, 次次都係$430, 我睇了10次, 我老公睇了4次左右, 都係$430 (5日藥), 佢d藥1次要飲2碗.

我都唸住等我老公睇多2個月,就叫佢去check下有無改善, 始終佢只check了一次.

遲e生好full booking, 所以我會11月book定12月果4次..否則book唔到放工之後d時間.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Rome,

係呀..向西醫角度來講,呢樣係死証, 只可以做IUI OR IVF, Dr.tung上次就叫我們食多d花膠, 叫我老公食vitman a-zinc.
佢話蕃茄紅素丸無咩幫助.

所以我們現在睇遲e生, 睇下我老公有無改善.

唔係咁..都唔知有咩方法了..:-(

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Rome,
好多謝妳呀...呢d野, 同可以正常生育的朋友講,係絕對唔會明.
我其實都未灰心,因為iui 同ivf 我都未做過, 不過dr.tung上次一講,就叫我們做ivf..唉..又唔係一次就得,如果係, 就最多拎幾萬出來做..

大拿拿幾萬, 真係好肉痛..~~~

所以現在想等我老公睇中e,調理返好, 跟住叫佢check精, 睇下有無機會可以嘗試iui..始終平好多~~~

大家努力啦

首頁

尾頁

跳至