親子旅遊

跳至

首頁
45678...17

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

~~ 水鄉庭園@自來水博物館 ~~

Website: https://waterpark.twd.gov.tw/museum/museum.htm

地址: 臺北市思源街一號

電話: (02)8369-5104

票價: 7~8月 - TW$80 / 9月~翌年6月 - TW$50

交通: 捷運新店線於公館站下車,第四出口往思源街與汀州路口方向,步行約五分鐘。

在購票處買票, 7月1日前是非夏日價錢, 承惠TWD50 (~HK$13.5), 孩子不是國小 (非小學生) 免費入場!!

PS: 分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK,
如需要BLOG LINK 參考更多內容, 可直接PM告之
(留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

大宅

brbaby2007 發表於 14-7-28 07:30
~~ 水鄉庭園@自來水博物館 ~~
Website: https://waterpark.twd.gov.tw/museum/museum.htm
不是太大,這是否在博物館中的一部份?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

deky01 發表於 14-7-28 14:33
不是太大,這是否在博物館中的一部份?

係~~
一邊係玩水,
另一邊係博物館, 都好多人去影相架~

珍珠宮

*** 回程 ***

台北車站入面2/F 有好多食店, 又有美食廣場咁既地方, 所以要食野其實好方便~~

O係旅館攞左行李, 去台北車站入面食左午飯, 跟住就出發去坐國光~~~

穿過南大門見到三越, 沿路一直行就會到國光客運大樓, 沿途會見到好多人推住行李行, 其實都應該唔會當失路, 嘻!!!

好順利買左車票 (一大一小, 細女免費), 一陣已經有車!!!

50分鐘左右到機場, 順利完成今次旅程~~~

上機前阿女仲O係PLAYROUND 玩左一陣先走, 超唔捨得!!

回程1810 既航班就係彩繪機喇!! 好靚~~ 但入面其實同去程O個架係一樣!!

飛機餐又係一早REQUEST左要兒童餐, 比去程更豐富更好味!!

回程天氣唔好, O係上空盤旋左廿幾分鐘先LAND到, 又有O的氣流, 嚇到2個女眼突突, 最後順利著陸到港, 結束今次美滿既一拖二旅行~~~

fionaleung43    發表於 15-4-11 22:55

男爵府

畀面勳章

Pls PM the blog link to me, thx

大宅

回覆:分享: 台北4日3日親子購物玩樂旅行 (HELLO KITTY機)

Please pm the blog link to me! Thanks!

珍珠宮

引用:Please+pm+the+blog+link+to+me!+Thanks! +

原帖由 joyceqq 於 14-08-06 發表
Please pm the blog link to me! Thanks!
PS: 分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK,
如需要BLOG LINK 參考更多內容, 可直接PM告之
(留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

禁止訪問

引用:+本帖最後由+brbaby2007+於+14-7-29+14:48+

禁止訪問

引用:+本帖最後由+brbaby2007+於+14-7-29+14:48+

珍珠宮

wonderson 發表於 14-8-6 15:52
餵餔室

其實都開始舊,
但機場入面有呢個室, 確實係方便好多帶住BB既家長們~~

唔淨止KITTY機可以用, 基本上係無人理~~~
我2個女大左, 今次都入去望兩眼!

大宅

回覆:分享: 台北4日3日親子購物玩樂旅行 (HELLO KITTY機)

子爵府

Thank you for sharing

複式洋房

回覆:brbaby2007 的帖子

我想要blog link pls.......剛剛去完宜蘭童玩節都好玩!

珍珠宮

引用:Thank+you+for+sharing+

原帖由 babyemma 於 14-08-08 發表
Thank you for sharing
謝謝~~

洋房

多謝分享brbaby2007😊 非常詳盡的報告和照片提供。我也想看看你第三、四日的blog,可否pm我嘛?謝謝

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+brbaby2007+於+14-7-21+15:47+

原帖由 brbaby2007 於 14-07-21 發表

~~ 親子購物點 ~~~
久大超正,有排行

珍珠宮

chickenwing2006 發表於 14-8-14 03:05
久大超正,有排行

但我鍾意光南多O的~~~

複式洋房

好勁啊!一拖二,對女一定勁乖,
我都想要妳blog link啊!謝謝

珍珠宮

引用:好勁啊!一拖二,對女一定勁乖,我都想要妳

原帖由 liluxin 於 14-08-14 發表
好勁啊!一拖二,對女一定勁乖,
我都想要妳blog link啊!謝謝
絕對唔係~
一樣有作反,扭計,但大家仍然會合作去玩就真!

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

回覆:brbaby2007 的帖子

首頁
45678...17

尾頁

跳至