懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為開刀生完bb肥左30 lbs,所以一個月後即刻積極減肥,見個肚腩勁大,又穿唔到以前的衫及褲,未狂做sit up減肚腩,點知一個星期後子宮位置"禁"落去有d痛,唔知會唔會有事,我仲想生多個架!:cry: 有無人都試過??:-( :-(

大宅

嘩! 你咁博命!!! 開刀後就算出面個傷口好番, 入面子宮的傷口都未好番啦!! 咁快做咁劇烈的運動, 你自己都知唔可以啦!! 咁任性叫人點幫你喎!!! 你都係去睇下醫生好, 照下入面個傷口係咪有事, 因為入面個傷口都分分鐘未埋晒口你就去做運動都好危險, 你依家都係停止做呢D咁劇烈的運動先, 其實減肥可以有好多方法, 你可以急步行或者去散下步, 喺屋企做下收腹的動作, 如深呼吸收腹再放鬆, 再餵埋人奶, 加埋呢D咁輕量的運動已經足夠, 記住自己啱啱生完, 唔好好愛護自己的身體, 將來受苦都係自己, 唔好要靚唔要命呀!!!

大宅

原文章由 JessBB 於 07-12-1 20:28 發表
嘩! 你咁博命!!! 開刀後就算出面個傷口好番, 入面子宮的傷口都未好番啦!! 咁快做咁劇烈的運動, 你自己都知唔可以啦!! 咁任性叫人點幫你喎!!! 你都係去睇下醫生好, 照下入面個傷口係咪有事, 因為入面個傷口都分分鐘未 ...

多謝你當頭棒喝 ,我以後都不敢了 ,我約了星期四睇幫我開刀既婦產科醫生,無端端又要駛多$500診金:(

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

痴線既咩.. 貪靚都係係咁搵條命搏呀?!
陀bb 時個肚脹大左成年咁滯, 你都要俾時間佢慢慢收.. 你估d 明星生完仔瘋狂去瘦身唔係搵命搏咩!!!

萬一入面個傷口爆左點算? 開刀係要開好多層至拎到 bb 出黎, 唔係介開層皮同埋子宮就得, 本身已經係大傷元氣. 一成世人流流長, 餵下人奶都可以自然減, 加上適量的產後運動都有用, 一個女人生完仔寧願花多 d 時間慢慢減, 都唔好挨壞身子, 否則係你自己受晒咋, 你仲有冇諗過你有咩長期後遺症的話, bb大左仲要照顧埋你添... d 人話產後補養得好, 會仲正過未生之前!!

你快 d 休息下, 睇下醫生點教番你保養啦!

大宅

都唔係無端端既 ... 其實可以避免, 係你太心急O者. 希望你冇事LA. 記住要好好對自己呀.

原文章由 peggyau 於 07-12-1 22:03 發表

多謝你當頭棒喝 ,我以後都不敢了 ,我約了星期四睇幫我開刀既婦產科醫生,無端端又要駛多$500診金:(
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

大宅

死啦, 我又係開刀左一個月多d, 我呢個星期一開始去做gym, 今日又係個傷口位置有少少痛囉, 條腰仲好"yuen"痛呀....

別墅

我生完兩個月
但個肚都重係有左四個月咁.......
D褲全部著唔落
我諗分分鐘坐車會有人讓位添:-(
有冇人可以教下應該點做先減到個肚腩呀

大宅

我又係咁, 個肚腩仲好大個, 老公問係咪子宮有問題
但我去番私家醫生度check, 子宮已經收縮晒, 咁即係肚腩問題啦

首頁

尾頁

跳至