想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下元朗邊到有好既中醫呢??
我上個月小產過,之後而家腎虧
我之前上網睇過話個腎唔好會好易小產,仲可能會好難有bb:cry:

洋房

我聽人講話"吉星"藥行好似幾好,特別係婦女調理。 響元朗擊讓路即係"好順福"後面。
不過我自己平時有頭暈身興時就睇西菁街萬寧藥行

原文章由 christina060630 於 07-12-13 22:11 發表
我之前上網睇過話個腎唔好會好易小產,仲可能會好難有bb:cry:

男爵府

我睇開大棠道,陳平順中醫,佢係退休護士學校校長,我覺得比較scientific d 可靠d。
原文章由 christina060630 於 07-12-13 22:11 發表

複式洋房

原文章由 余魚媽 於 07-12-14 07:09 發表
我睇開大棠道,陳平順中醫,佢係退休護士學校校長,我覺得比較scientific d 可靠d。

我想問下係邊個位??間野叫咩名??

別墅

原文章由 adrian1010 於 07-12-14 02:29 發表
我聽人講話"吉星"藥行好似幾好,特別係婦女調理。 響元朗擊讓路即係"好順福"後面。

hi adrian,

請問可否給我"吉星"藥行地址及電話呀.....因為我有個朋友都話佢睇婦科幾好,但係佢吾知地址及電話,只係話係元朗(佢識得去),因為我都想睇佢....many thanks!!!

別墅

元生堂 --- 梁耀忠 ( 星期一至五, 日 早上9-12:30 ), 好多人睇要取籌, 診金hk$50元, 位於好到底隔離

吉星位置朗屏西鐵站近好順褔個出口,沿坑渠正行至馬路過班馬線對住

原文章由 goldpig 於 07-12-14 13:12 發表

hi adrian,

請問可否給我"吉星"藥行地址及電話呀.....因為我有個朋友都話佢睇婦科幾好,但係佢吾知地址及電話,只係話係元朗(佢識得去),因為我都想睇佢....many thanks!!! ...

[ 本文章最後由 偉森媽咪 於 07-12-14 13:32 編輯 ]

男爵府

x(唔識打)風中西藥行, 電話24705908
原文章由 christina060630 於 07-12-14 12:47 發表

我想問下係邊個位??間野叫咩名??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

吉星最好打去預約先喎! 星期六日仲要等好耐的!

原文章由 偉森媽咪 於 07-12-14 13:21 發表
元生堂 --- 梁耀忠 ( 星期一至五, 日 早上9-12:30 ), 好多人睇要取籌, 診金hk$50元, 位於好到底隔離

吉星位置朗屏西鐵站近好順褔個出口,沿坑渠正行至馬路過班馬線對住

...

大宅

我以前都係睇陳平順中醫, 我係因為雙手有濕疹去睇佢, 點知睇左成年都唔好, 仲要每星期睇一次, 每次都要$5.6百蚊, 佢開D藥一個星期好一個星期差, 後來我發覺唔食佢D藥仲好過食, 我都有介紹D朋友去睇, 之後佢地同我講返都覺得係, 後來我轉左第個中醫, 如果你大把錢都可以去試下, 你一去睇佢就開成個星期藥比你架!!!

別墅

記得呢度有人講過"元朗中醫莫楚華", 有無人有資料or經驗?

別墅

原文章由 adrian1010 於 07-12-14 02:29 發表

你所指吉星藥業既中醫, 係唔係黃至順? 我和老公就係睇佢, 睇左佢3個月, 老公食左佢d藥都無乜特別, 但我就大件事啦, 當我11月中開始停左佢d中藥之後, 11月既經期來了13日都唔停, 期間仲要1日勁大流量, 結果要去睇陸加寧婦科, 食荷爾蒙藥先止到, 但今個月, 由12月7日到今天, 流了14日都未停到, 陸醫生話係中藥, 行氣活血, 搞到d野亂晒龍:-( ... 我27號要開始噴藥, 1月做ivf.... 哎.... 人地食中藥就話身體好好, 又話好快有bb, 其實都唔知關唔關事, 我底子一向都好好, 但食左佢d藥除左荷爾蒙亂晒之外, 已經好耐無發作既鼻敏感,發得好嚴重... 我唔知係唔係人夾人, 藥都要人, 但我去咁多次, 未試過一次, 係有人去睇婦科既野, 更無人係去睇想要生bb.... 仲有呀, 睇左3個月, 從來無叫我比d體溫表佢, 亦無叫我d乜報告佢睇, 明知我就快排卵, 但又無事前比d藥物去令我d卵好d, 或老公d精好d, 次次都係我地回去, 同佢講, 行房時有咩問題, 佢先話黎緊一個星期既藥加重料, 大佬呀, 要加重料, 都係我排卵前啦, 我都過左排卵啦, 加重又如何? 粒卵都走鬼左... 結論: 我同依個醫生開既藥係完全唔夾, 仲搞到亂晒, 本心想, 食好了體質, 可以試下係未做ivf之前, 自然有, 慳番果萬幾元, 留來補身, 買野比bb好過啦, 結果呢... 如果有人想試下, 可以既, 但唔好抱希望 浪費左3個月既時間, 3個月既石油氣費, 3個月既心血, 3個月既希望, 第一次見我地, 話食3個月藥就會有bb, 而且我地問題不大呀...無問題既... 結果呢? 我唔知係唔係有bk姊妹試過食完佢d藥之後有左, 但我覺佢一d都唔專業, 更加唔係專醫婦科, 講起都巴幾火

別墅

原文章由 goldpig 於 07-12-14 13:12 發表

hi adrian,

請問可否給我"吉星"藥行地址及電話呀.....因為我有個朋友都話佢睇婦科幾好,但係佢吾知地址及電話,只係話係元朗(佢識得去),因為我都想睇佢....many thanks!!! ...

我唔知你個朋友點解會覺得依個中醫好, 乜有人食完d中藥, 仲衰過唔食架咩? 而且唔會永遠都食佢d中藥架, 總會有一天停, 難到一停, 就所有野都亂晒? 淨係咁已經好鬼大問題啦, 究竟比左d乜鬼藥我食? 一唔食就搞成咁?-( .....

複式洋房

吉星?安寧路近大溝渠果間?成日都好多人排隊,多人到見到都驚!
我反而睇同樂街近安寧路口叫"興旺參茸行既黃德新,細細間,家庭式作業,但你個record入晒電腦,唔記得帶舊藥方,都無問題.
我呢幾年一有傷夙咳都睇佢,大肚時患感冒都睇佢.
一般兩三日藥會好. 大肚時佢成日叫我唔好亂飲中藥或補身,可大可小.所以我搬出元朗住,有事,我都會返去搵佢.

別墅

原文章由 ew1312 於 07-12-20 23:00 發表
吉星?安寧路近大溝渠果間?成日都好多人排隊,多人到見到都驚!
我反而睇同樂街近安寧路口叫"興旺參茸行既黃德新,細細間,家庭式作業,但你個record入晒電腦,唔記得帶舊藥方,都無問題.
我呢幾年一有傷夙咳都睇佢,大肚時患 ...

係好多人睇架, 但d人全部都係師奶同細佬, 唔知點解次次都係排好耐, 但我地入去睇既時候, 只係問幾句, 訓得好唔好, 食得好唔好, 有無得去廁所, 打下脈, 申下舌頭, 入去都唔夠5分鐘,就睇完我地兩個, 仲有九成時間係等佢開藥單.... 但次次就浪費足足一個鐘既時間"等"

民房

位元堂 ( 光華對面 )

首頁

尾頁

跳至