自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:你地會吾會俾C6帮個囡沖涼?

不會

子爵府

我講明,將來有女嘅話3歲以下都叫做ok, 3歲後no way !

侯爵府

從不,除非真係無辦法,無人同囡囡沖涼,先要老公出手,但至今阿女四歲,我老公都係同佢沖左一兩次。

大宅

我囡兩歲幾,通常都係我同c6幫佢沖,我無懷疑過c6會對囡囡做任何不軌行為,我信任佢。

bosch    發表於 14-7-30 11:20

水晶宮

引用:純綷好奇!因今日見到個鋪話台灣有名色父同

原帖由 Rachel姨姨 於 14-07-30 發表
純綷好奇!因今日見到個鋪話台灣有名色父同囡沖涼有反應!

講返我自己,如我有女我係吾會俾!但我身邊有朋 ...
一定我自己幫佢沖(bb期除外)

大宅

我識得有朋友,個女從小就同爸爸一齊沖涼,直到4歲都係,但而家5歲唔知仲有冇。個爸爸係鬼佬,鬼佬好接受咁,佢地會同自己個女一齊沖涼。

子爵府

好媽媽勳章

唔好講沖涼,去廁所,我老公都唔會。

男爵府

睛靈勳章

C6只係亞女滿月前幫手冲過一次叫佢如要同亞女冲凉要趁細個,但佢一味話吾方便,到而家亞女7歲囉!冇機會啦

大宅

引用:我囡兩歲幾,通常都係我同c6幫佢沖,我無懷

原帖由 siutoto007 於 14-07-30 發表
我囡兩歲幾,通常都係我同c6幫佢沖,我無懷疑過c6會對囡囡做任何不軌行為,我信任佢。

...
係囉,點解咁唔信任,好似當個老公係色狼咁嘅? 要搞個女就任何獨處時候都有危險啦,淨係沖涼先防佢??

我覺得咁樣講好怪,咁老公帶女出街呢?

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

一次都未試過

大宅

引用:Quote:原帖由 siutoto007 於 14-07-30 發表

原帖由 hildakam 於 14-07-30 發表
係囉,點解咁唔信任,好似當個老公係色狼咁嘅? 要搞個女就任何獨處時候都有危險啦,淨係沖涼先防佢??

...
可能阿囡未懂自己沖涼之前我都會叫c6幫手,真心唔會懷疑c6變態到搞自己個囡,如果佢咁賤我會打到佢殘廢。

水晶宮

BB時試過俾佢幫下手,歲幾開始冇啦!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我叫我c6 幫虎女換片(佢仲未戒夜片), 佢 9成9 都 say no, 呢 d 嘢唔多唔少男人係自己決定,好難幫佢做決定的

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我個女依家 10 個月, 都已經無俾 C6 同佢沖
其實一向佢都無咩幫BB 沖涼
我硬係覺得男人會粗手粗腳

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

係亞女唔比爸爸冲!

放下自在

禁止訪問

子爵府

Before my younger daughter was 3, my family would even had shower all together including my elder son. However, since my son approaching to 5 and when my daughter almost 3, we stopped taking shower together. We start teaching the kids that they have grown up and need to respect each other's body!

So, my elder son will complain my younger daugher for watching him taking shower. Actually, my younger daughter just feel bored when my son was taking shower

子爵府

好似兩歲以後都冇乜喇,以前就算幫佢冲都係一家出動,唔會老公一個人同佢冲

首頁

尾頁

跳至