跳至

首頁

尾頁

別墅

我8月1日 submitted eoi,189 visa,剛剛收到invitation啦!超開心!

別墅

回覆:v_vcsl 的帖子

恭喜恭喜

v_vcsl  thanks  發表於 14-8-11 14:52

禁止訪問

回覆:我終於收到eoi invitation 啦!

複式洋房

請問係咪即係已完成VETASSESS assessment + state nomination + ielts。
集齊以上就可以交EOI?

咁你8月一號交,今日就ok, 咪可以話只等待出visa,right?

別墅

我係申請189的,做完skill assessment+考Ielts後,而加收到invitation,我要apply,同交文件,另外做body check, 跟住等批。

複式洋房

回覆 v_vcsl 的帖子

請問你去邊個state?

別墅

回覆:VWcc 的帖子

好大機會係Brisbane,但最終看c6的工作安排。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

恭喜

v_vcsl  thanks  發表於 14-8-11 14:51
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

複式洋房

引用:我8月1日+submitted+eoi,189+visa,剛剛收到

原帖由 v_vcsl 於 14-08-10 發表
我8月1日 submitted eoi,189 visa,剛剛收到invitation啦!超開心!
恭喜晒

v_vcsl  thanks  發表於 14-8-12 19:13

別墅

今日已做了health check 同良民證。

男爵府

2018復活節勳章

引用:今日已做了health check 同良民證。

原帖由 v_vcsl 於 14-08-12 發表
今日已做了health check 同良民證。
好快呀!你係咪收invitation收埋immigration 出嘅health check 同良民証referral letter?

別墅

回覆:Snow 的帖子

收到invitation後,我就即日apply,填完application form同比左錢後,就有資料可去搞body check 同 良民證,不過我知有D人會等CO通知先做,但我知有D人自己做左先會有direct grant visa,唔需要等CO通知。

大宅

你好快手呀!我仲等緊invitation

別墅

回覆:Valenie918 的帖子

你係什麼skill?幾時summitted eoi?

複式洋房

我地上星期apply 左 Vic State Sponsorship.
唔知一般要等幾耐呢?Acknowledgement email 話up to 12 weeks.

大宅

回覆:v_vcsl 的帖子

請問skill assessment等result大概幾耐?

別墅

回覆:RedBean_0509 的帖子

通常係3個月,但我c6就兩個月就搞掂。

複式洋房

delete

複式洋房

v_vcsl 發表於 14-8-12 23:09
收到invitation後,我就即日apply,填完application form同比左錢後,就有資料可去搞body check 同 良民證, ...

我想問下 你是點可以在LODGE完APPLICATION之後 馬上有資料可以拿去在香港搞良民證?可不可以詳細講解下啊?
不是要等到有CO先會比良民證REFERRAL LETTER你嗎?
事關我也很著急良民證的事情。。想快D搞好

別墅

引用:Quote:v_vcsl 發表於 14-8-12 23:09 收到in

原帖由 redsato 於 15-05-18 發表
我想問下 你是點可以在LODGE完APPLICATION之後 馬上有資料可以拿去在香港搞良民證?可不可以詳細講 ...
lodge左後會有封email,你拿著那封email就可去澳洲在港認可的診所去做body check,診所會直接send你既body check result過去。拿著那封email,你就可去警處做良民證,那封email底下有個地址,警處會自己寄去澳洲。如果你想快d就最好左定先,因需時一個月。如果你是189 Visa,我建議你send定你過去8至10年的稅單比它。

首頁

尾頁

跳至