自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

知道自己下個月開始,會調去申請咗好耐嘅部門,其實呢件事係會值得高興的,因為在於\'錢\'途上,係會有加無減的,但係d野就係要重新學過,雖則係做緊同一間公司,但到時就會變咗個新人咁,我宜家嘅心情,真係好忐忑不安,成日諗野,瞓唔著呀,點解會咁㗎,我係咪好怪同諗多咗呢??

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:心情好忐忑

既然係你想咗好耐嘅,應該開心,

公司運作唔多唔少你都知啲,

啲嘢重新學有咩問題,

只要不恥下問,無嘢係學唔識嘅,

最重要我覺得係同新同事相處,

比心機,唔好諗啲唔一定會發生嘅嘢,

順其自然啦!!

duyan06  多謝妳鼓勵   發表於 14-8-21 02:22

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

加油

duyan06    發表於 14-8-21 02:34
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

引用:知道自己下個月開始,會調去申請咗好耐嘅部

原帖由 duyan06 於 14-08-21 發表
知道自己下個月開始,會調去申請咗好耐嘅部門,其實呢件事係會值得高興的,因為在於'錢'途上,係會有加無 ...
諗咁多做咩,積極面對啦!人地睇得起你先去到另外一個部門做姐

duyan06  我會加油㗎啦^^  發表於 14-8-21 02:44

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

duyan06 發表於 14-8-21 02:16
知道自己下個月開始,會調去申請咗好耐嘅部門,其實呢件事係會值得高興的,因為在於\'錢\'途上,係會有加無 ...

對公司已有一定認識, 應該已經比較容易適應的了.

加油.

伯爵府

畀面勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

畀心機﹗加油﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

又話申請咗好耐 !! 冇心理準備架咩 !!!

duyan06  所以我個人就係咁怪,   發表於 14-8-21 22:09

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

"不要為明天而憂慮 因為明天自有明天的憂慮"

煮到黎先食, 諗埋D未發生既問題做咩?

duyan06  我會控制自己唔諗住:b   發表於 14-8-21 22:10
主 賜 平 安

禁止訪問

引用:畀心機﹗加油﹗

男爵府

學多門野係好事

翡翠宮

加油

男爵府

我c6係比人睇得起而調左去另一個部門, 四月至而家仲未適應到

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

加油

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油呀

首頁

尾頁

跳至