自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:蝦米豬 的帖子

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

男爵府

我很同意一句
「認為如果大人能早些接受孩子的錯誤,協助他們組織一個完整健康的家庭,不至於造成現在的結局」

當然要避免犯錯,但若不幸已錯了,便應該想一想怎樣去幫他們,因為前面的路還要走的。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:錯是錯了, 但攪到咁....

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

水晶宮

hashtag影視迷勳章

公爵府

希望d後生仔女睇下 ,應該避孕 ,唔好覺得生仔結婚咁簡單

男爵府

珍珠宮

回覆 蝦米豬 的帖子

伯爵府

翡翠宮

最傷心莫過於媽媽

琥珀宮

引用:攪大女友個肚,+佢肯認,+結婚,+努力做工,+雖

原帖由 蝦米豬 於 14-08-22 發表
攪大女友個肚, 佢肯認, 結婚, 努力做工, 雖然未達到女家要求, 但要個小朋友跟女家姓, 要有屋大排筳席, 是否 ...
男女現已成年,如果自己有能力,父母仲可以點「棒打鴛鴦」?根本男女都未ready 做父母,可能一早將bb生出黎就交其他人領養,對雙方及bb也是好事!

珊瑚宮

子爵府

引用:Quote:原帖由+蝦米豬+於+14-08-22+發表攪大

原帖由 木土土 於 14-08-22 發表
男女現已成年,如果自己有能力,父母仲可以點「棒打鴛鴦」?根本男女都未ready 做父母,可能一早將bb生出黎 ...
同意。6年前叫未成年,咁6年間有冇長大先係問題。

琥珀宮

引用:攪大女友個肚,+佢肯認,+結婚,+努力做工,+雖

原帖由 蝦米豬 於 14-08-22 發表
攪大女友個肚, 佢肯認, 結婚, 努力做工, 雖然未達到女家要求, 但要個小朋友跟女家姓, 要有屋大排筳席, 是否 ...
男仔父母,如果當年佢地16歲堅拒唔比佢地在男家同居,未必會攪個肚(無地方自然攪少d),而家個仔出事先走黎怨女方父母?!

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

伯爵府

引用:大家根本未成熟,鍾意做愛的事為首要,無理

原帖由 lazywife 於 14-08-22 發表
大家根本未成熟,鍾意做愛的事為首要,無理後果,好明顯呢個就係後果,我見過太多十五,六歲父母,無邊個叫 ...
個女仔動不動割脈嗌分手,個女都四歲,仲未成熟,點做人媽媽?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

引用:以前未婚大肚 , 女家禮金都唔敢要 , 有人

原帖由 simple430 於 14-08-22 發表
以前未婚大肚 , 女家禮金都唔敢要 , 有人肯認頭就算
依家唔係架啦
女方未婚大肚 又要擺酒 又要禮金
仲要個男既無能力負擔 要搵阿媽幫手
依啲case 大把

公爵府

引用:凡事總有例外,後生做父母係要比一般人條路

原帖由 susi1024169 於 14-08-22 發表
凡事總有例外,後生做父母係要比一般人條路更難行,要更努力去揹起呢個責任,唔一定係好似呢單新聞咁壞結局 ...
咪係,唔駛你幫但都唔好踩多幾腳。個男仔肯負責任,女家係咪應該都合作少少呢?明知人地冇錢都迫人大排延席,咪又係為自己面子?好啦,而家迫死人,搞到人地冇左個仔,個孫冇爸爸

珍珠宮

畀面勳章

男爵府

兩邊家長、兩位年青人都有責任

不過死者已矣,而家講乜都冇用

只係覺得,年青人,未有經濟基礎,拍緊拖也好結咗婚都好,都唔好比機會自己搞出人命。就算搞出人命,都要認真諗吓係咪有能力養。千歧唔好輕言為責任而結婚、更唔好輕言為責任而生落嚟。現實係殘酷嘅,貧賤夫妻百事哀。
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

首頁

尾頁

跳至