跳至

首頁
45678...47

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 rose-mag 於 14-10-10 發表我

原帖由 眼超超 於 14-10-10 發表
如果係Bay area可否話我知邊間?感激萬分
係三藩市city入面,一間係St. Mary, 另一間她好似叫American Chinese International

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 眼超超 於 14-10-10 發表如果

原帖由 rose-mag 於 14-10-10 發表
係三藩市city入面,一間係St. Mary, 另一間她好似叫American Chinese International
thx a lot!

子爵府

醒目開學勳章

引用:諗諗下... 都係時候申請D未婚兄弟姊姊. 申

原帖由 BossCatCat 於 14-09-05 發表
諗諗下... 都係時候申請D未婚兄弟姊姊. 申請得黎.. 佢地都應該結左婚... 有小朋友想離開香港... ...
申請咗未?

子爵府

醒目開學勳章

回覆:有無人屋企人或自己, 等緊美國批移民

2014年10月出之親屬排期

子爵府

醒目開學勳章

回覆:有無人屋企人或自己, 等緊美國批移民

2014年11月出之親屬排期

子爵府

醒目開學勳章

引用:2014年10月出之親屬排期

原帖由 眼超超 於 14-10-11 發表
2014年10月出之親屬排期
2014年11月出之親屬排期講嘅visa availability in the coming month

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:眼超超 的帖子

眼超超,我同你—様2008申請,睇個進度都要等多十年八載無走雞

子爵府

醒目開學勳章

引用:眼超超,我同你—様2008申請,睇個進度都要

原帖由 uday 於 14-10-16 發表
眼超超,我同你—様2008申請,睇個進度都要等多十年八載無走雞
係呀!我好驚到時已冇精力移民及子女年過21歲。。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

眼超超 發表於 14-10-10 06:12
thx a lot!
Saint Mary真係有International Program,佢個網都有資料,你可以睇下,
不過學費都幾貴下,交表申請要500美金,之後收你就交5,000留位,
呢兩項都係冇得refund,出到F-1就交15,000,呢個學費係2014至2015年度,
你之後入學好大可能會再加。普遍本地學生係5,500至,7500再加750,
真係相差成一半有多。http://www.stmaryschoolsf.org/admissions/

另一間應該係叫中美國際Chinese American International School,
佢個網唔見有international program資料,但我之前經過見到校外有banner,
講歡迎海外生報名,你可以試下send電郵問下,
呢一間今年小學K至8本土學生淨學費係24,284,相信如果收海外生,
個數目會幾嚇人吓。http://www.cais.org/tuition_fees_and_assistance

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 眼超超 於 14-10-11 發表2014

原帖由 眼超超 於 14-10-11 發表
2014年11月出之親屬排期講嘅visa availability in the coming month
請賜教,如你2008入紙,你好似第4類,現時排排到2002,係咪等多6年走攞到綠咭

王國長老

feclagnes 發表於 14-10-18 20:01
請賜教,如你2008入紙,你好似第4類,現時排排到2002,係咪等多6年走攞到綠咭

...
唔係,之前會員講一個月至行前10至十幾日,如果一直如是,
一年12個月進度只係得120日至大約二百幾日,當一年落嚟批到半年配額,
2008年入紙即係要等多12年,之前眼超超都講過,但呢個只係約數,
話唔得準,有時一個月批多D有時少D,都係要一直check住至update。

feclagnes  多謝詳盡回覆  發表於 14-10-19 13:55

大宅

回覆 眼超超 的帖子

For local students:
Private junior high (G. 6-8): approximately $10,000-40,000/year (about 9 months)
Private senior high (G. 9-12): approximately $15,000-40,000/year

Only very limited day schools will take international students.
More boarding schools will take international students.

子爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:眼超超 發表於 14-10-10 06:12 thx a

原帖由 rose-mag 於 14-10-18 發表
Saint Mary真係有International Program,佢個網都有資料,你可以睇下,
不過學費都幾貴下,交表申請要500 ...
唔該晒你呀Rose,一陣上網睇吓!

子爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:feclagnes 發表於 14-10-18 20:01 請

原帖由 rose-mag 於 14-10-19 發表
唔係,之前會員講一個月至行前10至十幾日,如果一直如是,
一年12個月進度只係得120日至大約二百幾日,當一 ...
係,就係咁,應該有排未到我

子爵府

醒目開學勳章

引用:回覆 眼超超 的帖子For local students:Pri

原帖由 bee_happy 於 14-10-19 發表
回覆 眼超超 的帖子

For local students:
Thx bee

男爵府

畀面勳章 親子王國15週年勳章

大家好,響bk浦左咁耐都未留過一次言。

我的家人2001年全部移民美國,但因為我剛21歲就只留下我在香港。期間我亦結了婚。到2007年我的爸爸成為公民,開始申請我同c6過去,其實一直對去美國不大興趣。直到上兩個月用travel visa第一次過去探家人同埋出席妹妹婚禮,令我喜歡了呢個地方,當然地方大好舒服,最重要係十幾年黎第一次全家齊人,因為佢地雖然一年幾就會返一次香港,但唔會全部一齊返。

返到香港,我第一次對我移民既事在意,但check左原來而家先做到2003年,其實有d down,唔知何年何月先團聚。

無意中比我睇到呢個post,發現都好多jm同我一樣,不論咩理由都好,都在等緊!起碼知道自己not alone感覺好d!大家都要加油,我地好快都可以同家人團聚!

子爵府

醒目開學勳章

引用:大家好,響bk浦左咁耐都未留過一次言。我的

原帖由 dingdingyiu615 於 14-10-24 發表

我的家人2001年全部移民美國,但因為我剛21歲就只留下我在香港。期 ...
Hello,咁你申請咗未,唔好諗喇,遞咗紙先,反正有排等。

子爵府

醒目開學勳章

引用:大家好,響bk浦左咁耐都未留過一次言。我的

原帖由 dingdingyiu615 於 14-10-24 發表

我的家人2001年全部移民美國,但因為我剛21歲就只留下我在香港。期 ...
oh sorry,原來07已申請,咁你好快啦!你係父母申請你,而家做緊03年,好快到。你有小朋友嗎?

子爵府

醒目開學勳章

引用:My sister applied for me in Aug 2000. F

原帖由 cambo 於 14-09-06 發表

My sister applied for me in Aug 2000. F4 application reall ...
恭喜晒

男爵府

畀面勳章 親子王國15週年勳章

hi 眼超超!我無小朋友亦無打算要啦!所以真係話行就行得無咩要顧慮呢!
不過以佢咁既龜速,一年都批唔到一年既申請,都幾有排等,惟有當比時間自己儲多幾年錢啦!咁你有無plan到到時住邊,我自己就決定住波士頓。

首頁
45678...47

尾頁

跳至