親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:麵包超人^o^ 發表於 14-9-22 12:06

原帖由 12312 於 14-09-22 發表
復活節?未有咁快
要遲啲book????我諗住官網book 都無,係正常?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 14-09-22 發表復活

原帖由 麵包超人^o^ 於 14-09-22 發表
要遲啲book????我諗住官網book 都無,係正常?
現在才9月。還有成年

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:復活節去台灣

清境民宿除左黃果同愛力家外,有冇其他推介,但希望價錢唔好太貴。

[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

珊瑚宮

引用:清境民宿除左黃果同愛力家外,有冇其他推介

原帖由 bb363597 於 14-09-25 發表
清境民宿除左黃果同愛力家外,有冇其他推介,但希望價錢唔好太貴。
周六和平日可以爭成千台幣

bb363597  啊  發表於 14-9-26 09:57

大宅

我都plan緊Easter去台北,2大1小,CX,April 6 - 11,連稅約$7500 (大人$2150 + 稅)。

大家plan左行程未? 我諗住輕輕鬆鬆,帶住4歲女,一日一個行程就算。

Day 1 - Arrival,誠品睇書,join手工藝班
Day 2 - Zoo + 貓空纜車 (上年去過,但落雨,zoo只行左一半,好值得去,多動物睇)
Day 3 - Baby Boss (大人休息,女女當上普通話班 )
Day 4 - 包車去9份10份淡水
Day 5 - 想包車去farm, 但唔知邊個farm近D又有動物睇,有無提議?
Day 6 - Back HK

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

myliemama 發表於 14-10-9 08:50
我都plan緊Easter去台北,2大1小,CX,April 6 - 11,連稅約$7500 (大人$2150 + 稅)。

大家plan左行程未? ...
我想落台中玩3日,宜家留意緊清境民宿,頭痛唔知簡邊間好.
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

大宅

回覆:復活節去台灣

我一早用分換左三張復活節坐港龍去台北機票,打算去宜蘭同台北6日5夜,依家係bk揾高人指路

bearbear2003  4/4-4/9先對  發表於 14-10-11 18:00
bearbear2003  Me tt
Oo,

我一樣4/5 -4/行程   發表於 14-10-11 17:06
jojokwan02  我同你一樣WO..  發表於 14-10-10 12:23
bb363597    發表於 14-10-9 20:16

伯爵府

引用:我一早用分換左三張復活節坐港龍去台北機票

原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-09 發表
我一早用分換左三張復活節坐港龍去台北機票,打算去宜蘭同台北6日5夜,依家係bk揾高人指路

...
我都係復活節去台灣6日5夜,又係去台北同宜蘭

大宅

引用:Quote:原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-09 發表我

原帖由 MrsWong 於 14-10-09 發表
我都係復活節去台灣6日5夜,又係去台北同宜蘭
咁你plan左行程未呀?分享下呀!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 MrsWong 於 14-10-09 發表我

原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-09 發表
咁你plan左行程未呀?分享下呀!
未呀,仲係BK收藏緊有用資料,再慢慢睇

大宅

引用:Quote:原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-09 發表咁

原帖由 MrsWong 於 14-10-09 發表
未呀,仲係BK收藏緊有用資料,再慢慢睇
我都係

大宅

我都係復活節去同用分換機票,不過D分只夠換兩張半機票,另外一張半要俾錢買,我都係宜蘭台北,不過係5日4夜,我上個月換的時候D靚的時間已經唔係好多可以揀。

行程攪左一半,因為太早,民宿同想玩的地方都未可以book,現在只係成功book左一間好想住的民宿。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

其實復活上清境會唔會冇咁好,我係其他討論區見人講話會好大霧?我好想睇雲海,我見人地影D相,真係靚到爆

男爵府

回覆:MrsWong 的帖子

想問台北去宜蘭揸車幾耐?宜蘭有乜好玩地方?住宿推介?

珊瑚宮

引用:其實復活上清境會唔會冇咁好,我係其他討論

原帖由 bb363597 於 14-10-10 發表
其實復活上清境會唔會冇咁好,我係其他討論區見人講話會好大霧?我好想睇雲海,我見人地影D相,真係靚到爆:ilov ...
下雨后雲海好靚

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 bb363597 於 14-10-10 發表其

原帖由 12312 於 14-10-10 發表
下雨后雲海好靚
,真係好靚,請問雲海係咩時間出現多?

珊瑚宮

bb363597 發表於 14-10-10 13:06
,真係好靚,請問雲海係咩時間出現多?

落雨后, (在青青農場影的)

bb363597  Thx!  發表於 14-10-10 13:16

大宅

引用:其實復活上清境會唔會冇咁好,我係其他討論

其實復活上清境會唔會冇咁好,我係其他討論區見人講話會好大霧?我好想睇雲海,我見人地影D相,真係靚到爆:ilov ...
我前年就係復活節去清境,仲住三晚香格里拉諗住慢慢玩,就因落雨又大霧,一行出房露台就打到霧氣,我女就起手咳引發起氣管敏感(佢本身就有氣管敏感)要食住藥玩,農場又凍又多泥漿,無咩地方好行,成日坐係酒店房,所以感覺麻麻!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 bb363597 於 14-10-10 發表其

原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-10 發表
我前年就係復活節去清境,仲住三晚香格里拉諗住慢慢玩,就因落雨又大霧,一行出房露台就打到霧氣,我女就起 ...
我都驚會落雨,好煩,但我又好想睇雲海。唉……都唔知點好

大宅

引用:Quote:原帖由 Jas-MaMa 於 14-10-10 發表我

我都驚會落雨,好煩,但我又好想睇雲海。唉……都唔知點好
天氣嘅嘢好難預測,到時係咩天氣都開心面對吧!

首頁

尾頁

跳至