懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我剛剛book左私家係月尾開刀,但係我驗血個d全部都係政府醫院做。私家醫生要我問返醫院拎報告,成個程序係點架? 得返一星期唔知趕唔趕到~ 有無人試過呀?

別墅

回覆:政府醫院驗血報告係咪要申請先攞到架?

我私家醫生比左封信我交比政府醫院,我去政府產檢既時候交信同填左份form, 驗血報告由政府直接Fax 比私家診所,需時幾耐唔肯定

男爵府

Qe係第1次見醫生時比咗張卡我,有晒驗血的結果

複式洋房

回覆:kooliestgirl 的帖子

我係聯合交信俾醫生,醫生只係張我d 驗血結果copy 落封信度出俾我,私家醫生話咁樣私家醫院會唔接受,因為抄會有機會抄錯,佢再出過一封信話request hard copy of report, 下次再睇下佢會俾d 咩我。

大宅

畀面勳章

我琴日去瑪嘉烈度申請個驗血報告,同d staff講好urgent, 24/9要入私家醫院開刀, 佢地覆我儘快但係答唔到幾時比, 我都諗應該趕唔切,點知剛剛診所打黎話已經收到報告

男爵府

阿妹剛同QE申請話要42天,你問下有冇得快。你唔洗等下次產檢,早d去申請。

別墅

回覆:bebee1234 的帖子

請問係邊度比信佢地?

複式洋房

引用:我琴日去瑪嘉烈度申請個驗血報告,同d staf

原帖由 bebee1234 於 14-09-23 發表
我琴日去瑪嘉烈度申請個驗血報告,同d staff講好urgent, 24/9要入私家醫院開刀, 佢地覆我儘快但係答唔到幾 ...
你點樣申請ga? 有form 填? 同登記姑娘講定同醫生講?

大宅

今胎我醫生自己log in 入政府醫院聯網度自己download ; 上一胎就私家醫生寫信俾聯合,聯合個醫生copy啲報告俾我,法國醫院都接受。

複式洋房

回覆 Kalama 的帖子

我睇仁安,醫生只叫我簽DELEGATE比佢問QE,比左$40 ADMIN FEE,唔洗自己攪!

大宅

回覆:Jenjenchanchan 的帖子

我個case同你差不多,都係臨時轉私家開刀。我個專科醫生寫左封信fax比東區醫院,然後半個鐘內東區病歷組就fax返比我個醫生,然後就去book私家開刀日期喇,搞掂!

時間帶走一切
唯獨不帶走我

大宅

畀面勳章

我係去g座3樓好似叫醫療記錄部度填form申請

複式洋房

引用:今胎我醫生自己log in 入政府醫院聯網度自

原帖由 Kalama 於 14-09-23 發表
今胎我醫生自己log in 入政府醫院聯網度自己download ; 上一胎就私家醫生寫信俾聯合,聯合個醫生copy啲報 ...
我都係聯合醫生copy 個record 出信俾我,但我法國個醫生話唔得呀。。。

複式洋房

引用:今胎我醫生自己log in 入政府醫院聯網度自

原帖由 Kalama 於 14-09-23 發表
今胎我醫生自己log in 入政府醫院聯網度自己download ; 上一胎就私家醫生寫信俾聯合,聯合個醫生copy啲報 ...
點樣可以醫生login 自己download ga, 係邊度申請? 我想兩手準備in case 聯合俾唔到report.

大宅

引用:Quote:原帖由 Kalama 於 14-09-23 發表今胎

原帖由 manlokbb 於 14-09-23 發表
點樣可以醫生login 自己download ga, 係邊度申請? 我想兩手準備in case 聯合俾唔到report.

...
個醫生問我係邊間醫院驗血,然後說話自己上網攞到,我咩都唔使簽。

大宅

引用:Quote:原帖由 Kalama 於 14-09-23 發表今胎

我都係聯合醫生copy 個record 出信俾我,但我法國個醫生話唔得呀。。。
上胎已經係三年前嘅事,而家就不清楚了

大宅

係個醫生叫我直接問聯合醫生攞的,佢寫咗封信俾我去聯合的

複式洋房

回覆:Kalama 的帖子

我啱啱檢查再問過醫生,話上次封信唔得,今次佢叫我去資料辦事處申請,去到交法國封信同寫封授權書,佢就話7 日內會直接fax 過去,終於搞掂!

首頁

尾頁

跳至