自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

第1, 2 點又唔怪得人, 人地俾意見啫, 反映自己想法俾學校知都未嘗不可。第3 點就過份了。

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章

回覆:小一第一次家長會見聞

上次去家長會問答時間,有位媽媽問上體育堂係咪一定要著白色波鞋?著白色皮鞋得唔得

todaysocold  玩野咩...皮鞋  發表於 14-9-22 17:15

伯爵府

引用:我個仔間幼稚園搞小一講座,d 家長仲多無聊

原帖由 choco_soup 於 14-09-22 發表
我個仔間幼稚園搞小一講座,d 家長仲多無聊問題
有乜奇怪問題呀?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我聽過小一家長問老師可否餵飯, 可否幫孩子去完便便清楚

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:hin080908 發表於 14-9-22 14:42 其

原帖由 joechan1999 於 14-09-22 發表
而家D家長會真係千奇百趣. 唔知係唔係時代唔同左, D家長多左D奇怪既要求. 比起我細時, 真係古怪左好多 ...
規矩就係規矩,以前父母會盡力佩合學校話乜就乜,而家d人唔知乜事咩都要遷就規矩為佢地而改,全校幾百人,就得邊個?

禁止訪問

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 hin080908 的帖子

係港人家長, 我先覺得離哂大譜!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,你只系第一年入讀呢間小學,你有望過上兩年既課外活動咩,你太主觀,同埋呢個世界好細,我小朋友同你小朋友系同一間學校,你了解點解我地舊家長有甘既反應嗎?呢間學校本身系活動教學,主張愉快學習,多智能,要谷,要多功課,應入仁立,仁紀,黎得呢間學校都想小朋友有童年姐。
以上不是起罵戰,只是你還有太多事不清楚
時間可以證明我今天的話

我為貓狂

男爵府

mrs.so 發表於 14-9-22 16:11
我聽過小一家長問老師可否餵飯, 可否幫孩子去完便便清楚
不如好似古代咁,帶個書童番學啦!有專人服侍呀...
好悶呀...

珍珠宮

畀面勳章

以前得一種方式無論你屋企有無錢,而家咩都變晒啦

男爵府

你覺得BK d人問嘅問題又全部都有聊嘛?
唉...人地要問都無辦法㗎啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至