自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:我係老屎忽

沒有民生 何來民主

男爵府

我好大部分都同意,

大宅

引用:我覺得你EQ+好高,睇你講野好舒服。我唔係

原帖由 cmmcsid 於 14-10-01 發表
我覺得你EQ 好高,睇你講野好舒服。我唔係老屎忽,但有個老屎忽既爸爸,關於64 呢一點,佢同你說法一樣。其 ...
的確如此,中國內憂外患,美國成日想睇住中國幾時玩完! 試試想一想假如你就是當今的中國領導人的話,是不是能夠輕易地把關呢個管治平衡? 把關稍為心軟,其他省份即刻不受控制,分裂國家,所以當年六四事件要結束之時寧願狠心地處理掉!

歲月的確令人看事物的觀點角度會不同,
以前我也上街,支持民運,可是今天熱血不再了。

明白歸明白,想起六四屠城仍舊戚戚然,頗心酸,但是似乎又無可奈何!

大宅

引用:沒有民生+何來民主

原帖由 solstice 於 14-10-01 發表
沒有民生 何來民主
爭「民主亅而剝奪別人的生存權,
這是因為他們以「民主亅為唯一價值,
所以人權、法治、和諧、經濟、主權、安全一律可以不理。

其實「民主」並不能單獨存在!
只一味追求「民主」根本不務實!
我不支持「佔中」但是年輕人的熱情又的確令我動容!

Joycemom  非常同意!  發表於 14-10-2 10:44

男爵府

dragonb2012 發表於 14-10-1 23:07
我都唔想再浪費時間。我收d病人2千蚊個鐘,咁我真係投資左好多響你身上。
我只不過睇唔過眼有人當生命兒戲 ...

WAI, 我真係睇5過眼, 真係忍5住要篤爆你,

你到底做金融定係做E生呀?定係你個E生收你 2000 蚊個鐘 AR??

你 2013 年先30yrs, 即係今年 31yrs?? 點樣20年前考會考 AR?神童 AR?

淨係得愛就結婚, 婚后呢樣睇5順眼個樣睇5順眼, 5怪得知你咁多問題 LA

To 樓主, 對5住, 騎劫左你個 POST, 我真係頂呢個港女唔住

芝麻街    發表於 14-10-2 12:12

男爵府

呢啲咪叫“若要人不知,唔好咁低b”

男爵府

引用:Quote:dragonb2012 發表於 14-10-1 23:07

原帖由 kikako_hk 於 14-10-02 發表
呢啲咪叫“若要人不知,唔好咁低b”

男爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:dragonb2012 發表於 14-10-1 23:07

臨瞓前笑話

大宅

我咪講左細樓主5年囉,31歲啱啱好。你係咪要睇眼科。我老公係做金融,而我兩個po既收入,亦係好consistent。不過我都知一講2000個鐘,就會撩起你既妒火。

我同老公生活愉快,非常甜蜜。多謝關心。亦多謝呢度既姊妹幫忙開解。每個人有佢既感情問題,亦有唔開心既時候。你拎返我年前產前抑鬱既po來恥笑,同我希望64平反,有何關係?做人要有品,有原則。

大宅

我既point已經講完,就係唔可以將64既責任推卸,呢個係我既原則。

男爵府

引用:Quote:原帖由 kikako_hk 於 14-10-02 發表W

原帖由 dragonb2012 於 14-10-02 發表
我咪講左細樓主5年囉,31歲啱啱好。你係咪要睇眼科。我老公係做金融,而我兩個po既收入,亦係好consistent ...
1997年會考, 而家31歲?莫非你傳說中嘅神童,14歲就考會考?,bk 果然係神人嘅集中地,“欽敬”“欽敬“

男爵府

引用:Quote:原帖由 dragonb2012 於 14-10-01 發

原帖由 ungoobee 於 14-10-01 發表
Sorry, 這裡不是辯論大賽,你認為我唔夠你講又好、認為我理虧也好,由得你。我不想再浪費時間跟你爭論。

...
呢d咩忠言逆耳樓主,撐妳!有d人就係空有一腔熱血,無智商,係都要勾結d外面既勢力壯大自己膽,然後利用一班毛頭小子窩裡反!致果d有心破壞香港繁榮穩定之人,搞垮咗妳自己地方無人可憐,人哋仲拍手叫好,明白未?(不過都預左佢哋聽唔入耳)

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

同意到極點~~

大宅

樓主自稱BK老屎忽??

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:dragonb2012+發表於+14-10-1+23:07+

可能人哋𨍭咗行呢!不過好心佢收2千蚊個鐘睇症就咪鬼成日喺二手度放嘢啦,想環保咪送比人囉!sorry,離題,我支持樓主!

子爵府

引用:Quote:原帖由+ungoobee+於+14-10-01+發表咁

原帖由 dragonb2012 於 14-10-01 發表
噢,你又轉移陣地啦。唔好意思,你今次仲要講hku難入。唔好意思,你又輸啦。我係劍橋大學畢業架,hku收左, ...
劍橋大學畢業

子爵府

樓主講第七點,呢幾日爸爸成日講

男爵府

ungoobee 發表於 14-10-1 00:17
我終於明白d老野點解咁鍾意講“我食鹽多過你食米” 做左大半世人,有d 野,真係要經過歲月洗禮先領悟到…… ...
同意你所講的。包括第7項。但同意你的第7項,唔止係因為你所持的原因。
當時我十幾歲,不停剪報睇新聞,喊左好幾次,好嬲好悲憤..並把我對學生的「勇敢」和「尊敬」寫下來。

之前真係同而加班「熱血」青年咁滿腔熱誠同憤慨。仲記得十年前係BK同呢度啲唔支持民主派既人爭辯...好憎果啲建制派,係街見到佢地派傳單俾我,我便故意黑口面鄙視的走開(唔好誤會我而加我支持佢地)

但自從知道美英係共濟會操縱後(當然唔止呢兩個國家),知道世界點樣俾呢啲幕後黑手玩弄後,先知自己以前都係被愚弄的一份子。黑白原來可以被癲倒。

六四,可能其實唔係大家表面睇到咁樣...至少,我得到更多其它資訊,再綜合其它的線索,或許,我過往的眼淚可能係白流的了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

加減數都計錯
劍橋大學畢業喎

首頁

尾頁

跳至