親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

基隆環港活海鮮 VS 基隆碧砂漁港

你地會點揀, 邊個地方好食又化算.......

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:基隆環港活海鮮+VS+基隆碧砂漁港你地會點揀

原帖由 kfc7464 於 14-10-17 發表
基隆環港活海鮮 VS 基隆碧砂漁港

你地會點揀, 邊個地方好食又化算.......:ke ...
如果你有plan 去和平島睇石的話就去橫港試下,我上個月去基隆住一晚,去完基隆海洋館之後順路去左八斗子漁港+碧砂漁港,本來都有plan和平島睇石但睇海洋館用左太多時間趕唔切

男爵府

回覆 Biancacheung 的帖子

我想問下基隆海洋館係邊度架, 有咩睇呀? 咁碧砂漁港又有咩睇呀~

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆 Biancacheung 的帖子我想問下基隆海洋

原帖由 亞旺媽 於 14-10-18 發表

我想問下基隆海洋館係邊度架, 有咩睇呀? 咁碧砂漁港又有咩睇呀~
基隆海洋館有幾楝,好大,分主題館(入場NTD200,3D劇場(NTD120),海洋採索館(免費),海洋館隔離就係八斗子漁港+碧砂漁港,漁港咪又係食海鮮果d

男爵府

回覆:Biancacheung 的帖子

我地來台北玩5日,先去宜蘭2天,之後去一日淡水,再來打算去九份,十分玩下,但同行既妹妹話佢上次都已去過九份果d,如唔去呢d地方,有無其他好去處呀?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我地來台北玩5日,先去宜蘭2天,之後去一日

原帖由 亞旺媽 於 14-10-20 發表
我地來台北玩5日,先去宜蘭2天,之後去一日淡水,再來打算去九份,十分玩下,但同行既妹妹話佢上次都已去過 ...
其實睇你地target想玩定睇,如唔會自駕/包車,淡水+八里可以玩半日,九份十分平溪呢d真係去一次就夠如果住兩晚宜蘭,我直情一早出發去宜蘭好過

大宅

有一個問題想請教請教.....新北市....係唔係即係近淡水那邊的...hahaha...located 唔到方向...

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆+Biancacheung+的帖子有一個問題想請教

原帖由 cc1220 於 14-10-20 發表

有一個問題想請教請教.....新北市....係唔係即係近淡水那邊的...hahaha...locat ...
新北市範圍好大,淡水亦係其中。

男爵府

我一到埗就包車直去宜蘭,途中會順路睇下有咩景點,邊走邊玩,去到宜蘭我就諗下想去你話果間挪亞方舟食晚飯,第2日全日玩宜蘭,傍晚去淡水,因會住1晚北投,第3日本來想包車去九份,但因同行大部份人都去過,想去下另外既地方,睇下有邊度可以去玩下咁囉

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我一到埗就包車直去宜蘭,途中會順路睇下有

我一到埗就包車直去宜蘭,途中會順路睇下有咩景點,邊走邊玩,去到宜蘭我就諗下想去你話果間挪亞方舟食晚飯 ...
北投果間是否溫泉飯店,如呢晚住得唔貴的話,第一日夜晚挪亞方舟+羅東夜市,第二日夜晚食埋礁溪雞晚餐先去北投,礁溪d雞真係好正!第三日淡水+八里或去陽明山,或包車去桃園玩一日

男爵府

我北投住春天,算ok既溫泉酒店啦,但如去礁溪食雞,唔知中午有無得食呢?因包車,如食埋晚飯再出台北,可能都過晒鐘

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我北投住春天,算ok既溫泉酒店啦,但如去礁

我北投住春天,算ok既溫泉酒店啦,但如去礁溪食雞,唔知中午有無得食呢?因包車,如食埋晚飯再出台北,可能 ...
識嘆,住完筑翫又住春天,兩間都貴酒店
如果住春天俾左咁多錢梗係預多些時間在酒店,礁溪雞當午飯

首頁

尾頁

跳至