自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

岩岩send左封email去交通部,頭先10點幾,同個女行返屋企,阿拖住我手想過馬路,我下意識停低左,因為見到部的士衝過黎,阿女問我綠燈點解停係度,我望一望先知仲係綠公仔眨緊

我好嬲,即加記低車牌,時間,地點,將資料send去交通部,唔知受唔受理

好在拖實個女,唔係真係不敢想像

Catcatlove  good job,呢啲司機離   發表於 14-10-22 01:14

大宅

回覆:的士衝人行綠燈

我C6早兩星期都差d畀架衝燈貨車撞死,又係綠公仔照衝! 好彩離遠見架車冇收油意識行咗兩步即刻停步,架貨車就喺面前衝過!

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

做得好!

禁止訪問

男爵府

引用:我C6早兩星期都差d畀架衝燈貨車撞死,又係

原帖由 rebeccayau 於 14-10-21 發表
我C6早兩星期都差d畀架衝燈貨車撞死,又係綠公仔照衝! 好彩離遠見架車冇收油意識行咗兩步即刻停步,架貨車 ...
而家d人揸車真係話衝就衝,阿女仲話小三比佢自己返學,而家唔係話綠公仔過馬路就一定安全,我諗真係要帶到5-6年班,比人話怪獸家長都要喇

男爵府

引用:岩岩send左封email去交通部,頭先10點幾,

原帖由 yoko_hau 於 14-10-21 發表
岩岩send左封email去交通部,頭先10點幾,同個女行返屋企,阿拖住我手想過馬路,我下意識停低左,因為見到 ...
人命尤關,唔可以放過呢衰人,一定要去投訴,我上星期先去落完口供。你去任何一間差館報案,佢地會幇你轉去交通部。亞Sir會講到過程好煩複,但我都堅持去控告果個的士司機沖紅燈。

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 yoko_hau 於 14-10-21 發表岩

原帖由 呠呠蕉 於 14-10-22 發表
人命尤關,唔可以放過呢衰人,一定要去投訴,我上星期先去落完口供。你去任何一間差館報案,佢地會幇你轉去 ...
其實最後告唔告得入?我成日諗個司機會唔會唔認數。

大家好,我是子悠~~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我C6早兩星期都差d畀架衝燈貨車撞死,又係

原帖由 rebeccayau 於 14-10-21 發表
我C6早兩星期都差d畀架衝燈貨車撞死,又係綠公仔照衝! 好彩離遠見架車冇收油意識行咗兩步即刻停步,架貨車 ...
甘恐怖

男爵府

引用:Quote:原帖由+呠呠蕉+於+14-10-22+發表人命

原帖由 yubiwa310 於 14-10-22 發表
唔知吖。要上庭審過先知。但我都堅持報案先。要punish 唔D衰人。

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 yubiwa310 於 14-10-22 發表

原帖由 呠呠蕉 於 14-10-22 發表
唔知吖。要上庭審過先知。但我都堅持報案先。要punish 唔D衰人。
我之前見違例泊車(單程路),影哂相再返屋企上網報警(趕時間返屋企),警方都唔受理,話下次一見到就打去警署喎。

所以我會諗睇到衝紅燈,記到車牌警方又會點做。

btw,支持報案,希望告得入。

大家好,我是子悠~~

大宅

我都見過又係的士,我都想知可以點做?

珍珠宮

我上星期都見到架的士衝行人綠燈,有記低車牌,請問可以電郵去邊度?

男爵府

引用:我上星期都見到架的士衝行人綠燈,有記低車

原帖由 NoName 於 14-10-22 發表
我上星期都見到架的士衝行人綠燈,有記低車牌,請問可以電郵去邊度?

...
我上網search 交通部,日頭有電話可以打去,但夜晚只可以email,睇佢會唔會覆返我

我都唔想比d危險司機無王法咁衝綠公仔燈

男爵府

yubiwa310 發表於 14-10-22 01:00

試過, 告得入的

大宅

要提醒家人注意,就算綠公仔都要望清楚d車停晒先好過!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

我上次email報警,唔記得車牌號碼,路線,靜係記得時間段,地點,一樣受理,親赴現場勘察,然後打翻俾我詳細解釋:周邊無cctv,連周邊有乜鋪頭都講出俾我知道。所以妳呢單實受理掛

Ruph出世啦,2010

男爵府

引用:我上次email報警,唔記得車牌號碼,路線,

原帖由 may273815238 於 14-10-22 發表
我上次email報警,唔記得車牌號碼,路線,靜係記得時間段,地點,一樣受理,親赴現場勘察,然後打翻俾我詳 ...
岩岩交通部打返左電話比我,話有2個方法,話交比警方跟進要去落口供或之後要上庭指証,第二個方法就記錄在案,再接到投訴先正式開file調查

我選擇左第一個,之後就問返我d私人資料,話2-3星期後警方會通知我約我去落口供

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至