自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

無聊一問,我係一個超級怕狗嘅人,無聊係到想,如果另一半屋企人有養狗,咁你哋仲會吾會嫁?

男爵府

引用:無聊一問,我係一個超級怕狗嘅人,無聊係到

原帖由 小野花 於 14-10-22 發表
無聊一問,我係一個超級怕狗嘅人,無聊係到想,如果另一半屋企人有養狗,咁你哋仲會吾會嫁?

...
我都超級怕狗! 不過我吾會因為怕狗吾嫁..拎d勇氣出黎克服佢!! 愛得英勇 大前提係你另一伴要知你超級怕狗..

wcpcelia  x3  發表於 14-10-22 10:04
小肥肥七號  X 2  發表於 14-10-22 09:06
Bubeau    發表於 14-10-22 01:58

禁止訪問

回覆:怕狗嘅人請進

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:小野花 的帖子

男爵府

唔住埋一齊ok, 唔會pok 向我就得, 因我會叫。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都幾怕,
細個比狗追過~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

會適應架嘛

珍珠宮

睇下佢養咩狗啦。大隻嘅話,拍拖都有問題,唔好話嫁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

唔嫁
我會比狗嚇死
細狗的都怕 尤其子娃娃

水晶宮

我好怕,可能唔敢嫁

男爵府

BK Milk勳章

小野花 發表於 14-10-22 00:32

...
我以前超怕狗,只要離遠見到都會掉頭走.
大學時有一個朋友買咗隻PUPPY,我上佢屋企玩,慢慢迫自己摸下佢, 玩玩下, 原本發覺狗唔會咬人....仲會痴住你....而家自己養咗兩隻.

我家姐仲係超怕狗, 不過佢開始夠膽行埋我d狗, 有時, 要克服一種恐懼, 真係要強逼自己去面對.

又放假!!!

公爵府

我驚到癲那隻 俾著我一定唔會上去佢家 但嫁又無關係

子爵府

細個超驚狗
直至識左一個養狗既bf (宜家C6), 時不時去佢屋企, 慢慢接觸, 漸漸就唔怕
宜家同C6都養左2隻狗狗

子爵府

睇下佢係咪超鍾意狗,我識人唔鍾意貓唔娶喎.....所以,都係免得就免。

我超怕

子爵府

唔去

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

我超鐘意狗,我老公俾狗咬過以前超怕狗。
結左婚我話要養,老公好錫我明明怕狗都俾我養。初初好驚掂都唔敢掂,到依家日日攬住,甚至連大狗都唔再怕,我相信愛可以改變一切

cream090909  sweet!!  發表於 14-10-22 09:57
望咩呀望

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

其實d狗狗唔係一定咬人架, 如果真係想克服, 由POODLE開始, 她們真係正宗玩具狗... 見到賊都擺尾....

男爵府

haha 我 ex df 屋企有養 dog dog ,從未上過佢屋企,佢家人有説话比我聽……………之後因為依個原因分左手。
我驚得好更要 ga ,驚到顛嗰隻

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我超驚狗,老公屋企人有養狗,初初去佢屋企勁驚,因為隻狗好熱情,會不停用前腳貼住我對腳,我就連坐都唔敢,因為當我一坐低,佢就會跳上我大脾然後lam我!
不過狗主就會抱住隻狗⋯⋯但有少少白眼我囉,會覺得我好誇張,狗都駛驚

為左融合佢地,唯有死頂慢慢克服乍,因為無理由為左隻狗放棄個好老公,而家超過十年了,已經叫克服左Lu!

侯爵府

我的育兒心得勳章

我以前無話鍾唔鍾意狗,同事養左我就成日同佢玩搞到我都鍾意左,c6見我鍾意就同我一齊養左兩隻,99因為咁同我地冷戰,後來先知佢驚狗,點知有日見99同狗狗好開心咁玩,而家養左五年喇,99好錫佢地,有時仲抱上佢床訓晏覺。。。

首頁

尾頁

跳至