懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:8週小產

原來真係好多人係咁…我第一次7月時10週檢查,BB無咗心跳,size停响8週…傷心到…唔識講…嗰次我先知道原來陀B會有咁多問題,咁多擔心!仲要過好多關,所以陀B一D都唔易…
我依家第二次嘞,8週2只得胎囊,空心胎,依家等緊自然流產!今次無咁傷心,起碼無見過BB心跳…無奈

男爵府

引用:原來真係好多人係咁…我第一次7月時10週檢

原帖由 78cr 於 14-11-11 發表
原來真係好多人係咁…我第一次7月時10週檢查,BB無咗心跳,size停响8週…傷心到…唔識講…嗰次我先知道原來 ...
我11wk第一次流啡即刻入急症,再上婦產科照時醫生話bb size得8wk又睇唔到心跳,琴日食藥排左佢出來,我排出來見到佢,真係好傷心。第一次照佢時係7wk2,仲聽埋心跳,估唔到一星期後佢已經停止生長 :( 唔知佢幾時會再來

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 78cr 於 14-11-11 發表原來真

原帖由 ignit 於 14-11-23 發表
我11wk第一次流啡即刻入急症,再上婦產科照時醫生話bb size得8wk又睇唔到心跳,琴日食藥排左佢出來,我排出 ...
我8月中時同你情況差不多,又係7wk先照到心跳好好,到10wk突然見紅,去到照話停咗8wk,然後藥流等排出,未排時食止痛藥都好痛,沖涼時排出都唔敢睇,怕睇多眼會更傷心,排出後心好痛又勁出冷汗

不過嚟咗一次m後,11月頭細b又返嚟啦!無諗到咁快 我仲剛去完旅行散心,調時差加上照顧大女,搞到好操勞,又作小產流啡成2星期,希望今次保得住健健康康

相信個唔會次次都咁唔好彩,大家都要收拾好心情,調埋好身體再重新出發!

大宅

保重呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+ignit+於+14-11-23+發表我11w

原帖由 mrs.cool 於 14-11-23 發表
我8月中時同你情況差不多,又係7wk先照到心跳好好,到10wk突然見紅,去到照話停咗8wk,然後藥流等排出,未 ...
祝你今次健健康康,加油!

8wk關口原來咁難過,咁多人都係咁。

仲有老人家可能覺得關我事,令bb無左,佢問關唔關飲鈣思寶事,佢話豆係涼,真係好無奈........唯有希望bb快d返來!

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mrs.cool 於 14-11-23 發表我

原帖由 ignit 於 14-11-24 發表
祝你今次健健康康,加油!

8wk關口原來咁難過,咁多人都係咁。
都唔明,咁都有得賴?如果飲少少涼嘢就會無咗,仲勁過食藥喎,啲未ready嘅人“搞出人命”就真係唔洗煩囉

大宅

我今年情人節發現懷孕10週的寶寶沒了心跳…
當時好心痛,而且bb得來不易。我c6蟲蟲形態1%及活動能力不及格。
我當時會問好多個點解?我已事事小心,又冇去旅行又冇食錯野。
搞到我心理唔平衡,當時凡見到討論區有孕婦問人去唔去得旅行同果d一坐完月即刻丢下寶寶去旅行的夫婦都莫明火起。覺得難得有左應對腹中寶寶做付責任行為!

我好明白你的悲痛,但你要保重呀。

現在我辭左份工,專心等新—次機會。

男爵府

我係過來人, 知道個傷心程度去到邊~~

BB 可能缺少左某 D 野而成長唔到, 唔好太傷心,,, 休養好身體再重新出發...

我宜家都有第二個啦, 21WKS LU~~ 加油呀~

男爵府

要堅強呀,保持心境開朗好快又有㗎! 加油!

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 78cr 於 14-11-11 發表原來真

原帖由 ignit 於 14-11-23 發表
我11wk第一次流啡即刻入急症,再上婦產科照時醫生話bb size得8wk又睇唔到心跳,琴日食藥排左佢出來,我排出 ...
唔好意思想問下無左心跳期間你有無唔妥徵兆(如見紅,流啡,肚痛?)
定係咩都無,直至11週先知?

別墅

樓主我好明白妳e家既心情,我本身好難先有bb, 當時我知道自己有了bb...., 卻在7w小産了...,非常難過,自覺身子太差 才令bb 走了,於是我選擇了睇中醫,每日自己煲中藥飲,飲了4個月,中醫師話唔洗再飲,結果一年後 我有了大仔(他剛1歲),及 下個月準備生細仔

男爵府

引用:Quote:原帖由+ignit+於+14-11-23+發表我11w

原帖由 LuckyBBB 於 14-11-25 發表
唔好意思想問下無左心跳期間你有無唔妥徵兆(如見紅,流啡,肚痛?)
定係咩都無,直至11週先知?
之前無任何唔舒服呀,第一次流啡我即晚已入急症已經...........話佢size得8wks

首頁

尾頁

跳至