親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己去過台北幾次~今次唔想淨玩台北~12月頭出發~宜蘭定苗栗飛牛會岩2歲B多D? 或者有冇其他地方推介?Thx!

大宅

有冇JM可以俾D建議!!!

大宅

幫你push, 都想了解下

大宅

2歲幾小朋友,飛牛夠玩架了.
由台中機場入飛牛, 唔駛1小時車程, 玩完飛牛, 坐火車返台北, 車程約2小時.
主要睇你用邊個機場, 再PLAN行程

大宅

Lumpy 發表於 14-11-5 15:45
2歲幾小朋友,飛牛夠玩架了.
由台中機場入飛牛, 唔駛1小時車程, 玩完飛牛, 坐火車返台北, 車程約2小時.
主 ...
終於有人覆我啦~~多謝你!!

我係台北入(10點幾機)呀!! 係咪應該直接坐的士入去? 我見飛牛有DIY workshops, 但係對差唔多2歲既B唔係太岩玩呢? 唔通淨係可以睇下動物同餵動物?

珊瑚宮

引用:Quote:Lumpy 發表於 14-11-5 15:45 2歲幾小

原帖由 靜藍 於 14-11-05 發表

我係台北入(10點幾機)呀!! 係咪應該直接坐的士入去? 我見飛牛有DIY wo ...
2歲吾識玩。

珊瑚宮

引用:Quote:Lumpy 發表於 14-11-5 15:45 2歲幾小

我係台北入(10點幾機)呀!! 係咪應該直接坐的士入去? 我見飛牛有DIY wo ...
就算苗栗都是看多。

玩台北動物園算啦

珊瑚宮

2歲弓孩宜蘭都是看

大宅

我小朋友去飛牛時只是3歲多D, 單單睇動物行來行去和餵動物已超開心, 其實小朋友好易滿足,同埋有戶外地方俾佢地跑下,好開心架. 所以我覺得2-3 歲, 飛牛夠玩的了, 而且入飛牛的路唔會好凹凸不平, 所以幾好. 至於DIY的工作坊, OK的, 俾個小朋友睇下都好, 大人都玩得開心架.

大宅

Lumpy 發表於 14-11-5 16:07
我小朋友去飛牛時只是3歲多D, 單單睇動物行來行去和餵動物已超開心, 其實小朋友好易滿足,同埋有戶外地方俾 ...
其實我都覺得飛牛幾好~~可以睇下動物, 但C6話會好凍~~話唔好去~~佢仲提議去野柳~~~唔知你有冇去過呢?
你上次去飛牛有冇帶BB車架~?

大宅

野柳咪仲悶...而且野柳係戶外,咪一樣凍.
我比較想小朋友接觸下大自然和動物, 所以我地選飛牛.你可以EMAIL問下飛牛12月咩天氣. 我今年係6月底去的, 天氣剛剛好.
我有帶車仔呀, 因為飛牛都唔細, 在裡面推車仔方便D, 而且台灣的公民教育好好, 推BB車好方便(至少唔會好多人同你爭捷運的電梯)

大宅

其實你4日3夜, 小朋友又細,唔想太辛苦就:
DAY1到埗, 酒店CHECK IN, 去淡水行下,再去夜市,eg士林
DAY2去台北動物園
DAY3去京華城-騎士堡 OR 台北兒童新樂園(http://www.abic.com.tw/place/1359, 預計2014年11月開幕,但分分鐘延期, 咁你去http://www.abic.com.tw 睇下, 有好多地方推薦)
DAY4買手信, 回港

我一般會安排返酒店午睡,大人細路都可以休息下,所以行程會好鬆

大宅

Lumpy 發表於 14-11-5 16:27
野柳咪仲悶...而且野柳係戶外,咪一樣凍.
我比較想小朋友接觸下大自然和動物, 所以我地選飛牛.你可以EMAIL ...
我都覺得野柳幾悶~~淨係睇舊石, 但C6話野柳冇飛牛咁遠, 同埋得個牧場, 冇其他野睇! (我覺得佢係懶得轉酒店)

你個時係飛牛留左幾日? 而家咁遲~~唔知仲BOOK唔BOOK到呢!! 你有冇行程可以俾我參考下呀?

大宅

Lumpy 發表於 14-11-5 16:36
其實你4日3夜, 小朋友又細,唔想太辛苦就:
DAY1到埗, 酒店CHECK IN, 去淡水行下,再去夜市,eg士林
DAY2去台北 ...
睇個款台北兒童新樂園應該都會再延期, 就算成功開幕~~一開始都應該好多人會去~~~
京華城-騎士堡我之前都有睇過~~好似3~4歲會岩D~~故事應該都聽唔明, 滑梯又唔好, 平時唔敢玩旋轉木馬, 呢個人肉, 氹氹轉唔知敢唔敢玩~我諗淨係得個波波池岩玩~~

大宅

我地當時係專登去玩飛牛, 所以飛台中, 入飛牛住2晚,咁就唔會咁趕. 到DAY3中午時搭火車返台北, DAY4玩動物園, DAY5玩淡水, DAY6走.

若果你老公唔想轉酒店, 不如你CHECK下在台北附近, 個幾鍾車程以內的景點/摘生果.

你去http://www.abic.com.tw 睇下, 同埋你可搵定D室內遊樂場, 以便到時天氣凍時,都有地方玩.

大宅

我初初都有PLAN去京華城-騎士堡/BAYBBOSS, 但老公話唔好山長水遠去玩室內遊樂場, 所以我地入左淡水, 另外亦可考慮上陽明山行下.

不過你小朋友才2歲, 又只係去4日, 其實留在台北, 去下動物園, 周圍行下都幾好架了. 當年女女2歲時, 我地都係帶佢地去台北, 主要玩動物園, 同埋FOR 我地體驗下帶BB去旅行要注意D咩.

男爵府

回覆:帶2歲B去台北4日3夜,去宜蘭 定 苗栗飛牛好D?

我11月尾帶B(未夠兩歲)去台北宜蘭,四日三夜,暫定行程如下,比你參考下😁
Day 1)桃園機場-包車去宜蘭(兩景點)-住礁溪長榮
Day 2) 宜蘭(兩景點)-包車出台北-酒店-夜市
Day 3) 動物園-貓空纜車-夜市
Day 4) 上引水產-機場

大宅

引用:我初初都有PLAN去京華城-騎士堡/BAYBBOSS,+

原帖由 Lumpy 於 14-11-06 發表
我初初都有PLAN去京華城-騎士堡/BAYBBOSS, 但老公話唔好山長水遠去玩室內遊樂場, 所以我地入左淡水, 另外亦 ...
你去飛牛時囡囡幾大呀? 我都有問C6 去唔去類似騎士堡既室內遊樂場,佢話\'香港咪有囉\'

而家冇得去飛牛,佢好似好開心,話可以決定去睇石同去附近既水族館! 想問飛牛係咪起碼要3個月前要book定?我要15年4月都full晒!

大宅

引用:我11月尾帶B(未夠兩歲)去台北宜蘭,四日

原帖由 lubb 於 14-11-06 發表
我11月尾帶B(未夠兩歲)去台北宜蘭,四日三夜,暫定行程如下,比你參考下😁
Day 1)桃園機場-包車去 ...
我未詳細睇宜蘭,我睇之前有post, 好似好多都係DIY, 摘下生果同得d 農場仔!, C6尋日睇過話冇野好睇,係得d 小農場,話香港都有! 佢想去野柳睇石同水族館!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 lubb 於 14-11-06 發表我11月

原帖由 靜藍 於 14-11-06 發表
我未詳細睇宜蘭,我睇之前有post, 好似好多都係DIY, 摘下生果同得d 農場仔!, C6尋日睇過話冇野 ...
你c6只想看\"大人境點/自己想去地方\"

首頁

尾頁

跳至