懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

等到頸都長呀,已經放咗兩星期產假,阿b好似仲未想出嚟
呢排宮縮密咗,間中有不定時嘅經痛,耻骨三角位好痛,感覺到bb個頭仔好似喺耻骨位度鑽來鑽去,好似隨時都會跌出嚟咁囉。唔知仲要等幾耐

大宅

回覆:38-39週嘅靚靚你地bb依家有咩動靜呀?

我37w3,我仲未放假
暫時無動靜,好緊張。。成日訓唔著。

大宅

Cocaine308 發表於 14-11-16 23:13
我37w3,我仲未放假
暫時無動靜,好緊張。。成日訓唔著。
我本身都想放前二後八,但公司唔批呀,因為我佗呢個bb入院入咗好多次,差不多個個月都會入幾日院,試過返返下工醫院急call我即刻入院,公司都怕鬼咗我,所以我都明嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我就 38w 前日產檢比醫生 check 完子宮後流啡,黃昏後宮縮比平時密冇規律兼個肚有少少痛,但瞓一晚尋日又冇事。bb 依然好活躍郁嚟郁去,我恥骨尾龍骨位痛行唔夠 10分鐘就頂唔順要搵地方坐低休息搞到都唔敢單獨出門兼行得遠,晚晚失眠,上胎都冇咁辛苦。

生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

複式洋房

我而家39w4
未痛都冇,呀b仲郁得好勁
冇咩動靜,正唔正常?

別墅

聽日就到預產期咧,但一啲反應都無,連一次宮縮都無,會唔會有啲咩問題架???? 但每日阿囡都郁到想爆肚,但就永遠硬嘅只係佢patpat頂出果part,肚底子宮位永遠都係淋池池嘅,囡呀囡,你幾時出嚟呀

JK.KPYIU    發表於 14-11-25 01:04

大宅

我38wk3,只係有時宮縮痛,有時又唔痛,上星期去覆診都仲未落盆骨,都唔知仲要等幾耐,最怕要催生

複式洋房

我聽日39週啦...已經肚痛左一星期...痛下唔痛下,完全無徵兆...
阿b又鬼咁好精力日踢夜踢~頭仔又頂到膀胱實一實...晚晚都訓唔好...

大宅

引用:等到頸都長呀,已經放咗兩星期產假,阿b好

原帖由 sin881 於 14-11-16 發表
等到頸都長呀,已經放咗兩星期產假,阿b好似仲未想出嚟
呢排宮縮密咗,間中有不定時嘅經痛,耻骨三角位好痛 ...
我39w2, 今朝穿左水,而家係醫院等緊陣痛啦

大宅

明天39w啦,淨係知無陣停.狂郁.係有時蹲係度同大仔沖涼/放嘢入雪櫃.下面有嘢頂住咁.一feel到咁.即刻轉跪係度做.

大宅

回覆:sin881 的帖子

咁你早啲放好啲,當休息下。。
我呢幾日宮縮都幾密,唔知會唔會早啲生
腰骨勁痛,訓得唔好。。

大宅

Stepmax1023 發表於 14-11-17 00:07
我聽日39週啦...已經肚痛左一星期...痛下唔痛下,完全無徵兆...
阿b又鬼咁好精力日踢夜踢~頭仔又頂到膀胱 ...
我都係呀,搞到成日去次所,次次都係痾得兩滴,仲要晚晚都瞓得唔好,希望佢快啲出嚟啦

大宅

usbaby 發表於 14-11-16 23:36
我就 38w 前日產檢比醫生 check 完子宮後流啡,黃昏後宮縮比平時密冇規律兼個肚有少少痛,但瞓一晚尋日又冇 ...
耻骨勁痛,瞓低轉身同埋起身個下簡直痛到攞命,不過我仲成日周圍去,想行多啲,搏佢快啲生

大宅

Edithshum 發表於 14-11-16 23:44
我而家39w4
未痛都冇,呀b仲郁得好勁
冇咩動靜,正唔正常?
應該正常掛,有郁就唔怕

大宅

manlaifishfish 發表於 14-11-16 23:57
聽日就到預產期咧,但一啲反應都無,連一次宮縮都無,會唔會有啲咩問題架???? 但每日阿囡都郁到想 ...
我都係日日叫佢快啲出嚟

大宅

hehababy 發表於 14-11-17 00:07
我38wk3,只係有時宮縮痛,有時又唔痛,上星期去覆診都仲未落盆骨,都唔知仲要等幾耐,最怕要催生 ...
我上星期檢查話落得一半咋,叫我慢慢等下喎,都唔知等到幾時

大宅

patsychi 發表於 14-11-17 00:13
我39w2, 今朝穿左水,而家係醫院等緊陣痛啦
生完記得上嚟報喜呀,祝一切順利,大小平安

大宅

Cocaine308 發表於 14-11-17 00:21
咁你早啲放好啲,當休息下。。
我呢幾日宮縮都幾密,唔知會唔會早啲生
腰骨勁痛,訓得唔好。。
我都覺宮縮越來越密,我腰骨無痛呀,但係耻骨就痛到攞命,希望快啲生啦

大宅

引用:Quote:patsychi+發表於+14-11-17+00:13+我3

原帖由 sin881 於 14-11-17 發表
生完記得上嚟報喜呀,祝一切順利,大小平安
39d4, 今日生左啦!3.375kg, 終於係地獄返番黎人間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sin881 於 14-11-17 發表生完

原帖由 patsychi 於 14-11-18 發表
39d4, 今日生左啦!3.375kg, 終於係地獄返番黎人間
恭喜晒

生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

首頁

尾頁

跳至