自由講場

跳至

首頁
23456...29

尾頁

男爵府

回覆:真不明白有些人住公屋也曬!

純粹攞一分啫~~

男爵府

你都已经好曬仲曬得過你

公爵府

呢個舖…… 等8
不過,都想講返句,個啲事情唔係只係公屋先有發生

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+呢個舖……+等8不過,都想講返句,個啲事

原帖由 iceicedog 於 14-11-23 發表
呢個舖…… 等8
不過,都想講返句,個啲事情唔係只係公屋先有發生
上幾星期,外藉男人謀殺左2位女性,個到好似幾豪吓。

男爵府

我的確成日都因為自己住嘅公屋好自豪,新樓搬入黎,一條邨得一座樓,樓下就係管理署,停車場,公園,內園靚,鄰居好,隔離building係社區中心同小學,警局同消防局,行過對面馬路就係泳池,體育館,市政網球場同公園,十幾間食肆,搭小巴或行15分鐘到大圍港鐵站,住豪宅都未必咁方便啦!我成日沾沾自喜架,但我係正常途徑申請而派到,我唔覺得有咩唔曬得囉,自己買到樓當然好,但買唔到,住公屋嘅人點解連曬都唔得?

sui019    發表於 14-11-24 10:40

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

fatchu@home 發表於 14-11-23 01:01
比我有間公屋都會沾沾自喜啦!交千幾二千一個月,一年交10個月租左右,有咩要整一個電話就有人上黎睇,整又 ...
有咩要整一個電話就有人上黎睇,整又唔洗錢<咪傻啦~已經無E支歌仔唱啦,除咗公家喉管及外牆,有得排期整之外,仲要分分鐘排成年都未整到,其他嘢全要自己找街外C父整.

AQSIQ    發表於 14-11-24 11:44

珍珠宮

其實唔同層面的人有唔同曬法,你睇唔過眼可以唔同人家做朋友,bk大把公屋戶曬野,你接受唔到可以唔上呢度,社會係要共融,唔好睇唔起人地,你呢種心態教壞下一代

AQSIQ    發表於 14-11-24 11:45
kcpak    發表於 14-11-23 17:21

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

留毛

愛 我 就 別 傷 害 我

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 iceicedog 於 14-11-23 發表

原帖由 LedTV 於 14-11-23 發表
上幾星期,外藉男人謀殺左2位女性,個到好似幾豪吓。
3萬蚊月租個studio (定一房?),分分鐘豪過樓主

大宅

事實上有公屋住真係一件超幸福的事

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

引用:比我有間公屋都會沾沾自喜啦!交千幾二千一

原帖由 fatchu@home 於 14-11-23 發表
比我有間公屋都會沾沾自喜啦!交千幾二千一個月,一年交10個月租左右,有咩要整一個電話就有人上黎睇,整又 ...
Agree,

侯爵府

BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

Moonlight819 發表於 14-11-23 01:28
始終也是用了社會納稅人的資源,真的很了不起嗎?
呢個社會,邊個唔係用緊社會納稅人資源?我地每日行緊嘅馬路,城市街道上的清潔,圖書館免費借書,地鐵咁先進交通公具,比幾蚊就搭到,仲有好多好多⋯⋯
社會嘅組合,搵得銭多便付出得多,真正有困難,社會又可以幫佢地,咁樣社會至可以平衡到。

珍珠宮

畀面勳章

勁hot

珍珠宮

想問下樓主兩者有咩關係

子爵府

住公屋有咩問題?我都好想有一間呀!用納稅人金錢用返在香港基層市民身上,都合理過俾B6人啦!唔係個個家庭都好似樓主咁又H又RV又V咁嘅

公爵府

引用:呢個時世住公屋真係值得曬,唔使供貴樓,交

原帖由 Happyyday 於 14-11-23 發表
呢個時世住公屋真係值得曬,唔使供貴樓,交貴租

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁
23456...29

尾頁

跳至