自由講場

跳至

首頁
12345...40

尾頁

子爵府

回覆:點解老師咁講野架

如果個老師咁樣,你要收吓風個校長係點樣,如果校長都係同一類人,你同校長講都冇用。。

如果校長都係正常嘅,同校長講時,千萬唔好用投訴嘅字眼,要知道,仲有成八個月對住個老師,去得太盡,怕佢蝦你小朋友呀

我愛我個囝,愛到變做鬼..

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我覺得學校個system都好有問題!
咩飯卡咁多餘?!
我仔學校每班都有個訂飯list,
方便飯長派飯。
都試過有遺漏,但學校講明,
只要小朋友出聲話冇飯食,
學校都必定會即時安排俾飯同學食,
以免餓親,錢可以之後補返!
我都試過冇訂飯又臨時有事送唔到飯,
打去校務處就即時安排到飯俾我個仔!
所以我覺得你囡囡學校本身都好有問題,
可嘗試同家教會反映,揾多d家長幫忙,
唔係就會覺得係你地有問題!
至於個老師,事實上係唔岩,
但可能家長亦太直接,所以搞到依家冇計傾!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

完全唔係老師所為,
比我告知校長,
唔能夠因老師的行為令自己小朋友一直唔開心,
老師都公開話佢
只怕其他同學照講
排斥佢
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

引用:其實我覺得學校個system都好有問題!咩飯卡

原帖由 babyhowie 於 14-11-28 發表
咩飯卡咁多餘?!
你話:「但可能家長亦太直接,所以搞到依家冇計傾!」是什麼意思,如果係你會點做?

侯爵府

個老師都有病,呢d關佢咩事?補唔補,都係飯商事

侯爵府

除非調班。呢個老師實陰d陰d玩你個女

珍珠宮

引用:其實我覺得學校個system都好有問題!咩飯卡

原帖由 babyhowie 於 14-11-28 發表
咩飯卡咁多餘?!
認同。

珍珠宮

好媽媽勳章

這位老師好過份, 把口唔收,恥笑學生, 又不接受家長意見, 聽完意見仲要俾說話學生聽。

贊成你向校長投訴!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 babyhowie 於 14-11-28 發表

原帖由 ellako99 於 14-11-28 發表
你話:「但可能家長亦太直接,所以搞到依家冇計傾!」是什麼意思,如果係你會點做?

...
我會婉轉d同老師講,(語帶憂慮)
亞咩老師,真係唔好意思!
亞女整唔見左張飯卡!
個傻妹又唔識處理,以為冇飯卡就冇飯食!
我會同校務處講返,麻煩你幫忙跟進!
因為亞女比較內向,又唔識表達,
呢兩日返黎都見佢唔開心,夜晚仲發惡夢!
我擔心佢係學校有咩又唔同我講(咁就冇出賣個女指證個老師),所以請亞咩老師日後有咩可以打俾我!麻煩晒!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

再鬧個囡投訴佢,我一定出信同校長反映

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

要同校長反應下

禁止訪問

禁止訪問

引用:我個女讀小二,係學校訂飯,佢大前晚同我講

珍珠宮

睛靈勳章

我地D家長都好慘,遇著呢D情況,投訴又驚老師日後玩針對,仲要比人話係怪獸家長。不過呢個老師好明顯係唔啱,既然你都已經打咗電話比佢,佢仲鬧返你個女,即係已經反轉豬肚,為免有後患,我建議你要同校長備案,但可以婉轉少少,先唔評論個老師對錯,但要強調阿女因為呢件而影響到心理狀況,問返佢應該點處理,咁會顯得你唔係唔講道理既

子爵府

支持你同校長反映,呢d真係童年陰影,呢世都記得

公爵府

回覆:jollyma 的帖子

因這事而投訴老師,我覺得一d都唔怪獸
因個老師已公然侮辱個學生,是教育所不容的!

伯爵府

甘離鐠!

大宅

老師好缺德

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+ellako99+於+14-11-28+發表你

首頁
12345...40

尾頁

跳至