親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

平野真系無好架, 出左事要索償就知幾麻煩, 兩三禮拜仲處理中, d email牙信牙系得英文. 我買axa 個d 美國公司都出中文信啦, 系咪覺得講英文威d ? 寫到成封律師信咁長氣, 可能想打發d索償客啦, 結果成兩個月先賠到, 又簽名寄過去仲賠唔足

男爵府

引用:平野真系無好架, 出左事要索償就知幾麻煩,

原帖由 Waisansan 於 14-12-07 發表
平野真系無好架, 出左事要索償就知幾麻煩, 兩三禮拜仲處理中, d email牙信牙系得英文. 我買axa 個d 美國公 ...
你claim乜嘢?我都係買豐隆旅保

珊瑚宮

回覆:豐隆保險買唔過lor

我上次,醫生收據+claim form寄去。

(但銀碼細--$2百幾港幣)

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我上次claim 睇醫生(日本), 兩星期已有人電話打黎通知文件吾齊要我補, 之後我寄出, 一星期後收到支票, 前後三星期已claim到錢, 醫藥費仲要係用我俾既rate對返, 好滿意, 已後都會用豐隆

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

回覆:Waisansan 的帖子

你claim乜?

禁止訪問

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要睇你claim乜咋喎, 間間都係差唔多啦, 都係買個安心啫

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我上次claim 睇醫生(日本), 兩星期已有

原帖由 shirleyleung15 於 14-12-07 發表
我上次claim 睇醫生(日本), 兩星期已有人電話打黎通知文件吾齊要我補, 之後我寄出, 一星期後收到支票 ...
Ok渦!唔見相機賠過好快!

子爵府

TMC3012 發表於 14-12-8 08:59
要睇你claim乜咋喎, 間間都係差唔多啦, 都係買個安心啫

係囉~~ 去台灣5日旅遊保佢地都係收$75, 一分錢一分貨; 你都唔希望真係要CLAIM 佢地錢啦

大宅

我取消行程都試過, OK WOR, 全數claim

水晶宮

Yo818 發表於 14-12-8 14:30
係囉~~ 去台灣5日旅遊保佢地都係收$75, 一分錢一分貨; 你都唔希望真係要CLAIM 佢地錢啦

...
妳個mind又有小小錯...咁妳不如唔好買

男爵府

回覆 shirleyleung15 的帖子

睇醫生都包架? 你係入院睇?
thanks.

男爵府

我打去問過佢話如因打風而導致金錢上的損失係無得賠. 例如酒店費用.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bearbb5 發表於 14-12-9 11:34

睇醫生都包架? 你係入院睇?
yes, 在當地半夜醫院睇

男爵府

原來都包架...我上次買左都唔覺佢有寫包.....結果只係叫阿仔食退燒藥頂住番HK

伯爵府

bearbb5 發表於 14-12-9 15:40

原來都包架...我上次買左都唔覺佢有寫包.....結果只係叫阿仔食退燒藥頂住番HK ...
係, 其實大部份旅保都包, 我仔上次急性腸胃炎, 一定要睇醫生

男爵府

請教....日本睇醫生係咪好貴呢?

伯爵府

bearbb5 發表於 14-12-9 15:52

請教....日本睇醫生係咪好貴呢?
照埋X-RAY Yen15,000.-好似4日藥, 個人覺得抵過香港私家, 我地半夜3:00去到, 山區地方, 全院關哂燈, 真係好似日劇咁, 有病人去到call醫生黎的

男爵府

咁又唔算貴喎..多謝分享

子爵府

pbpk03845784 發表於 14-12-9 10:35
妳個mind又有小小錯...咁妳不如唔好買

可能寫得唔清楚, 旅遊保當然要買, 因自己本身係保險公司仲有其他保單/保險; 呢份 $75 旅遊保只係FOR SAVE 做多個BACK UP; 如果真係靠佢呢份旅行保, 見議買佢地貴D 果個 PACKAGE

首頁

尾頁

跳至