興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

比多D錢睇住火化就無問題!千其唔好信拒哋

男爵府

引用:xx天x好似比人點名踢爆過

原帖由 patpatchan1986 於 14-12-18 發表
xx天x好似比人點名踢爆過
寵之天國出左事啦

男爵府

引用:比多D錢睇住火化就無問題!千其唔好信拒哋

原帖由 sukilee318 於 14-12-19 發表
比多D錢睇住火化就無問題!千其唔好信拒哋
我係錦田1180睇住仔仔火化

複式洋房

之前問了幾間公司,彩虹橋最便宜,錢是其次的問題,最重要是,我打電話去,其他公司的人的對答的態度真係麻麻地,而彩虹橋那個staff感覺上很sincere。

最後,使用了這間公司的服務,工作人員準時來接狗狗,並細心地把狗狗輕放在盆上,及為他蓋被,我們感受到狗狗被尊重和妥善對待。

今天狗狗進行了獨立火化,我們可以全程觀看。整體上感覺良好。

禁止訪問

引用:+本帖最後由+karenfayelam+於+14-12-16+12:

男爵府

引用:之前問了幾間公司,彩虹橋最便宜,錢是其次

原帖由 s2000wy 於 14-12-26 發表
之前問了幾間公司,彩虹橋最便宜,錢是其次的問題,最重要是,我打電話去,其他公司的人的對答的態度真係麻 ...
我12月都幫親過。真係好好好

大宅

回覆:彩虹橋寵物善終公司

我用goodbye my dear, 都唔錯…幾好…火葬師好有心機執返哂我隻貓啲骨出黎,因為我拎返啲骨灰…但如果唔拎都係拎去掉…因為果度既職員都好直接咁講…冇呃人…冇sell 我…唔錯既

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

彩虹橋係幾好,價錢實惠。
因為淨係11同12月我都幫襯過
所有過程直接睇住,唔同其他係某d過程要你行開。
不過環境就真係麻麻,但可能尼個原因先做到實惠價錢。
以外家唐狗為例,寵之天國報價2400,但彩虹橋報1799,到最後黎到接狗狗,睇完身形都係1599。職員都好好,果日幫狗狗火化,因為都要成個鐘,佢哋都有同我娘傾貓狗經,仲有隻住隔離嘅貓貓過黎玩!
暫時用過屯門寵之天國同彩虹橋,所以其他答唔到!
但屯門已經無做,搬返出牛頭角,所以彩虹橋唔執的話,以後有需要都係搵佢。
附上一張係彩虹橋影嘅相,因為間房同火化爐只係隔一塊玻璃,所以睇住化安心好多。
仲有化完之後執骨,員工都係逐舊用手執,比我感覺真係用心去幫動物行最後一程

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

男爵府

引用:彩虹橋係幾好,價錢實惠。因為淨係11同12月

原帖由 sophialing 於 15-01-01 發表
彩虹橋係幾好,價錢實惠。
因為淨係11同12月我都幫襯過
所有過程直接睇住,唔同其他係某d過程要你行 ...
雖然地方麻麻,但呢間我12月幫親過真係幾好,仲俾左時間我地同狗狗最後相處

男爵府

引用:Quote:原帖由+sophialing+於+15-01-01+發表

原帖由 joycewai 於 15-01-02 發表
雖然地方麻麻,但呢間我12月幫親過真係幾好,仲俾左時間我地同狗狗最後相處

...
仔仔既骨

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sophialing 於 15-01-01 發表

原帖由 joycewai 於 15-01-02 發表

...
係,因為我娘同我都去過寵之天國同彩虹橋,寵就入完爐齋等無人理,但彩虹橋d員工都會同你傾下或者安慰你,感覺上幾好

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

大宅

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

我家狗狗昨天走了,事前約左佢地黎接走狗狗,因我同老公想對多狗狗一陣,佢地就叫我ready 先打比佢地,我覺得佢地好好,只係送上車都很溫柔對待,狗狗係訓係箱仔入面然後坐係後座,有扣安全帶,下星期狗狗就會火化
我揀呢間因為近我地,佢地亦好好甘offer左火化當日會黎車我地去佢地果到,價錢亦係甘多間最平的
另外寵之天國屯門分店裝修緊,所以無揀

男爵府

上年囡囡去彩虹橋,我睇住佢火化,自己滿意,staff好nice

首頁

尾頁

跳至