烹飪搵食

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

hi

見你地話share 半條fish

我今日見到如下半身 cut 出黎有大有細

咁點分呢???

因我有fd同我分 但我想緊可能分得唔太公平

sorry

我計錯數 我的煙肉是$15..

想問免治牛係一堆碎牛??

你會點整
原文章由 CHKWAN 於 08-5-14 17:50 發表
好姨 :

我都唔知煙肉有好多款wor...

我買一包..$15 一包

用膠袋袋好wor..唔知有什麼分別wor...

4塊紐西蘭肉眼扒共$84. 好平r...

有無人可以同我share 白鱈魚即係seabass r ......我想試下3-4片,最好3個人share ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

請預埋我, 我有興趣白鱈魚, 安格司牛扒、牛脷, 雞翼和春雞, 還有免治牛肉, 但點交收, 因我不是住在銅鑼灣, 家住西灣河, 平時要揍兩件, 真煩惱!

男爵府

wah ... 咁咪要$38/件 ............ 好貴啊 ~~~~~~~~~~~~~~~~

原文章由 katrinafu 於 08-5-9 17:30 發表
總數14件 , 但我是要魚下半身 , 因上半身面積太大 , 怕個鑊唔夠大 . 我今晚就煎來食了 .

男爵府

回覆 #1 hunghung215 的文章

$38 / 件一點都不算貴 , 我在jusco見到一件都$70-$80 , 即是around$140/磅 .

男爵府

回覆 #4 vicky_cheun 的文章

vicky_cheun : 請問釀蟹蓋好味嗎 ? 數量及幾多錢呢 ?

大宅

如果大家搵人share白鱈魚, 請預埋我, 謝謝!

大宅

mickeyeva,

我都係住係西灣河, 打算去買肉, 我可以同你share白鱈魚, 不過和興行代分之後你會唔會覺得分唔均架? 我唔介意自己去買, 再同你係西灣河交收, 但係如果你在場就好d啦, 你覆我啦。

chillyrose

原文章由 mickeyeva 於 08-5-15 17:20 發表
請預埋我, 我有興趣白鱈魚, 安格司牛扒、牛脷, 雞翼和春雞, 還有免治牛肉, 但點交收, 因我不是住在銅鑼灣, 家住西灣河, 平時要揍兩件, 真煩惱!

大宅

如果 $38 可以買到一件真真正正既銀鱈魚 or 白鱈魚,
真係一 d 都唔貴呀 !!!!

係凍肉舖買果 d 係真定係假, 已經唔需要多講,
我上次係 sogo 買左兩片銀鱈魚, 加埋都唔夠 $38 果塊咁大,
但都要收我 $100 !!! 你話邊度貴 d ???

原文章由 hunghung215 於 08-5-16 12:00 發表
wah ... 咁咪要$38/件 ............ 好貴啊 ~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

我都好想知呀 !!!

原文章由 katrinafu 於 08-5-16 17:25 發表
vicky_cheun : 請問釀蟹蓋好味嗎 ? 數量及幾多錢呢 ?

子爵府

我都有興趣買白雪魚,預埋我好嗎?

大宅

我都想買白雪魚呀, 有人可以SHARE嗎?

原文章由 wendyli00 於 08-5-16 22:22 發表

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

我以為好多c9 好慳, 好似我咁, 平時煮飯都唔過30一個菜, 有魚有雞等除外啦 .... 點知 ....

點都好啦, 你地讃得咁"恆", 我都打算一陣放工去買 ( 今日half day ar) , 按定多 d $$ .... ^___^

仲有要買龙利, 我好鐘意食 ....而家街市都唔見晒佢地了 ~~~~~~~~~~~~

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-16 21:53 發表
如果 $38 可以買到一件真真正正既銀鱈魚 or 白鱈魚,
真係一 d 都唔貴呀 !!!!

係凍肉舖買果 d 係真定係假, 已經唔需要多講,
我上次係 sogo 買左兩片銀鱈魚, 加埋都唔夠 $38 果塊咁大,
但都要收我 $100 !!! 你話 ...

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 wendyli00 於 08-5-16 22:22 發表

我都想買銀雪魚/白雪魚, 預埋我!
尋晚放工去左銅鑼灣, 順便走去睇睇有咩賣, 但搵唔到間鋪, 我諗係自己行錯方向.

洋房

HELLO, 我幫襯和興行有5年啦. 當初都係跟網友一齊合購,試左滿意之後就自己買唔洗分贓囉~鱈魚真係要買,真係好食! 不過建議買大條d,但3個人好難分架,因為切左後你會發覺三人分,又圓又大既扒唔會得好多. 尾部下欄野又點分呢? 最好係兩個人夾分買一條,會分得均勻d.
仲有你地留意一下,如果你同佢地講係夾分買,分兩袋, 佢地係將價錢除二,mark係袋,同實際你分既重量可能有出入. (以前佢地會磅準d,再幫客mark返每袋價錢,但可能太忙,已經求其左啦)

希望你地買得開心d~
MuiMui狂想COOK

子爵府

有興趣買白雪魚嘅媽媽,請pm我

大宅

hashtag影視迷勳章

我今朝去買完, 報一報先

1) 火腿 $15
2) 一條朱柳 $73 (12塊, 有一隻手板咁大)
3) 兩副羊架 $240
4) 朱肉腸 (8條) $18
5) 釀蟹蓋 (25隻) $100 (2010到期)
6) rosemary 香草 $26

共$472, 真係幾平...平過我之前係大窩口個間..
願BB身體健康

大宅

hi:

今日去咗和興行買魚柳4大條$50,紐西蘭肉眼扒4大塊$109,免治牛內2包,煙肉2包,全部都係$209蚊.抵抵抵,見到好多人買白鱈魚呀,$68一磅,半條要差不多$400,不過好正呀!下次一定要買埋!

男爵府

我都買左啦 :
1) 火腿 $15
2) 白雪魚$450.5, 有8塊
3) 朱扒4塊 $22
4) 牛扒2塊 $56
5)魚柳1包 $50

本來想買雞翼、牛柳, 不過真係拎唔到了, 牛柳一買又係買好多, 我已經解左 白雪魚同朱扒凍, 一陣就整啦, 哈哈 ~~

雖然雪, 但好香 ~~

首頁
45678...11

尾頁

跳至