親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

square72 發表於 15-1-9 08:19
我是清境、酒廠、18度c、日月潭、集集~ 包車到集集~ 如果包車到台中都可以~ 仲可以慳番好多時間~ 但因 ...
咁我跟你行程啦,之前仲擔心一日時間去埋日月潭好趕添,thx

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 square72 的帖子

square72,您好,我一家大細在新春期間會停留台中兩天遊,這是第一次去這裡遊覽,想參考你的旅遊景點,酒店住在逢甲那邊,請賜教這些地方在那裡?坐甚麼交通工具可以到達?需要買入場費嗎?

(1) 地震教育園
(2) 彰化火車庫
(3) 誠品
(4) 宮原眼科
(5) 第四信用社

洋房

回覆:台中行程

各姊妹。。不好意思
想請你們幫忙。。。因第一次和家人來台中。。。4/3-7/3。。。有些地方想去。。。本來訂了逢甲。。但好像公車去每地方也要一小時。。而我家有6人。每次2的士又很不化算。包車6人包了一天2000多。。其他日子想搭公車和的士。。。。請問我應住逢甲。。台中車站。。還是東海較好呢。。因為交通問題。。逢甲 公車好像去每地方也一小時多。。。完全想不到行程該如果。。。
6號或7號會包車一天去清境日月潭埔里。。。另外4號下午一時飛機。到飯店該4時。。如住逢甲好像不易去高美。。。這行程想去彩虹眷。。東海大學。。濕地看日落。。一中街。。台中公園看花燈。。我該住逢甲。。台中車站。還是東海方便呢。。很苦惱。。😔

大宅

回覆 hui_bb 的帖子

謝謝你的回覆, 我啱啱收到民宿E-MAIL 話有親子雙人車, 而我地因為有3個小朋友, 只打算踏有單車徑既地方, 我睇之前JM D Post 應該踏1個半鐘左右,唔會太辛苦, 我估應該OK吧

小青蛙部屋(ken媽)

大宅

回覆:EggBB 的帖子

3)4)5)在台中市,搭的士可到。
2)在彰化,包車去約35~45分鐘車程。搭的士去也可。

大宅

回覆:台中行程

想問下你地有冇包車聯絡比我呀?

男爵府

引用:各姊妹。。不好意思想請你們幫忙。。。因第

原帖由 wchichi5627 於 15-01-11 發表
各姊妹。。不好意思
想請你們幫忙。。。因第一次和家人來台中。。。4/3-7/3。。。有些地方想去。。。本來訂 ...
六人應該可包一架的士的。果邊有大的士的。

首頁

尾頁

跳至