親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

又係問布吉 sorry

大家好!我係新嚟既請多多指教!

我地遲D會去布吉自由行,呢度好多 Mame都去過,可唔可以話比我知邊個外島會好玩D,我地勁鍾意游水,邊個島可以餵魚之餘浮潛又唔差既呢?睇過以前D topic大致上都係揀 Phi Phi, Koh Khai, Coral…….,各位可唔可以俾D意見投一投票呀?感謝感謝!

男爵府

Re: 又係問布吉 sorry

鳥蛋島

子爵府

Phi Phi - 車程和船程都會耐少少但都好靚.

Koh Khai - 即鳥蛋島, 浮潛唔錯.

Coral - 主要是玩水上活動, 近島冇野睇.

洋房

蛋島

複式洋房

rere, bb, 肥仔媽咪:

唔該晒你地呀!請問其他 Mame 有無推介呀?CNY or Easter去過既指點吓丫!Thankssss!

子爵府

HungG,

我記得導遊講過今年暑假佢都會帶家人去Phi Phi島渡假更提到有個地方叫Similan潛水就好好,希望幫到你!

複式洋房

肥仔媽咪:

你真係好人啦!我都知布吉好多人問過未必有人覆我架la :cry: 但search過又無乜啱用資料,總之唔該晒你先!

我邊識 diving 丫 係 snorkeling 啫 :-P 又要帶住有老又嫩,所以想揀個島去吓一次過滿足晒大家要求lor :-P

別墅

HungG,

如果你地係好鐘意游水及玩浮潛, 我覺得Raya Island係最佳的選擇, 因為我上次都去了蛋島, Coral Island & Raya Island, 覺得Raya Island係最靚同水最清的島, 地點不遠(比起PP島近好多, 小朋友唔駛搭咁耐船) 但水質比係蛋島清好多. 我地玩浮潛時可以看到好深的水底)

我上次係join Local Tour, 個團先比我地玩半個小時浮潛及餵魚, 然後係Raya Island 自由活動了太約3個小時, 行程既好玩又relax.

但我都提議你去埋蛋島, 因為個度就真係好多魚陪住你游水及水質都OK.

複式洋房

真係唔該晒你呀, Perrymami

[size=medium]我地玩浮潛時可以看到好深的水底) 咁係咪即係係海中心 "下海" 呀?我亞女未識用吸氣管怕唔怕呢可? 有 life jacket 架可 請問你記唔記得 tour agent 個名呀?

別墅

HungG,

隻快艇係會停係一個近灘的地點比我地落水玩浮潛, 我個囝雖然只有28個月大, 但我都有比佢著住件救身衣落水, 當然都無用吸氣管啦, 但我老公就抱住佢玩, 因為船上的guide會不斷拋d面包落水,有好多水游上水面圍住佢地. 佢地玩得好開心一都唔驚.

個agent 個名我唔記得了, 但我諗每個local tour的counter都有得book, 價錢係1500bhat2個人(記得講價), 最好join Raya Island full day tour, 咁就可以好relax咁玩一日, 唔駛好似half day tour 咁趕.

大宅

[url=http://www.hkbabynet.com/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&order=ASC&topic_id=28&forum=23&HPSESSID=e8598faf5de62b2381ee6314d4cd352c]Phuket Trip[/url]

複式洋房

Donna,

唔該晒,等我慢慢睇晒佢 thanks!

Perrymami,

請問 B1,500係講左價未呀?你地係咪用佢地比果D snorkelling equipment?因為有D人話怕dirty,你覺得呢?好心急快D放暑假就好lor!!!

子爵府

Perrymami,

我都想知道去外島的tour費用是否全包呢? (車, 船, 浮潛用品, 沙灘椅和少許食品) 因我跟團佢地安排好晒所以我都唔清楚.

別墅

肥仔媽咪, HungG,

Bhat1500是已講價的價錢, 原價好似係Bhat1200一位. 團費包 : 來回酒店接送, 快艇來回外島, 浮潛用品, 救生衣, 全程飲品, 多款生果, 午餐, 餵魚面包等). 基本上除沙灘椅外, 所有野都包十分抵又方便. 我諗service 及費用跟香港旅行團provide的好及平好多, 因為我雖然跟香港旅行團去, 但全程都自已join tour 玩, 之後聽返團友講佢地j跟返香港團去玩比的費用貴好多.

HungG,

我都係用tour 提供的snorkling equipment, 咁當然無自己帶去咁衛生啦!

複式洋房

Perrymami,

我見網上 search 果D package好似最平都要 around B900 一個人, 一係就 private tour 要成 B10,000++, B1,500 又真係好平喎!! 最難得就係佢地服務又唔錯播!! 我最擔心講左價人地就將貨就價就慘, 希望到時好似你咁好運啦, 係呢個tour淨係serve你地定係一group人呀? 照顧得好貼咁!! sorry 好多問題呀可!! Thankssssssss

別墅

Perrymami

請問你係咪係酒店join團o家? 邊間呢? Tks!

別墅

Cecilia / HungG,

我不是在酒店join tour的因為價錢會貴少少, 我是在patong town 的其中一個counter join 的 (Royal Paradise酒店對面有好多海鮮檔隔離, 係一個fat women 坐counter的, 佢好好人, 又老實), 但我諗 Bhat1500 / 2個人應該到處都是咁上下價錢, 唔駛特登搵番呢間.

HungG,

個local tour唔係淨係serve我地一家架, 仲有其他團友但多數是外國人.

洋房

Any Mummy know 'Seng Ho Bookstore' (heard from BK' mum there is a biggest bookstore in Phuket), worth to go, want to shop some cheapest kids book?

Any suggestion?

Christy1999

首頁

尾頁

跳至