懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

想開刀生,但係私院又好貴,唔知可唔可以公立生但係搵醫生開刀呢?

複式洋房

回覆:可以揀公立醫院開刀生嗎?

No ~

大宅

無! 公立醫院正常都係要順產,除非你有特別情況例如bb唔調4唔到頭等等先會幫你開刀!

複式洋房

no

公爵府

引用:想開刀生,但係私院又好貴,唔知可唔可以公

原帖由 prettysnoopy 於 15-01-25 發表
想開刀生,但係私院又好貴,唔知可唔可以公立生但係搵醫生開刀呢?
no way

禁止訪問

伯爵府

公立無得揀呀,佢肯開刀都係有問題先開

侯爵府

引用:想開刀生,但係私院又好貴,唔知可唔可以公

原帖由 prettysnoopy 於 15-01-25 發表
一定no no no

大宅

我第一個係私家開刀, 宜家第2個qe話我可以簡自己生or開刀。

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

引用:我第一個係私家開刀,+宜家第2個qe話我可以

原帖由 豬脾 於 15-01-27 發表
我第一個係私家開刀, 宜家第2個qe話我可以簡自己生or開刀。
真的嗎我第一胎都係在私院開刀,如果第二胎可以政府開就好了

大宅

我係政府開刀,但係穿左水十幾個鐘生唔到先開刀。如果你想開刀,而家搵私家醫生開,我朋友私家開刀5萬左右。

大宅

回覆 wingwing729 的帖子

係呀, 個日個助產士係咁同我講ka, 唔知係唔係間間醫院都一樣, 佢仲叫我問番我個私家醫生攞番開刀個d紀錄俾醫生參考。

別墅

除非你狂食食到阿B太大舊一定要開刀~

男爵府

我都係第一胎c家開刀架 如第二胎政府都可選開刀嗎 ?

*不過我聽阿妹講朋友係政府開刀 之後好痛 走去照超聲 政府幫佢十字開呀
肚皮同子宮唔同開法 諗起都驚 ..........

洋房

回覆:blythe0824 的帖子

Thanks, 我會問下家庭醫生,有無經濟啲嘅私院介紹。

大宅

如果中妊娠糖尿
36w已經7磅7
肚又大過3w多

能否要求政府開刀呢?
因為我好怕好似呢單新聞咁

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120121/16005087

首頁

尾頁

跳至