自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

據說很神奇,不知可信嗎?

水晶宮

回覆:有冇人聽過順勢療法

睇過一次,感覺太另類,接受唔到

少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

有d 國家禁左呢類型既療法,不過都想知有無人用過

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

禁止訪問

子爵府

會令人著魔的⋯

大宅

引用:會令人著魔的⋯

原帖由 Mrs.YeungMeh 於 15-02-06 發表
會令人著魔的⋯
點解?系咪厄人噶?

大宅

引用:有d 國家禁左呢類型既療法,不過都想知有無

原帖由 chanaugusten 於 15-02-06 發表
有d 國家禁左呢類型既療法,不過都想知有無人用過
點解會禁止既?可講詳細D嗎?謝謝!

水晶宮

好奇想知

珊瑚宮

環保接龍勳章

聽過

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

聽過,但唔知咩黎。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

用緊

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

即係乜野?

珍珠宮

之前喺fb有個人日提夜提,成日講好好又叫人聽講座,但本人冇興趣

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有,我同對仔女食緊。我無上堂無學,純粹係c6親姨推薦同教我。

本身我自己都信普通傷風咳係幾日內自己可以好番,已經over 10年無食過藥,除左止頭痛藥。因為我一頭痛就勁辛苦。

我哋無論咳或發燒都係食療劑好番。
同對仔女已經幾年無食過藥。
病好番速度一次比一次快。
而頭痛都無再食止痛藥。

但我唔信佢哋話唔打防疫針會對人體好,因為基本上所有人都係打防疫針大,我唔敢拎對仔女命仔嚟博。

當然我唔會推薦俾人,只會解釋咩一回事。因為啲療劑都係姨姨買俾我,我都無途徑買到😁😁

男爵府

蛇毒稀釋100次之後整成保x丸咁一粒粒. 有野時食7-8粒. 個療法信就只能信哂佢, 不能食西藥, 不能打疫苗(小朋友). 癌症不能做化療之類, 只能食佢D丸仔. 睇一次佢個大丈要成千. 信佢要信到底!

因佢排戚傳统醫術, 佢自己D 野又冇乜醫學根据, 只強掉英女皇都順勢齋up, 所以咪比D 國家禁囉

wcpcelia    發表於 15-2-25 10:39

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:據說很神奇,不知可信嗎? +

原帖由 sammyyip0 於 15-02-06 發表
據說很神奇,不知可信嗎?
少少近似以毒攻毒,有錯請更正~

simple is the best~

男爵府

有! 我覺得有效,好過食西藥

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蛇毒稀釋100次之後整成保x丸咁一粒粒. 有野時食7-8粒. 個療法信就只能信哂佢, 不能食西藥===>
咁我一定唔得

男爵府

我屋企用緊, homeopathy remedies 在iherb上有得買。若係禁既, FDA點會俾賣?

屋企而家傷風唔冼食西藥,傷風一有病徵食糖球,(我屋企人計)病倒機會少7成,就算病都輕好多,快好番好多。

我仔有濕疹,每次抓食糖球,5-10分鐘內便可止癢。

有一隻藥膏去瘀好好,玩ice skating, 膝頭瘀晒,搽了2日,瘀去了6成。

上網睇下,homeopathy在外國好流行。

男爵府

Nicole1981:
我給小朋友止痕的是Apis, 在我仔身上好work, 我亦介紹了其他朋友,有些work有些唔work. 我沒有依照樽上指示說每天要吃幾多次,每次痕,我才給小朋友吃,每次3粒,放脷底,糖球不能用手觸摸,怕手油沾了在糖球上,吃前後15分鐘不喝水不吃東西。而我不會連續給小朋友吃糖球超過一星期,要等他們身邊自己作出反應去治療自己。

我是在iherb訂的,不貴,我覺得可以一試。我通常買BOIRON , Hyland也可以。台灣好多人用順勢療法,有好多網站, FB group, 可以去參考。我認識不多,有病當然係去睇醫生,但是是常吃藥及醫生常濫開antibiotics 的年代一個非常不錯的alternatives.

首頁
12345...9

尾頁

跳至