自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

大家請不要買梁蘇記雨傘呀!
我老公一心想買把好D嘅雨傘, 大大把, 等我哋兩個都唔會濕身, 所以三百幾蚊都算, 只係一心諗住梁蘇記會係好嘢, 點知...

1) 唔夠5日, 第一把傘就斷咗, 之後去換過一把新嘅...
2) 唔夠兩三個星期, 又再斷咗, 係另一個部份, 今次唔比換, 只係REPAIR, 但真係好冇信心囉!

原來梁蘇記雨傘係咁...:;pppp:

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

係呀, 係遮骨斷囉, 係唔洗錢, 但好煩下囉, 用兩用又咁...我就係住沙田, 先會去買, 總之好失望! 佢話終生保用, 但我睇佢都好快close啦, d嘢咁差...

係唔同地方都斷, 第一把冇原因, 第二把老公話有dd wind, 一吹就曲咗, 下次再開, 就斷埋! 但我把一百幾十蚊嘅遮仔都用咗好幾年冇事啦...

原文章由 jk67jk 於 08-6-23 17:55 發表

視乎維修哪一部份,有d 部份完全免費,終生保用的,例如遮骨。

梁蘇記出名"com"用的,應該係舊款的鋼骨雨傘。 近十幾年興的鋁骨雨傘,真係冇噤com 架! 如果住處近佢舖頭,又或成日會路經的話,佢免費維修,都化算ge。 ...

伯爵府

妳講開又講, 係呀, 第一把都有漏水呀, 在線位漏水呀, 真離譜呀 !

原文章由 露比仔 於 08-6-23 21:13 發表
我個把無斷到,但黑雨個日用佢公司把傘返公
竟然漏水, 1心諗住買把貴少少又可以有保障....
點知1肚火

把傘都係買咗1年到咋
都唔知拎唔拎去維修
...

伯爵府

係囉, 三百幾蚊一把遮, 仲要預備後備遮, 真吹脹呀!
今日typhoon 3, 老公唔敢再用佢啦, 唔係一開, 佢又斷骨, 就煩死人喇...

原文章由 Homosapien 於 08-6-24 10:45 發表
我把梁蘇記傘用左10年都有少少漏水,傘骨維修過幾次。雖然維修唔洗錢,但係次次都要等幾個星期,都幾煩。
唔通買幾把傘 做後備咩mouth:

首頁

尾頁

跳至