親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見jm話豐隆保險唔錯,上網check即時報價,但備註話"離港日期必須為今天起計30天之內"(7月中左右出發),咁係咪唔可提早買定?各位仲有那間比較好又可提早買嘅保險公司?thx!

大宅

回覆:買旅遊保險問題

我買匯豐咋, 睇過內容都差唔多, 但匯豐行李delay 6 hrs以上就有得賠, 但豐隆要10hrs, 而且我有hsbc acc 買又方便好多

wcpcelia    發表於 15-5-17 10:17

大宅

回覆:買旅遊保險問題

朋友說中X最平,而且最彈性,可以幫人買及幫18歲以下仔女買。
以前冇睇太多內容,以為差不多選最平。後來看仔細自己旅行去玩咩再買。
試過機票酒店用美國XX卡上網買,咁已經包咗保險唔洗再買,而且航班延誤及取消保障多D。
如果買了機票最好即刻買埋保險,萬一去唔到都有得賠。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我買匯豐咋,+睇過內容都差唔多,+但匯豐行

原帖由 minijoe 於 15-05-17 發表
我買匯豐咋, 睇過內容都差唔多, 但匯豐行李delay 6 hrs以上就有得賠, 但豐隆要10hrs, 而且我有hsbc acc ...
想請教。
我星期一好夜先返香港,所以我打算買多一日。
但想問一問,HSBC話luggage delay 6小時以上可賠,咁如果保險只買到星期一,而行李又delay到第二朝(星期二朝早),但已過6小時,其實點計?

伯爵府

引用:朋友說中X最平,而且最彈性,可以幫人買及

原帖由 skywalker2007 於 15-05-17 發表
朋友說中X最平,而且最彈性,可以幫人買及幫18歲以下仔女買。
以前冇睇太多內容,以為差不多選最平。後來看 ...
u mean AE card?

首頁

尾頁

跳至