懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問JM 度頸皮正常, 有無聽過BB 出黎係唐寶寶呢?
回覆 superwellcome 的帖子

Hello superwellcome ,暫時仲未有一個test 係可以100% 確認唐氏寶寶,不過早孕期評估(度頸皮 +血液測試) 偵測率逾九成,如果高風險嘅醫生可能會建議媽咪做羊膜穿刺術確診。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

民房

引用:回覆 superwellcome 的帖子Hello superwell

原帖由 Yvonne@牛欄牌媽咪專線 於 15-05-21 發表
回覆 superwellcome 的帖子

Hello superwellcome ,暫時仲未有一個test 係可以100% 確認唐氏寶寶,不過早 ...
牛欄牌媽咪講得好啱呀。上星期孫錫鴻醫生都喺 AM730 講,每年度頸皮OSCAR 都有出錯個案,因為度頸皮唔夠準。

如果要準確,可以做抽羊水手術,不過要擔手術流產風險。 如果要無風險,就可以驗 T21 express,孫醫生都有做呢方面。

呢方面的醫生應該唔止孫醫生一個,可以睇多兩個醫院的 T21或抽羊水的專家。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Yvonne@牛欄牌媽咪專線 於 15

民房

引用:Quote:原帖由 Yvonne@牛欄牌媽咪專線 於 15

原帖由 hongkongturf 於 15-05-21 發表
牛欄牌媽咪講得好啱呀。上星期孫錫鴻醫生都喺 AM730 講,每年度頸皮OSCAR 都有出錯個案,因為度頸皮唔夠準 ...
我睇過<健康創富>孫錫鴻醫生講過有幾個 case, 就係政府做完oscar 無事, 但最後都生左唐氏胎兒。 老公睇完都驚, 所以同我去左孫醫生診所做多次 T21 express。

我什至考慮過驗羊水, 雖然我唔係高危一族。

首頁

尾頁

跳至