跳至

首頁

尾頁

別墅

小弟移民Sydney半年在香港時也有Part time 教鋼琴/樂理。

請教各位兄弟姊妹,如想重操故業,可有門路?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

最基本要考返呢度 AMEB 6級 Theory 和 Amus Practical,

同時去琴行到做兼職 儲學生.

別墅

wiiabcd 發表於 15-5-25 15:13
最基本要考返呢度 AMEB 6級 Theory 和 Amus Practical,

同時去琴行到做兼職 儲學生. ...
小弟已考獲:

英國倫敦聖三一音樂學院
演奏文憑

Licentiateof Trinity College of Music, London (LTCL), TrinityCollege, London

英國皇家音樂學院八級鋼琴

Grade 8,Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM)

並有十五年教授鋼琴/樂理經驗

請問AMEB 6級大若等於ABRSM幾多級呢?

另外,上課地點如在學生家中,車馬費如何計算?

謝謝解答

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

scout1513 發表於 15-5-25 22:07
小弟已考獲:
" 請問AMEB 6級大若等於ABRSM幾多級呢?"

我都唔識比較等於ABRSM幾多級, 不過聽香港嚟嘅朋友講, 如果唔係音樂學院出身,
就覺得AMEB難D, 考試內容唔同ABRSM, pass 唔難, 高分難.

你可去琴行睇下過往嘅 past paper, 及 music syllabuses.
http://www.ameb.edu.au/2015-manual-of-syllabuses.html

" 上課地點如在學生家中,車馬費如何計算?"
呢樣係包括在學費內, 你自己決定就得勒.

首頁

尾頁

跳至