自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

爸爸上星期過身,已訂東華三院萬國靈堂及出殯

回魂點計?要去邊度搵師傅計?請大家幫幫忙!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

zaza0829 發表於 15-5-26 20:02

應該有一條龍服務架喎...去殯儀館付近D殯儀鋪頭問啦...佢地一定有專人教你架
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

男爵府

引用:爸爸上星期過身,已訂東華三院萬國靈堂及出

原帖由 zaza0829 於 15-05-26 發表

有殯儀經紀跟嗎?他們行內人會教你地點做

:-D :-D :-D :-D

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

zaza0829 發表於 15-5-26 20:02

咁邊個幫你訂殯儀館架?

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

搵開單位經紀問

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

熱血勳章

回覆:180 的帖子

我自己行去萬國訂,因為嗰度收費透明度高,怕 agent 收費難以估計

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:我自己行去萬國訂,因為嗰度收費透明度高,

我自己行去萬國訂,因為嗰度收費透明度高,怕 agent 收費難以估計
就算自己搵,都會有開單職員

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

熱血勳章

回覆:mulan1985 的帖子

我直接喺萬國訂,我唔知佢地識唔識呢樣

男爵府

熱血勳章

回覆:mulan1985 的帖子

咁我聽日打個電話問下

珍珠宮

屋企都幫襯過萬國, 我地直接問個萬國喃嘸師傳, 佢會幫你計幾時回魂, 同教你到時點做

男爵府

熱血勳章

回覆:goat 的帖子

收到,我聽日打個電話過去

琥珀宮

引用:我自己行去萬國訂,因為嗰度收費透明度高,

仲有好多野要訂要揀,唔搵agent好麻煩,你一係搵番萬國叫佢幫你全包,assign 一個staff 跟你個case啦!

男爵府

熱血勳章

回覆:木土土 的帖子

我張單已經有靈堂、尼姑念經、棺木等等,咁係咪叫全包?我屋企第一次搞,咩都唔識

琥珀宮

近兩年兩個親人攪唔同agent,都係一早講好價錢全包,當中有d唔同option再揀,每項收費都好清楚!孝子全白衣服鞋一套只是幾十蚊,好過自己周圍搵!

珍珠宮

zaza0829 發表於 15-5-26 20:24
我張單已經有靈堂、尼姑念經、棺木等等,咁係咪叫全包?我屋企第一次搞,咩都唔識

...

尼姑念經即係佛教, 唔會燒衣紙? 我屋企當時係道教, 萬國唔會比好多金紙你地, 你地到時可以自己帶多D去, 佢地仲會教埋你白事點揩, 我地真係唔知有分別

琥珀宮

引用:我張單已經有靈堂、尼姑念經、棺木等等,咁

...
十幾年前我媽出殯也是跟殯儀館攪,又係有尼姑念經(成晚好鬼煩),黎咗好多尼姑,派利是同包佢地齋菜也一大筆!
最近呢兩次跟agent就無叫我地搵尼姑念經!

男爵府

...
不如你搵一條龍服務果D,我爸走左果陣系咩都包,連埋出殯果日要帶佢番屋企好細微野都包,你有需要pm我,我介紹我識果個人俾你,你可以問曬價錢先!

禁止發言

回覆:求助!爸爸身後事問題

琥珀宮

...
仲有靈車,申請死亡證,book 火化場,靈堂車頭相,帛金,燒衣祭品,嫁女被etc!

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+zaza0829+於+15-05-26+發表我

原帖由 木土土 於 15-05-26 發表
仲有靈車,申請死亡證,book 火化場,靈堂車頭相,帛金,燒衣祭品,嫁女被etc!

...
我睇番張單,除左嫁女被之外,樣樣都有呀

首頁

尾頁

跳至