自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呢隻野係浴缸發現過幾隻,個身好硬,細粒過芝麻,紅紅色,係咪牛b黎?家中有養狗,但係佢地身上未發現有牛b.初初以為係蜘蛛仔,但蜘蛛身應該唔會咁硬,勁恐怖

水晶宮

回覆:YUUI 的帖子

似是痺虫,會在動物身上有

子爵府

回覆:發現類似牛b生物(有圖慎入)

Yes!快同狗狗清潔

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

似係,以前我家小狗新來時,在耳朵和足趾間發現過兩隻,抓到入肉要用鋏挾住才可以拔出,及用鋏挾死埋隻硬殻蟲。

伯爵府

牛蜱

男爵府

想生BB熱投

翡翠宮

伯爵府

我摷晒狗狗全身都無發現,但係浴缸搵到3隻咁多依家係廁所放緊蝨蛋,希望其他地方無啦

大宅

回覆:YUUI 的帖子

呢隻係未食飽嘅牛蜱,佢食飽左會變到好似粒豆豉咁大

公爵府

快處埋,留意狗狗的皮吾係毛!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我摷晒狗狗全身都無發現,但係浴缸搵到3隻

原帖由 YUUI 於 15-05-26 發表
我摷晒狗狗全身都無發現,但係浴缸搵到3隻咁多依家係廁所放緊蝨蛋,希望其他地方無啦

...
似牛脾!狗狗 耳內有無check埋!

伯爵府

BK Milk勳章

以前做寵物店,見過痴住係狗狗d皮度,好似粒痣咁,要用d力扯出黎

禁止訪問

大宅

係牛痺, 我隻狗全身搵吾到都中左牛痺菌, 用黃金藥水仲要清吾到返發得好密, 所以長期食藥控制, 如果吾係會冇血小板同紅血下降.

伯爵府

引用:係牛痺, 我隻狗全身搵吾到都中左牛痺菌, 用

原帖由 jolincheng726 於 15-05-27 發表
係牛痺, 我隻狗全身搵吾到都中左牛痺菌, 用黃金藥水仲要清吾到返發得好密, 所以長期食藥控制, 如果吾係會冇 ...
中左會點?我有隻狗貧血,但應該係手術引起

禁止訪問

大宅

回覆 YUUI 的帖子

其實我隻狗係12歲個陣發現有, 醫生話呢2年仲發現好多CASE係醫吾清, 用黃金水幾千元枝醫14日左右啦, 仲要每日餵3次, 之後好返咪冇事. 好多個案係而家清吾到, 清吾到的話一般有D免疫力低或者有D壓力的時候話會返發, 咪會血小板低同埋紅血球好低.

我隻狗醫左2年la, 因為初頭醫多幾次係1個月返發, 所以咪用曠生素去醫, 吾係會冇血而死.

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

伯爵府

引用:回覆 YUUI 的帖子其實我隻狗係12歲個陣發現

原帖由 jolincheng726 於 15-05-27 發表
回覆 YUUI 的帖子

其實我隻狗係12歲個陣發現有, 醫生話呢2年仲發現好多CASE係醫吾清, 用黃金水幾千元枝醫1 ...
好得人驚,我陣間再檢查廁所先,最驚出面都有,暫時我d狗應該無事,因為2隻都呢個月手術做過手術,手術前驗血,血小板果d都好正常,望你果隻好快清晒,成千蚊枝藥水好貴,仲醫左咁耐未斷尾

大宅

回覆 YUUI 的帖子

我個隻試左黃金水2-3次都吾掂就放棄LA, 而家係食擴生素及血液控制藥長期病咁控制咋, 每個月都2千呀... 醫左2年lu (冇得醫清架.)

首頁

尾頁

跳至