自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-05-28+發表好多

原帖由 超級特務 於 15-05-28 發表
有d未必真係出軌,但就鍾意玩曖昧 lor
點會淨玩曖昧咁純情,曖曖下就只等一個機會黎真架啦,「長期」獨處一定等到呢個機會!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

樓主, 你唔好太天真, 喺電話同FB無唔妥你, 唔代表心唔介意, 有D野只係唔表現出嚟姐, 如果係我老公日日同同一個女同事食飯, 仲要去旅行都咁"關心"佢, 我話比你聽我超介意。恕我得罪講句, 你話你無野, 其實你開得呢個post, 你個心都已經有D野, 只不過未去到行為出軌姐, 我勸你最好停止落去, 唔好再惹人誤會!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 超級特務 於 15-05-28 發表有

原帖由 木土土 於 15-05-28 發表
點會淨玩曖昧咁純情,曖曖下就只等一個機會黎真架啦,「長期」獨處一定等到呢個機會!

...
所以唔會 take 呢d risk,就算自己冇嘢,唔代表人地冇嘢,做嘢地方惹流言蜚語,何必呢?

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

vincentjoan 發表於 15-5-28 08:58
只要有一次,是但1pair 2公婆哎交,冷戰,危機就嚟
講得啱

子爵府

個人覺得,男同女係可以做朋友o既~ 但既然雙方都已婚,避忌下好D...

唔係驚人講閒話
但你諗返你同老公初相識,都係由好傾開始...
大家可以繼續做朋友,但如果真係為自己同對方著想,畫一條界線好D。
例如一星期唔好超過一次單獨食lunch,放工唔好一齊放之類

男爵府

你想維持呢個友誼所以你會覺得你好肯定人地老婆唔MIND

咁不如問返自己點解唔主動避忌吓? 吓吓到人地出聲先知唉吔乜佢介意架?

大家都女人, 何苦為難女人.

未必個個女人都會出聲同老公講不滿, 難聽D講句..代入返...佢老公見你既時間, 單獨相處既時間仲多過同佢, 我唔信有女人個心會唔UN住囉.

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:你會唔會同另一個男同事單獨lunch?

我公司男多女少(男女比例為5:1),我老公都唔鍾意我同男同事食飯(如有男有女除外),我c6返工都鍾意約返男同事食

子爵府

同埋我都認同有人話人地個老婆會介意...
其實做人有時都要自己識做,唔係等人地老婆介意先唔做。

正常黎講老婆唔會唔介意,你自己諗返下,你老公成日同個女同事日日lunch,你真係無所謂?
而家此刻無野,過多幾個月仲係咪咁講法?
o個個咩周咩恆同狐狸精,初初都係同周咩恆個太太Yu 好friend 架,而家...有眼睇啦。

願望石    發表於 15-5-28 10:03

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

想想下, 便利店48 歲同25 歲同事都可以日久生情..呢個世界真係咩事都有機會發生.....

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 KT0603 於 15-05-28 發表同男

子爵府

之前我夠不夠都有約隔離位個同事,咁啱時間大家又冇約人咪頹食囉,主要8吓office嘢同教小朋友心得。依家佢去了另一部門好忙少咗喇。老公番工都喺附近,有話佢知㗎,仲試過在餐廳撞到Tim, 咪一齊坐有講有笑Tim

男爵府

引用:葉倩文林子祥,一直都話雙方是很好的朋友,

原帖由 晴B媽 於 15-05-28 發表
葉倩文林子祥,一直都話雙方是很好的朋友,葉倩文同林子祥的前妻,也是非常要好的。最後,葉成功做了林太:i ...

大宅

我以前都同一個男同事間唔中一齊食lunch, 佢未婚,我已婚。但我老公唔知,因為我覺得冇需要知,我連我男同事家有誰人,有冇拍拖都唔知,可想而知我對佢只係同事,連朋友都未算。

子爵府

mercy_mama 發表於 15-5-28 02:03
見哩排小三問題好hit,另外有jm話接受唔到老公每日接女同事返工,咁食lunch呢?
我每日都同個男同事兩個一 ...
如果我係對方太太, 我介意.

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 木土土 於 15-05-28 發表點會

禁止訪問

伯爵府

長期單獨一起食lunch就唔會
偶然我就覺得無乜所謂,有時食開個班飯腳唔得閑都會搵另外同事一齊食。

或者一齊出去開會,食埋飯先返office,我覺得無問題。
但一般就唔會日日單獨同男同事食飯。

子爵府

畀面勳章

自己人信得過唔代人地都信得過.
你有冇聽過呀媽都可以搞個女既男朋友?
預防好過到時呻呀嗎.

伯爵府

由細識到大嘅男仔朋友都會嘅,但都係講緊可能一年一兩次咁㗎咋. 呢D我覺得大家都係心無雜念。大學或者做嘢果時識嘅人都唔會單獨食囉,就算會都極少。冇需要,而且我自己都覺得唔自然.
咩男女之間有純友情, sorry我覺得人大咗真係冇呢樣嘢,真係唔buy.

琥珀宮

引用:我以前都同一個男同事間唔中一齊食lunch,+

原帖由 cwschristine 於 15-05-28 發表
我以前都同一個男同事間唔中一齊食lunch, 佢未婚,我已婚。但我老公唔知,因為我覺得冇需要知,我連我男同 ...
若只係同事連朋友都未算,完全又唔會傾自己野純傾公事,咁都約食兩條友單獨食lunch?

即係lunch仲要應酬招呼同事,咁樣不論男女也是攞苦黎辛!

首頁
34567...10

尾頁

跳至