自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

子爵府

littlefatc9bk 發表於 15-5-28 10:40
係, 葉完全不避嫌咁公開鐘情當時仲係人夫的林,最後就做咗林太,論係咪林本身婚姻已出問題,但日久生情係會發 ...
好細既時候我好友好鐘意林子祥, 我就完全唔識欣賞, 又老又...... 林葉之後, 佢就冇再迷任何人, 有次佢話, 明白當年林太比最親近既人背叛既痛.

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-05-28 發表

原帖由 emmiedustie 於 15-05-28 發表
唔係係人都好似你咁信得過架嘛

我諗人地係信唔過個女多過個男!
狐狸小姐何其多

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 mercy_mama 的帖子

我都有個好FD ge男同事, 我地都會單獨lunch, 但冇日日, 放工都有傾電話, 因為同佢好夾, 大家都結咗婚, 有小朋友, 不過我就冇同老公講, 因為覺得冇需要

侯爵府

回覆:你會唔會同另一個男同事單獨lunch?

我冇所謂,係工作係可以的

子爵府

畀面勳章

會,但間中可以,如果日日自己都覺悶!

水晶宮

回覆 mercy_mama 的帖子

我都會同男同事食LUNCH, 不過唔會日日囉, 9唔9 就會。 做女人既我會自己小心D, 唔好比人講

男爵府

回覆 luvkaka 的帖子

!正確

子爵府

一齊食lunch ,除非公司真係只得幾個人,另一兩人又完全唔啱傾,否則公司有多幾個同事既,好少會長期單獨同同一異性食,偶然係無問題,因為異性長期單獨相處,心思好容易就去左對方身上。所以最好多一兩位或搵其他同事食啦,有時大家唔係話有心要發生情愫,但最怕就係發生緊都未發覺,到大家都有知覺就可能太遲。

你仲話對方去到外地旅行都要idd你,除非佢係你上司或有份一齊做個job ,否則呢個call真係多左,你自己諗諗啦!

侯爵府

2018復活節勳章

大力大力 發表於 15-5-28 08:10
對~

日久生情,除非對方條件外型超差,祗有工作沒其他聯想~

咁,我唔想同佢一齊食 lunch

伯爵府

春季勳章

引用:我都好多男性朋友,偶然單對單lunch冇問题

原帖由 99dogdog 於 15-05-28 發表
我都好多男性朋友,偶然單對單lunch冇問题喎!剛有個朋友同老婆去咗歐洲仲自動whatsapp/call我幫我買嘢添! ...
偶爾lunch喺ok. 日日就真喺唔會

男爵府

引用:長期+單獨=危機信任的基礎是自我克制。如果

原帖由 方方媽媽 於 15-05-28 發表
長期+單獨=危機
信任的基礎是自我克制。
如果沒有日久生情這回事,也不會有日久生情這個詞。
有道理!

子爵府

我知道我c6有時(唔係日日)會同已婚女同事單獨lunch。不過我唔會過問。

男爵府

畀面勳章

我日日都會同同一個男同事一齊Lunch喎
一黎公司真係好少人
機本上一個星期有幾日一齊坐同一架車收工,有時朝早會撞到同車
仲要係10幾年同事,維持左幾年喎
我有老公同埋2個小朋友, 佢結左婚有小朋友,佢老婆都係我舊同事喎 但完全無咩問題wor! 其實都係對大家另一半的信任lor!

珍珠宮

我未婚時,返第一份工嗰陣,日日同一個男同事食lunch,都食咗一年幾

珍珠宮

我另外返marketing嗰陣,去會展搞function都有同男同事單獨食lunch,,佢做sales manager,食飯有津貼。我哋仲去食日本嘢,最記得佢話\"出公司錢嘅,唔好同公司慳\"

翡翠宮

所有involve既人都無唔happy咪得囉
其他人關佢地鬼事

子爵府

畀面勳章

食lunch係返工時間內,唔係男就係女同事,啱傾一齊食,唔出奇,但車返工唔係必需,如果我老公有車,因為唔順路唔車我返工,而每日車一位順路女同事,我一定反枱,揸得車唔爭在少少油錢同時間,對同事比老婆更周到,

子爵府

我唔會介意我老公同女同事單獨食飯, 如果個女同事係50歲以上……

男爵府

其實。。要睇對方係咩質素囉!我見有d講到好大方,但如果你老公同1個日日着貼身連身短裙,身材索爆既女同事單獨食飯,係咪真係可以咁大大方方話冇野

bopui0607    發表於 15-5-29 10:18

男爵府

我接受唔到同唔會單獨同異性食lunch
信任同唔仲意兩回事

首頁
56789...10

尾頁

跳至