想生BB

跳至

首頁
45678...21

尾頁

大宅

回覆:wingyee1230 的帖子

咁你可以試下買香港航空年票,3張來回台北一年內用,平均1200一set,但中秋10月1個星期佢當旺季,無得用
針要寄倉,驚海關唔比調,不過都有人試過成功上機
如果真係擔心,你可以先問老劉c6證件可唔可以取卵先帶,因為今次只係初診其實唔需要

大宅

引用:Quote:judy616 發表於 15-7-7 00:48 我7月8

原帖由 wingyee1230 於 15-07-07 發表
調經係指食賀爾蒙藥食足21日呀?你幾時返hk呀?一個人過去好多野要兼顧呀,又c6証件又行李仲有cash,唔可以 ...
8/7-19/7係hormone,之後來m再食避孕藥2,呢次來m d3開始打針,打到d9飛台灣,預計day 9夜機飛,day 10朝早睇醫生,day12取卵,放day 3/day 5胎,留台9日

大宅

引用:Quote:原帖由 wingyee1230 於 15-07-07 發

原帖由 judy616 於 15-07-07 發表
8/7-19/7係hormone,之後來m再食避孕藥2,呢次來m d3開始打針,打到d9飛台灣,預計day 9夜機飛,day 10朝早 ...
食避孕藥21日

大宅

回覆:judy616 的帖子

其實最緊要聽清楚打針食藥d schedule, 我本身係護士打針mix藥已經唔駛學,但聽d schedule都覺得煩,因為本身唔係做產科,唔係好識ivf d野,學校無教過

別墅

引用:不過我尋日夜機本來2355到台,delay 15mins

原帖由 judy616 於 15-07-06 發表
不過我尋日夜機本來2355到台,delay 15mins,夜晚出境唔多人,拎行李&巴士又唔駛等,巴士深夜又超快,30mins ...
嘩,,你好勁呀!!!叻女
你情況如何呀~~可以分享下嗎?
祝你順順利利

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 18:21
咁你可以試下買香港航空年票,3張來回台北一年內用,平均1200一set,但中秋10月1個星期佢當旺季,無得用
針 ...
好呀~我叫C6睇下香港航空年票先,平均1200都幾平喎,但可唔可以改機票日子架?
初診唔帶0急去,只係帶個旅行袋去放針藥(但個袋軟林林架),就算貼左易碎個貼紙,都唔知安唔安全添呀~
我已經問左老劉0既姑娘回覆就係要正本證件喇~

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 18:26
8/7-19/7係hormone,之後來m再食避孕藥2,呢次來m d3開始打針,打到d9飛台灣,預計day 9夜機飛,day 10朝早 ...
hormone係口服架嘛?你要留台9日都唔少時間喎,如果可以放DAY 5胎好似好D,聽講比DAY 3胎更易著床呀,老劉果到好少放DAY 5胎架

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 18:35
其實最緊要聽清楚打針食藥d schedule, 我本身係護士打針mix藥已經唔駛學,但聽d schedule都覺得煩,因為本 ...
咁你已經比我地更專業喇,我諗我會拎住支針半個鐘都落唔到手添呀,何況仲話聽都未聽過0既針藥添呀

大宅

引用:Quote:judy616 發表於 15-7-7 18:21 咁你可

好呀~我叫C6睇下香港航空年票先,平均1200都幾平喎,但可唔可以改機票日子架?
初診唔帶0急去,只係帶個旅 ...
可以免費改票,可以即日來回,但時間無華航咁好,無超早&超夜機,同埋3set package機票限一人用,5set package限2人,因為覺得未必用得駛3 set唔抵就無買,你可以睇清楚條款先買呀
我睇祈新佢用一個小盒發泡膠盒+pop pop紙幫我裝好,仲有埋cooling gel,仲唔駛我還,如果老劉都有咁就軟喼都ok
我而家係桃園機場,本身想後補改早d返香港,但無位,要坐返2245班機,搵左間餐廳食野幫我當蛋糕咁放左d針入雪櫃,各位jm如果早到機場可以參考下呢個方法

大宅

引用:Quote:judy616 發表於 15-7-7 18:35 其實最

咁你已經比我地更專業喇,我諗我會拎住支針半個鐘都落唔到手添呀,何況仲話聽都未聽過0既針藥添 ...
我都未試過吉自己,覺得好殘忍,吉人地我會毫不\'尤宜\',試過最高紀錄一日幫人打50枝流感針,落針最緊要快呀,要快吉慢唧先唔痛

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 20:01
可以免費改票,可以即日來回,但時間無華航咁好,無超早&超夜機,同埋3set package機票限一人用,5set pack ...
原來3 SET係FOR一個人用0既~成日去旅行都OK 0既,時間都係大家鬥快搶架JA~又唔係去旅行咩時間出發我都OK呀~
咁首先要老劉PACKING夠靚先可以扮蛋糕咁雪呀~哈哈
咁夜已經冇後補位,都未暑假添架,暑假分分假機位超賣添呀

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 20:04
我都未試過吉自己,覺得好殘忍,吉人地我會毫不\'尤宜\',試過最高紀錄一日幫人打50枝流感針,落針最緊要快 ...
哈哈,你當自己個肚係人地個肚啦,咁會好狠心打落去架啦
好呀~我記住喇,快吉快唧,不過幻想下都好淆底喇

大宅

回覆:wingyee1230 的帖子

但你話想即日來回,咁佢無超早機就未必趕得切,可能要stay一晚,不過應該都可以放工之後直去機場既,之後第二日睇完走
如果3 set,基本上用左2set,如果有d人中間去一次or bingo之後再去就arm用

大宅

引用:Quote:judy616 發表於 15-7-7 20:04 我都未

哈哈,你當自己個肚係人地個肚啦,咁會好狠心打落去架啦
好呀~我記住喇,快吉快唧,不過幻想下都好淆底喇:t ...
快吉慢唧呀

大宅

請問老劉電話:(02) 2778-558 打過去話已經停用, 請問有無JM可以比到正確電話我? 萬分感謝

大宅

回覆:vvtang 的帖子

大宅

回覆 Mrsrainbowlee 的帖子

sorry, 我打小個字, 但我打27785580話電話停用

男爵府

vvtang 發表於 15-7-8 14:37
回覆 Mrsrainbowlee 的帖子

sorry, 我打小個字, 但我打27785580話電話停用
正確呀~我星期一先打過去黎,不過接通左太快完全聽唔到按咩字囉,哈哈,我D普通話太普通喇
電話要打區號呀,886-2-27785580

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 22:29
但你話想即日來回,咁佢無超早機就未必趕得切,可能要stay一晚,不過應該都可以放工之後直去機場既,之後第 ...
中午最後一個症好似係11:30AM,超早機我怕趕唔切呀,如果下午第一個症2:30PM就幾點機都OK 0既~唔想過夜喇,怕C6會作反呀,哈哈~
BINGO左之後最少6個月先可以去旅行呀~不過家人應該唔會比架喇,所以多出黎一SET會浪費啦

男爵府

judy616 發表於 15-7-7 22:31
快吉慢唧呀
係呀~慢唧,因為快唧都會痛架?

首頁
45678...21

尾頁

跳至